Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,65 | 6.834 | 1,872 | 3,64 | 3,66 | 1,67% |
to sve što ste naveli uopće nije bitno. Trgovat će se na razinama na kojima odluče kupci/prodavači. A i opet ću ponoviti; imate dosta firmi kod kojih su dokapi išli po kudikamo većim cijenama pa se danas trže po znatno manjim ciframa.
Trgovat će se na razinama na kojima odluče kupci/prodavači.
to je najlakse napisati. a zasto ce oni to odluciti i koje bi to razine mogle biti o tome ni glasa.
imate dosta firmi kod kojih su dokapi išli po kudikamo većim cijenama pa se danas trže po znatno manjim ciframa.
Znam da uzrok ovdje mozda i nije ko i na drugim dionicama( citaj razvodnjavanje kapitala) , ovdje je mozda uzrok nesto drugo, ali u konacnici radi se o procjeni vrijedjosti tvrtke/dionice u danom trenutku. A ovdje je cinjenica da trzisre smatra da ovo ne vrijedi kolko vi mislite da vrijedi.
Znam da uzrok ovdje mozda i nije ko i na drugim dionicama( citaj razvodnjavanje kapitala) , ovdje je mozda uzrok nesto drugo, ali u konacnici radi se o procjeni vrijedjosti tvrtke/dionice u danom trenutku. A ovdje je cinjenica da trzisre smatra da ovo ne vrijedi kolko vi mislite da vrijedi.
Meni izgleda da je ovaj pad ispod 15 kn počeo nakon smjene uprave i postavljanja Alena Premužaka na čelo uprave, a za njega se može čitati u medijima da je kadar blizak HNS-u i SDP-u. Može li se pad cijene možda razumijeti iz ugla očekivane smjene vlasti i dolaska desne koalicije na vlast, koja onda može raditi probleme Dalekovodu dok je tamo na čelu kadar iz HNS-a?
@probleme?, ako dođe do desne koalicije, onda će ga smijeniti i to je to.
Osobno mislim da Alen nije dorastao DLKV, isto mišljenje imam i za Velu. DLKV treba velikog igrača na čelu uprave koji nema veze s politikom. Dali je to moguće?, nije, na žalost.
Neka je onda povezan s politikom, al neka je samo previ igrač(ne za svoj džep nego za DLKV)
čitam malo ove zadnje vaše komentare kolege. iz svega pročitanog se može donijeti samo kratak zaključak da hebeš firmu čija cijena ovisi o tome je li glavni uprave kadar HNS-a , SDP-a itd. ako firma o tome ovisi, jadna li je to firma .
Molim ostale koji su mozda više u tehničkoj analizi što njima graf kretanja cijene volumena i ostalog govori.
Nisam "više" u tehničkoj analizi ali mislim da ju ne možeš primjeniti na naše tržište koje je poprilično plitko. A dno od 8-9 kuna što spominješ nema smisla kad je dokup išao po 10. Mislim da je to nerealno očekivati, pa čak i od fonda koji je prestao prodavati nakon 15 kuna, kako se vidi sa mojeDionice.com.
[/quote]
opte bio dokap po 10 pa ju vidi sad. naravno to se tu može i ne mora desiti.
silne ugovore i pozitivan kvartal cemo zaboravit, pad cijene cemo predvidjat na osnovu cega? plitkog trzista i neke lude koja prodaje po ovoj cijeni? ili pak, porez od 12% je toliko bitan da ce ljudi prodavati dionice oporavljene firme ispod vrijednosti i gubiti velike novce?
stvarno ne mogu biti toliki pesimist.