Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 37.463 | 10,044 | 3,70 | 3,72 | -1,07% |
Evo članka u prilog mojoj tezi da je dalekovodovo ulaganje u vjetroelektrane pun pogodak….općenito ulaganje u OIE je pun pogodak jer se investicija vrača kroz 4 do 5 godine, a ostatak vremena do isteka statusa povlaštenog proizvođača, a i dalje su prave keš mašine….bankomati….
Firma EKO d.o.o.(MBS 080383687) koja se spominje u članku, prije par mjeseci je na isti način dignuto 30 Mkn, ali su brzom reakcijom vratili ukradeni novac…čudno za firmu koja ostvarije „minuse“ i ne vrijedi ništa….
http://www.jutarnji.hr/laznim-ovrhama-dvije-tvrtke-opljackane-za-50-milijuna-kuna/1556036/
Ja odustajem od gledanja ove dionice, preteško mi sve to pada. Navukao sam se na 15-16 kao palo je 20 posto. I dalje mislim da vrijedi preko 20 kuna ( 2 kune manje s obzirom na dobiveni slučaj sa Podravskom bankom). E sad iskreno nemam snage dokupljivati i mijenjati portfelj jer i ja smatram da ovo neće tako baš lako stati pogotovo što su se uključili ostali koji su te dionice dobili kroz PSN. Možda ako ode do 6 ću promijeniti ali bolje da ne gledam do tada. Ako se vrati super sretan i sa ovim što imam.
Jel tu mislis da je tih 24 mil kuna, kamata za sve kredite ili na kredit od gradnje?
Jer ako je prihod od najma 36 milijuna kn, a kamate 24, pa imamo jos dobit iz poslovanje, onda to i nije tako lose.
@vikend
Imaš glavni kredit(Austrija UniCredit), i imaš dodatne kredite koji su podignuti kod ZABE(apsurdno ali nekih 70 mil zbog PDV-a!!!). Glavni kredit je preskup. Pogledajte uvijete u Teretnici. Ima tu još troškova poslovanja….ubiti na sky-u su sada na 0 s poslovanjem, al je problem što prema svemu otplaćuju gotovo nazamjetan dio glavnice, cca 1-1,5 mil kuna godišnje. Ono što je bitno je da ne generiraju dodatne gubitke(to se da sve pročitati u revizorskom OFFICIUM PARTNER d.o.o.)
kolega @ivanoreskovic, dalekovodovih dionica u svakom slučaju imam više nego što želim. knjižim tu gubitak u visini dobrog automobila. srećom pa to više u % na ostatak portfelja ne igra veliku ulogu. silom prilika sam tu dugoročni investitor. još od 800kn sam puno puta tu ulazio/izlazio dok se na kraju i sam nisam nasukao. no to stvarno nije za čuditi se jer su i svi ostali prošli slično. bar za sad. glavni problem je krajnja pravna ne sigurnost koja vlada u državi. jer kako drugačije opisati situaciju gdje je bilo skoro pa 1000 vjerovnika koji su prijavili tražbine od 3,3 milijarde kn a sam dlkv je priznao cca 4xx miliona i osporavao nekih cca 1xx miliona ?! nije to razlika od 50% pa ajde de već x7 ili x8. kad tome pridodamo još i sestrinske firme koje su zasebni pravni subjekti ovo vrzino kolo i da netko želi rasplesti ne bi u tome uspio. kad sam kupovao dionice vjerovao sam u ovu firmu. vjerujem i dalje ali slijedeći dokup će morati biti puno pametnije izveden. i ako se ikad iz ovoga izvučem to će biti lažna utjeha jer sam morao angažirati dodatni novac za tu operaciju.
.malo razmislite, onaj tko je kupio nešto po 10 kn, pa prodao 50 % toga po 15 kn, po kojoj cijeni može prodati ostatak da i dalje bude u plusu???
Prema tome lako dionica može završiti i puno niže od spomenutih 10 kn. Što ne znači da dionica ne vrijedi 10 kn ali i više ili manje kuna…
BV 13 kn cca, a cijena iznad 60 kn vise ne postoji…(pocetak razvodnjavanja) tko kuzi kuzi a tko ne ,nema mu pomoci .
U ponedjeljak u je broj 8 iz top 10:
8. PBZ D.D. (02535697732) – skrbnicki racun
prodao 3111 komada (od ukupno protrgovanih 7833 komada).
PBZ CO nije prodao nista.
Uf sta je prodao puno, cak 30 k kn 🙂
kažu da se najslađe smije onaj koji se zadnje smije. doduše nije se loše smijati i u međuvremenu kao naš kolega plavi.
Kao što napisah 15.10.15., Plavi, zapamtiti ćemo tvoj post i prokomentirati ćemo ga još jednom 30.05.2016g.
do tada ova naša mala igrica nije završena :)
Kakva je sada situacija ima li nade, je li se rezultat popravio ili se ne daj Bože pogoršao, koliko još čekamo, koliko je DLKV koliko je VDKT, čiji je veći ( rezultat ) , kada će igra završiti ( da skratimo muke ) ?
Skrolati na predzadnji post stranice:
http://www.poslovni.hr/forum/tema/dlkv-dalekovod-dd-3131?page=1301
lp
vlasnici dlkv dionice časte neznane kolege sa zse?
dlkv po 10 kuna!
odbrojavam dane do solidnog novčanog priljeva, a gdje cu s njim?
DLKV..
Kako ovdje svi pišu o cijeni, TA, itd, drugim glupostima.
Evo još info za Dalekovod Ulaganja d.o.o.(50%vlasnik sky offica
2014 godina
EBITDA – 2,24 mil!!!! – znači pozitiva
CASH na žiro – 10 mil kuna
Neto gubitak je zbog vrijednosnih usklađivanja od 67 mil kuna
Sada treba vidjeti što će biti 2015 godine, a do tada Q1 2016 gdje očekujem sve prema planu, i novom putu koji je napravljen. Nadam se da će Alen to i napraviti….