Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,65 | 7.233 | 1,981 | 3,64 | 3,66 | 1,67% |
Neće biti najvjerojatnije ništa od porezna na kapitalnu dobit.
To je jedan od glavnih MOST-ovih zahtjeva, i biti će najvjerojatnije prihvaćen.
zahtjev MOST-a odnosi se samo na ukidanje oporezivanja dividende, a ne i na ukidanje oporezivanja kapitalne dobiti tako da to na žalost ostaje i starta 01.01.2016.
Bez obzira što tko mislio o tome, zasad je to i potpuno opravdano, barem dok ne dođe do nekih većih porasta cijena dionica i Crobexa, jer znamo koliko se u zadnjih 7 godina izgubilo (većina ulagača i do 50% portfelja), a sad bi na svaku "zarađenu" kunu (a još su zapravo u debelom minusu s portfeljom, budući da je puno dionica izgubilo i 99% na vrijednosti u odnosu na 2007.g.) trebali još platiti porez ???!!!
Dakle bio bi to uglavnom porez na ostvareni GUBITAK za većinu ulagača na ZSE i ne bi ga trebalo uvoditi dok se Crobex barem ne podupla u odnosu na sadašnju vrijednost.
tu si potpuno u pravu. To je isto ko da Modrica posaljes na teren a jos nije zalijećio ozljedu. Nažalost nažalost, najvjerojatnije će nestati day tradera sa ZSE, a glavnu igru će voditi fondovi.očekujem prema prva tri kvartala da će izvješće DLKV biti nešto niže od onog u predstečajnoj, što je po meni i super jer je jedna od malo njih koje su uspjele stabilizirati poslovanje nakon PSN. Ali očigledno da fond memadžerima to neće biti dovoljno. E sad nema likivdnosti da se izađe iz pozicije barem ne za one koji su toga više kupili, a za ulaz nema smisla kad i tako i tako je za pretpostaviti da bez fondova nema ni rasta. Još uvijek prodaju ma što god to drugi pisali. Ne znam ni sam što da radim, glupo mi je uletavati prije kraja godine kad mi nekako mozak govori da će slijedeće godine biti jos jeftinije, a prodavati mi se ne da kad sam uletio sa krdom i dokupljivao iznad 18.
Ali kad se već spominje Porez na kapitalnu dobit, zar ne bi sad cijene dionica zapravo trebale rasti do kraja godine, jer se na te kupljene dionice neće plaćati porez pri prodaji???!!!
Nisu li se neki preračunali s spuštanjem cijene?!
danas dalekovod u velikom stilu prema dolje . čak i solidan promet .
Sad se uračunava manji rast bdp-a u 4. kvartalu 🙂
po meni je ovo pozitivnije nego da se ne trguje uopće. Jer znaći da ima zainteresiranih i za kupnju. Ja čekam jedan još aktivniji dan od barem 50 tisuća komada i onda kupujem po 1000 komada dnevno slijedećih 20 dana pa možda ispadne dobro. Bitno je da se okreće.
S obzirom da tema polako umire. Htio bih podijeliti s Vama moja razmisljanja oko kretanja cijene DLKV. Fundamenti očito ne igraju više ulogu niti bi mogle neke nove najave poslova utjecati na održavanje cijene ( kao što rekoh u prethodnim postovima uprava na čelu s Velom je zapravo ispotpisivala ugovore jos iz doba Brajdića osim onog oko pruge ). kojih ne treba očekivati u slijedećih pola godine.
Zato sam si uzeo malo vremena za tehničku analizu i mogu reći da nam tu tek ne izgleda bajno. Osim nekog velikog volumena od par stotina tisuća komada dnevno ne vidim da će se cijena održati u srednjem roku na ovim razinama. 11.50- 12 je slijedeća stanica ali ako pogledamo razvoj situacije sa dionicom 2kvartal 2013 kad je skočila sa 19 kuna na 40 kuna i zatim napravila low na 14 kuna, veoma sličan scenarij nam govori da prije 9.60 pa cak i 8.40 neće biti dna. Ovako gledajući mi je to znanstvena fantastika i ne mogu vjerovati da će se stvarno desiti, ali tako mi graf ukazuje. Molim ostale koji su mozda više u tehničkoj analizi što njima graf kretanja cijene volumena i ostalog govori.
Iskreno, našeg izvoznog industrijskog diva koji se napokon riješio pitanja opstanka, napravio reorganizaciju, napravio refinanciranje dugova(PSN), jedina mrlja je opet politika, za koju nakon što sam se ohladio mislim da više nema devastirajuću ulugo ko prije.
Ovo će meni biti best BUY sve do cijene od 20 kn, nakon toga akumulacija i praćenje do kuda će rasti.
Mislim da ovdje zime nema. Vi možete na prste jedne ruke nabrojat industrijalce koji izvezu 700 mil kuna proizvoda van,
Vi možete na prste jedne ruke nabrojat industrijalce koji izvezu 700 mil kuna proizvoda van,
zašto onda cijena dionice stalno pada dole?
Iskreno, našeg izvoznog industrijskog diva koji se napokon riješio pitanja opstanka, napravio reorganizaciju, napravio refinanciranje dugova(PSN), jedina mrlja je opet politika, za koju nakon što sam se ohladio mislim da više nema devastirajuću ulugo ko prije.
Ovo će meni biti best BUY sve do cijene od 20 kn, nakon toga akumulacija i praćenje do kuda će rasti.
Mislim da ovdje zime nema. Vi možete na prste jedne ruke nabrojat industrijalce koji izvezu 700 mil kuna proizvoda van,
Kad je nedavno član uprave kupovao po 18,5 kn nekima je dobra i ova cijena na 13,5 kn.
Vi možete na prste jedne ruke nabrojat industrijalce koji izvezu 700 mil kuna proizvoda van,
zašto onda cijena dionice stalno pada dole?
[/quote] zato sto treba sitnim dusama izbit i zadnju dionicu .
Nisam “više” u tehničkoj analizi ali mislim da ju ne možeš primjeniti na naše tržište koje je poprilično plitko. A dno od 8-9 kuna što spominješ nema smisla kad je dokup išao po 10. Mislim da je to nerealno očekivati, pa čak i od fonda koji je prestao prodavati nakon 15 kuna, kako se vidi sa mojeDionice.com.