DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 14.11.2024. u 22:02
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,73
4.415
1,184
3,72
3,74
-0,53%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

@Valuewalk, nisam preskočio, sve je jasno iz priloženog . ovdje je slučaj da je Dalekovod doveden pred gotov čin uzimanja novaca.
ali , opet kažem , ako postoji mogućnost žalbe na ovo, igra nije gotova u slučaju da Dalekovod dobije. Tada je Podravska banka naravno dužna vratiti ta sredstva i to možemo gledati kao izvanredni priliv novaca Dalekovodu.
volio bih još vidjeti finalno očitovanje Daklekovoda po ovom pitanju.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Pa naravno da postoji, i da će je Dlkv podnijeti (ili podnijeti tužbu), ne znam kako je točno stajalo u očitovanju Uprave.

Dakle to nikako nije gotovo, jer u Dlkv smatraju da do toga nije trebalo doć!
Tako da vidjet ćemo rezultat.

@pozitiva
Naravno da će je podnijeti, ali recite Vi meni zašto bi sad Vrhovni sud poništio odluku koju je Općinski sud pa zati i Županijski donio. Žalili su se na županijskom pa izgubili, zašto bi bilo drugaćije na slijedećoj instanci. S druge strane pretpostavljam da i dioničari POBE misle da su u pravu. Teško da su i jedna i druga strana u pravu pogotovo sto je samo jednih 53 milijuna kuna jedna će izgubiti. Za sad je izglednije da je to DLKV barem meni. Bez obzira na subjektivnos i volio bih da ne izgubi. Sve u svemu mislim da ću se još dugo načekati u ovoj dionici dok se nešto ne pokrene. Izgleda da su profesionalci bili ipak u pravu barem za sada, koliko se god to nekome ne svidjalo.

@ValueWalk

a jel te cudilo kad je nakon dobivenog spora s albanijom cijena pala? cudit ces se ti jos dosta na zagrebačkoj burzi 😉

Inače su tamo nagodbom dobili 6,8 miljuna eura,ali na pozitivno naravno nema reakcije nego se samo malo više istovari

Nažalost ovih 50mil je samo kap u moru i samo jedan od dugova koje Dlkv ima prema bankama. Banke vode postupke protiv Dalekovoda u vrijednosti cca 350 mil kn. Koji bi također trebali uskoro završiti, nažalost sa sličnim ishodom. Također, uskoro će banke početi uzimati i nekretnine na koje je Dalekovod digao hipoteke a nije plaćao. Tako da se već na veliko bruji o preseljenju sjedišta sa Žitnjaka možda čak i u Veliku Goricu ili Dugo Selo.

@fishriba
Jel mozete navesti detaljno te postupke i iznose po istima?

Moglo bi se pisati i o bankama i iznosima, ali neda mi se zezati s tim jer ima toga, no ajdmo reć da je Podravska banka vjerovnik s najvišom tražbinom kad se zbroje potraživanja iz svih postupaka za isplatu koje Podravska banka vodi protiv Dlkva, a ovaj u kojem su proveli ovrhu je samo jedan od njih. Ovrha na nekretninama je posebna priča a podatci bi trebali biti navedeni u prospektu koji je izdan povodom uvrstenja dionica i iz prospekta ispada da su skoro sve nekretnine pod hipotekom, osim nešto sitno no i za to se uspostavilo na kraju da je pod hipotekom i da je krivo navedeno u prospektu.

@fishriba
Neda mi se nabrajat. Pa onda nemojte iznositi činjenice koje Vam se neda nabrajat

Pa lijepo kaže fishriba i u pravu je, sve je u prospektu crno na bijelo. Samo treba malo proguglati

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

kad smo već kod svih tih dugova da li netko zna šta se trenutno dešava sa sky office tower-om? ako me pamćenje dobro služi velika većina tih dugova se je odnosila baš na tu građevinu i na vjetroelektrane. kako god bilo da bilo ti objekti nisu u zemlju propali pa su sad ostali samo dugovi. ne mogu vjerovati da sad tih objekata nema, ostala milijarda duga, nitko nije ni primirišao zatvor. posebno u kontekstu toga da je čović tu ušao sa nekih 150mkn što je stvarno mizerna cifra u odnosu na sve gore pomenuto.

who dares, wins

@prognostik
od kud ti to da sam ja Ivano??? ovo je moj jedan jedini, prvi i posljedni nick.za razliku od tebe. već sam uspio pročitati par nebuloza kojima si autor. tako da… još jedna i ignore si. nemoj poslije da mi ponovno šalješ zahtijev za prijateljstvom.

who dares, wins

@prognostik
dobro onda je greška. postoji nick @ivano pa reko da niste pomislili da je to pišem.

who dares, wins

New Report

Close