Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,65 | 7.233 | 1,981 | 3,64 | 3,66 | 1,67% |
Već sam počeo kupovati (po sitno da ne dižem cijenu).
Zašto dizati kad to možemo kupiti na ovim razinama.
Kupujte po tiho i uživajte ako mislite da je podcijenjeno.
A fond-manageri će nam se priključiti kad se odradi rast od barem 10-ak posto. Jer za sada DLKV pada, pa im se ne žuri…
Nekad davno:
http://www.zadarskilist.hr/clanci/04062011/dalekovod-gradi-nove-vjetroelektrane-u-zadarskoj-zupaniji
Danas:
http://www.nacional.hr/ekskluzivno-hdz-ovi-generali-na-sastanku-sa-sefom-hep-a-i-kraljem-
vjetroelektrana-uoci-sklapanja-posla-vrijednog-skoro-100-mil-eura/
I pod točkom E na donjem link nalazi se veza između te dvije vijesti….:
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/XddJuuNkuYV5Hc31VgsoNQ==.pdf
Postavlja se pitanje zašto naše mirovine mirovinci (PBZ Croatia Osiguranje OMF) rasprodaju….
Za sve one koje misle da VE proizvode minuse i da Dalekovod ostvaruje minuse na VE neka provjere što je to FEED-IN tarifa i koliko ista iznosi kod nas.
http://www.hrote.hr/
Vidim da Vas jako puno ima zainteresiranih za kupnju :).
Ništa načekat ćemo se mi malo duže.
Što se tiće vjetroelektrana i pozitivnog poslovanja. Ne znam… ja gledam kako firma Dalekovod proffesio posluje na Fini. U zadnje dvije godine 2 milijuna eura gubitka. E sad kako i zašto ne znam. Ali ta firma je predmet prodaje ne vjetroelektrane, tako da ne znam koje feed in tarife bi mogle zamijeniti činjenicu da firma prži godišnje oko 1 milijun eura. Neka kupi netko od vas kad je to tako super biznis. Dalekovod bi bio sretan kad bi netko ponudio knjigovodstvenu vrijednost. Više nego sretan…
Poštovani,
protekli trgovinski tjedan nitko iz TOP-a 10 nije prodavao. To je jako dobra vijest jer je možda (ponavljam možda) došlo do kraja rasprodaje. Eventualni zainteresirani kupci, to je jasno, se nisu usudili kupovati kad su (u jednim trenutku) čak trojica iz TOP-a 10 prodavali. Sada bito mogla biti druga priča…
Poštovani kolega Zack4u,
vidi se da ste prilično upućeni u poslovanje Dalekovoda i dosta toga Vam je poznato. Obično mi je zadovoljstvo čitati Vaše komentare.
Ipak, posljednji su Vam komentari ispod razine i čudim se da dolaze od Vas. Kao da ste opsjednuti s tim “jedan posto firme”. Prvo ste spomilnjali da je za to potreban neki veći ulagač a sada – tražite zainteresirane među malim dioničarima. Čudno mi je sve to…
Na ovom forumu su ozbiljni ljudi i nisu nam u potpunosti jasne Vaše ideje. Inače, osobno bih mogao kupiti još oko 1800 dionica…
Molim Vas, razjasnite nam to malo.
Srdačan pozdrav !
Kolega vdt,
polazim od činjenice da ekipa iz top 10 prodaje, i najvjerojatnije s obzirom da su to institucionalni igrači neće stati, dok se toga ne riješi. Ja sam se nadao da će već do sad netko od fond managera shvatiti da firma ide u dobrom smjeru te da je mozda preporuka za kupiti, ali prema ovome što se dešava na burzi nema ih još. Pa rekoh ajmo mi mali preduhitriti te velike ili tog jednog večeg, pa ćemo mu mi prodati kad se pojavi. Čisto da pomognemo tržištu, sad kada nema kupaca da naparvimo uslugu ovim prodavateljima, a kad se kupci pojave da napravimo uslugu i njima….. Eto to je bila moja ideja, ali daleko smo mi još od tih 2 milijuna komada tako da je ta ideja propala…. za sad.
Nemojmo ni zaboraviti da od 2016 kreće porez na kapitalnu dobit koji će prema svima s kojima sam razgovarao totalno izbaciti male špekulante iz cijele priče, a to opet povlaći da ce institucionalci voditi glavnu rijeć niti češ moći prodati veću količinu niti češ moći kupiti veču količinu bez da ti druga strana bude netko treći. Što znaći da likvidnosti uopće neće biti na ovoj dionici. Ako nema likvidnosti onda ni cijena na burzi neće odražavati pravo stanje stvari u firmi.
Čisto kao razmišljanje da sve to preduhitrimo, ovako možemo samo čekati da se netko od fondovskih analitičara predomisli.
Ovaj na asku na 15 kuna čeka da ga netko pokupi pa da stavi novih 2-tri milijuna komada.
Neka stavi 5 milijuna komada:), kakve to veze ima, uvijek netko kupuje, uvijek netko prodaje….
a za DLKV kao poduzeće, nema loše stavke niti riječi…..a o UPRAVI bi se već dalo pričat:)
Poštovani kolega bananarama,
da, znamo da imaju preko 2 milijuna komada ali nikako ne vjerujem da će sve prodavati. Kad prodaju određeni kontigent i kad to napokon prestane, to će biti odlično za ovu dionicu…
A, tko zna, možda je već i gotovo s rasprodajom. Kao što sam već napisao, prošli tjedan nitko iz TOP 10 nije prodavao…
Srdačan pozdrav !
Rasprodaja će biti gotova kada PBZ Croatia osiguranje padne ispod 5% vlasništva. Dakle ima se još za istresati, ali očigledno da ne žele ispod 15 prodavati.
To je Čulin projekt ( Partner Banka) koji nažalost nije nikad zaživio jer se regulativa promijenila i nije dobio feed-in tarife koje bi ga učinile profitabilnim projektom. Nema veze sa DLKV.
Nemojmo ni zaboraviti da od 2016 kreće porez na kapitalnu dobit koji će prema svima s kojima sam razgovarao totalno izbaciti male špekulante iz cijele priče,
Neće biti najvjerojatnije ništa od porezna na kapitalnu dobit.
To je jedan od glavnih MOST-ovih zahtjeva, i biti će najvjerojatnije prihvaćen.
Bez obzira što tko mislio o tome, zasad je to i potpuno opravdano, barem dok ne dođe do nekih većih porasta cijena dionica i Crobexa, jer znamo koliko se u zadnjih 7 godina izgubilo (većina ulagača i do 50% portfelja), a sad bi na svaku “zarađenu” kunu (a još su zapravo u debelom minusu s portfeljom, budući da je puno dionica izgubilo i 99% na vrijednosti u odnosu na 2007.g.) trebali još platiti porez ???!!!
Dakle bio bi to uglavnom porez na ostvareni GUBITAK za većinu ulagača na ZSE i ne bi ga trebalo uvoditi dok se Crobex barem ne podupla u odnosu na sadašnju vrijednost.