DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 20:35
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,73
37.463
10,044
3,70
3,72
-1,07%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

je li se zna koliko dalekovod dobija od ovog posla ?

Procijenjena vrijednost radova je 1,27 milijardi kuna, dok je ukupna vrijednost projekta koji osim radova obuhvaća i troškove nadzora nad izvođenjem radova, rješavanja imovinsko-pravnih odnosa te nepredviđenih radova, procijenjena na 1,52 milijarde kuna. Predviđeno je da projekt s 85 posto sufinancira Europski fond za regionalni razvoj, a preostalih 15 posto su nacionalna sredstva.

Ponuda zajednice ponuditelja DIV-a, Dalekovoda i Zagreb Montaže odabrana je i u listopadu 2015. kao valjana i s najnižom cijenom, ali su se žalila druga dva ponuditelja – Swietelsky Baugesellschaft iz Austrije i zajednica španjolskih ponuditelja Comsa iz Barcelone i Acciona Mantenimiento de Infraestructuras iz Madrida, a njihove žalbe su prihvaćene.

HŽ Infrastruktura navodi u priopćenju da će potpisivanje ugovora uslijediti nakon što odluka o odabiru postane izvršna, te da će vrijednost ugovora iznositi 1,24 milijarde kuna.
Dalekovodu od toga pripada oko 350 milijuna kuna.

Teško će itko od stranih firmi dobiti u Hrvatskoj naredne slične poslove u konkurenciji sa Dalekovodom. Jer Dalekovod ima svoju vlastitu proizvodnju, projektiranje i montažu na terenu. A dakako ima i manji trošak radne snage nego što imaju strane firme,
Još jedan dobar ugovor vani od 50-tak milijuna Eura i eto nas na 20 zasluženih.

htio bih malo da mi kolege pokušaju objektivno dati razloge zašto bi vrijednost Dalekovoda danas trebala biti manja u odnosu na vrijednost kada je dionica bila 18kn. Evo dati ću i par mogućih odgovora njima u pomoć pa neka biraju po točkama:
1. cijena od 18kn je bila prenapuhana
2. nije se tada znalo za dugove firme
3. poslovanje je od tada lošije
4. firma u budućem srednjoročnom razdoblju nema dogovorenih poslova
5. građevinski pogotovo energetski sektor je u padu
6. na vlast je došla struja nesklona građevinskom sektoru
7. previše vlasnika dionica dobivenih PSN koji će prodavati dionice bez obzira na cijenu

Ajmooooo, opletite.

je li se zna koliko dalekovod dobija od ovog posla ?

Dalekovodu od toga pripada oko 350 milijuna kuna.
[/quote]

to je to.
ovdje nema brige .

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

@igrač
7. +igra iz ruke u ruku na ovako nelikvidnom tržištu može odvući dionicu u bilo koju krajnost.

who dares, wins

verdi, meni je jasno. Htio bih da čujem ove negativce da vidim njihovim očima.

Pa sta vi svaki dan kupujete/prodajete da vam je bitno jel 18 il 10? uživajte dok imate priliku

vidim da je entuzijazam na visini, trenutno je to ok i s razlogom, no cim manje osjecaja, a vise razuma to bolje

Sto se tiče ugovaranja poslova, problem je sto novi predsjednik uprave nema međunarodnog iskustva, a ni iskustva u gradevinskom i metalurskom sektoru. Također, Vela je bio dosta dobar u ugovaranju poslova vani osobito u Ukrajini i toga je Nexus bio svjestan kad je promijenio Upravu. No da se i tu osiguraju sklopili su ugovor o posredovanju s Velom. A Velu boli kuki pogotovo jer su ga smijenili tako da se oko daljnjih ugovaranja i nije nešto trudio. Imaju li plan B to je pitanje?!

verdi, meni je jasno. Htio bih da čujem ove negativce da vidim njihovim očima.

pisati negativno o dionicama na kojima nema mogućnosti šorta (sve zse dionice) je besmisleno. to je više medicinski nego investicioni problem. primjer današnji: svom penzioneru objelodanim da sam jednu nekretninu stavio u oglas i da većinu novca mislim uložiti u dionice. skoro je infarkt dobio. ajojjj ja sam pričao s pametnim ljudima i to je propast. moš misliti pameti. kojim pametnim ljudima? šuti i ne odaje izvore pameti. kao da ja ne znam da je to klub izlapjelih penzića koji nikad ali ama baš nikada nisu uložili ni jednu kunu u dionice. najveći rizik u životu im je bio prelazak preko zebre. ali zato imaju svoje negativno mišljenje o tome. i za badava ja pokazujem trenutno stanje portfelja. ne postoji argument koji je jači od njihove dogme. i zbog toga treba se držati one stare: psi laju a karavane prolaze. ako je netko dobio ili izgubio ne znači da će se i tebi isto desiti.

who dares, wins

Kad na pitanje odgovaras Đurom…o da je jasno da nemas pojma zasto si kupio ovu dionicu…

igrač
po meni sedmica čista da čišća ne može biti. barem 3-4 milje komada mora promjeniti vlasnika. + ogromni dugovi …. i to je to!

New Report

Close