Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 37.463 | 10,044 | 3,70 | 3,72 | -1,07% |
je li se zna koliko dalekovod dobija od ovog posla ?
Procijenjena vrijednost radova je 1,27 milijardi kuna, dok je ukupna vrijednost projekta koji osim radova obuhvaća i troškove nadzora nad izvođenjem radova, rješavanja imovinsko-pravnih odnosa te nepredviđenih radova, procijenjena na 1,52 milijarde kuna. Predviđeno je da projekt s 85 posto sufinancira Europski fond za regionalni razvoj, a preostalih 15 posto su nacionalna sredstva.
Ponuda zajednice ponuditelja DIV-a, Dalekovoda i Zagreb Montaže odabrana je i u listopadu 2015. kao valjana i s najnižom cijenom, ali su se žalila druga dva ponuditelja – Swietelsky Baugesellschaft iz Austrije i zajednica španjolskih ponuditelja Comsa iz Barcelone i Acciona Mantenimiento de Infraestructuras iz Madrida, a njihove žalbe su prihvaćene.
HŽ Infrastruktura navodi u priopćenju da će potpisivanje ugovora uslijediti nakon što odluka o odabiru postane izvršna, te da će vrijednost ugovora iznositi 1,24 milijarde kuna.
Dalekovodu od toga pripada oko 350 milijuna kuna.
Teško će itko od stranih firmi dobiti u Hrvatskoj naredne slične poslove u konkurenciji sa Dalekovodom. Jer Dalekovod ima svoju vlastitu proizvodnju, projektiranje i montažu na terenu. A dakako ima i manji trošak radne snage nego što imaju strane firme,
Još jedan dobar ugovor vani od 50-tak milijuna Eura i eto nas na 20 zasluženih.
htio bih malo da mi kolege pokušaju objektivno dati razloge zašto bi vrijednost Dalekovoda danas trebala biti manja u odnosu na vrijednost kada je dionica bila 18kn. Evo dati ću i par mogućih odgovora njima u pomoć pa neka biraju po točkama:
1. cijena od 18kn je bila prenapuhana
2. nije se tada znalo za dugove firme
3. poslovanje je od tada lošije
4. firma u budućem srednjoročnom razdoblju nema dogovorenih poslova
5. građevinski pogotovo energetski sektor je u padu
6. na vlast je došla struja nesklona građevinskom sektoru
7. previše vlasnika dionica dobivenih PSN koji će prodavati dionice bez obzira na cijenu
…
Ajmooooo, opletite.
Dalekovodu od toga pripada oko 350 milijuna kuna.
[/quote]
to je to.
ovdje nema brige .
@igrač
7. +igra iz ruke u ruku na ovako nelikvidnom tržištu može odvući dionicu u bilo koju krajnost.
verdi, meni je jasno. Htio bih da čujem ove negativce da vidim njihovim očima.
Pa sta vi svaki dan kupujete/prodajete da vam je bitno jel 18 il 10? uživajte dok imate priliku
vidim da je entuzijazam na visini, trenutno je to ok i s razlogom, no cim manje osjecaja, a vise razuma to bolje
Sto se tiče ugovaranja poslova, problem je sto novi predsjednik uprave nema međunarodnog iskustva, a ni iskustva u gradevinskom i metalurskom sektoru. Također, Vela je bio dosta dobar u ugovaranju poslova vani osobito u Ukrajini i toga je Nexus bio svjestan kad je promijenio Upravu. No da se i tu osiguraju sklopili su ugovor o posredovanju s Velom. A Velu boli kuki pogotovo jer su ga smijenili tako da se oko daljnjih ugovaranja i nije nešto trudio. Imaju li plan B to je pitanje?!
verdi, meni je jasno. Htio bih da čujem ove negativce da vidim njihovim očima.
pisati negativno o dionicama na kojima nema mogućnosti šorta (sve zse dionice) je besmisleno. to je više medicinski nego investicioni problem. primjer današnji: svom penzioneru objelodanim da sam jednu nekretninu stavio u oglas i da većinu novca mislim uložiti u dionice. skoro je infarkt dobio. ajojjj ja sam pričao s pametnim ljudima i to je propast. moš misliti pameti. kojim pametnim ljudima? šuti i ne odaje izvore pameti. kao da ja ne znam da je to klub izlapjelih penzića koji nikad ali ama baš nikada nisu uložili ni jednu kunu u dionice. najveći rizik u životu im je bio prelazak preko zebre. ali zato imaju svoje negativno mišljenje o tome. i za badava ja pokazujem trenutno stanje portfelja. ne postoji argument koji je jači od njihove dogme. i zbog toga treba se držati one stare: psi laju a karavane prolaze. ako je netko dobio ili izgubio ne znači da će se i tebi isto desiti.