Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 4.415 | 1,184 | 3,72 | 3,74 | -0,53% |
@Valuewalk, nisam preskočio, sve je jasno iz priloženog . ovdje je slučaj da je Dalekovod doveden pred gotov čin uzimanja novaca.
ali , opet kažem , ako postoji mogućnost žalbe na ovo, igra nije gotova u slučaju da Dalekovod dobije. Tada je Podravska banka naravno dužna vratiti ta sredstva i to možemo gledati kao izvanredni priliv novaca Dalekovodu.
volio bih još vidjeti finalno očitovanje Daklekovoda po ovom pitanju.
Pa naravno da postoji, i da će je Dlkv podnijeti (ili podnijeti tužbu), ne znam kako je točno stajalo u očitovanju Uprave.
Dakle to nikako nije gotovo, jer u Dlkv smatraju da do toga nije trebalo doć!
Tako da vidjet ćemo rezultat.
@pozitiva
Naravno da će je podnijeti, ali recite Vi meni zašto bi sad Vrhovni sud poništio odluku koju je Općinski sud pa zati i Županijski donio. Žalili su se na županijskom pa izgubili, zašto bi bilo drugaćije na slijedećoj instanci. S druge strane pretpostavljam da i dioničari POBE misle da su u pravu. Teško da su i jedna i druga strana u pravu pogotovo sto je samo jednih 53 milijuna kuna jedna će izgubiti. Za sad je izglednije da je to DLKV barem meni. Bez obzira na subjektivnos i volio bih da ne izgubi. Sve u svemu mislim da ću se još dugo načekati u ovoj dionici dok se nešto ne pokrene. Izgleda da su profesionalci bili ipak u pravu barem za sada, koliko se god to nekome ne svidjalo.
@ValueWalk
a jel te cudilo kad je nakon dobivenog spora s albanijom cijena pala? cudit ces se ti jos dosta na zagrebačkoj burzi 😉
Inače su tamo nagodbom dobili 6,8 miljuna eura,ali na pozitivno naravno nema reakcije nego se samo malo više istovari
Nažalost ovih 50mil je samo kap u moru i samo jedan od dugova koje Dlkv ima prema bankama. Banke vode postupke protiv Dalekovoda u vrijednosti cca 350 mil kn. Koji bi također trebali uskoro završiti, nažalost sa sličnim ishodom. Također, uskoro će banke početi uzimati i nekretnine na koje je Dalekovod digao hipoteke a nije plaćao. Tako da se već na veliko bruji o preseljenju sjedišta sa Žitnjaka možda čak i u Veliku Goricu ili Dugo Selo.
@fishriba
Jel mozete navesti detaljno te postupke i iznose po istima?
Moglo bi se pisati i o bankama i iznosima, ali neda mi se zezati s tim jer ima toga, no ajdmo reć da je Podravska banka vjerovnik s najvišom tražbinom kad se zbroje potraživanja iz svih postupaka za isplatu koje Podravska banka vodi protiv Dlkva, a ovaj u kojem su proveli ovrhu je samo jedan od njih. Ovrha na nekretninama je posebna priča a podatci bi trebali biti navedeni u prospektu koji je izdan povodom uvrstenja dionica i iz prospekta ispada da su skoro sve nekretnine pod hipotekom, osim nešto sitno no i za to se uspostavilo na kraju da je pod hipotekom i da je krivo navedeno u prospektu.
@fishriba
Neda mi se nabrajat. Pa onda nemojte iznositi činjenice koje Vam se neda nabrajat
Pa lijepo kaže fishriba i u pravu je, sve je u prospektu crno na bijelo. Samo treba malo proguglati
kad smo već kod svih tih dugova da li netko zna šta se trenutno dešava sa sky office tower-om? ako me pamćenje dobro služi velika većina tih dugova se je odnosila baš na tu građevinu i na vjetroelektrane. kako god bilo da bilo ti objekti nisu u zemlju propali pa su sad ostali samo dugovi. ne mogu vjerovati da sad tih objekata nema, ostala milijarda duga, nitko nije ni primirišao zatvor. posebno u kontekstu toga da je čović tu ušao sa nekih 150mkn što je stvarno mizerna cifra u odnosu na sve gore pomenuto.
@prognostik
od kud ti to da sam ja Ivano??? ovo je moj jedan jedini, prvi i posljedni nick.za razliku od tebe. već sam uspio pročitati par nebuloza kojima si autor. tako da… još jedna i ignore si. nemoj poslije da mi ponovno šalješ zahtijev za prijateljstvom.
@prognostik
dobro onda je greška. postoji nick @ivano pa reko da niste pomislili da je to pišem.