Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 37.463 | 10,044 | 3,70 | 3,72 | -1,07% |
Pitanje je kako će se bitka dalje odvijati. Dosada je uvijek završavalo iskrcavanjem fonda, no čar ove burzovne igre (ili posla kako hoćete) jest u tome da nikada nema dvije identične situacije. Dakle ili iskrcavanje ili juriš. Ili možda neko vrijeme zatišje (primirje). Nikome se ne gine uzalud – rečeno metaforički.
A presipava vjerujem, kao šta su fondovi i kupovali po 240 od nekoga, i tako se sve može legalno, kad nitko ne kontrolira tko je u vezi sa kim zašto da to ne iskoristi ekipa kad može laganini :),, ako i dobiju neku kaznu, sigurno će bit manja od toga šta će okrenuti :))
pročitajte par postova natrag pa će vam sve biti jasno. nema nikakvog presipavanja, ovo je najvjerojatnije stranac, koji je kupovao kad je sve bilo super. sad kada se zbog krize u kini, mogućeg rasta FED stopa i usporavanja rasta u zemljama u razvoju, dogadjaju izlasci iz takvih fondova on smanjuje poziciju, odnosno rješava što se riješiti da. naravno da rješava tržišta koja mu nisu bitna ili gdje ima male pozicije. Što je tu čudno, ukoliko mu ti kao klijent dođeš i kažes oprosti ja bih onih svojih 5 milijuna dolara ili eura unovčio hvala lijepo na trudu , ali mislim da u slijedećem razdoblju ne možeš mi ništa zaraditi. On kao fond mmanager može jedino prodati dio imovine da bi isplatio gazdu. Kakva presipavanja, teorije urote i ostale priče.
Nek oni nama isplate 2 kune izvanredne dividende po dionici pa onda neka cijenu spucaju i ispod 10 kuna. Nemam ništa protiv. Dajte nam malo toga neplaniranoga keša da osjetimo neku dobit a poslije kud će sa cijenom baš me briga. Ionako ovdje namjeravam biti par godina jer bolje prilike i perspektivnije firme na ZSE-u trenutno ne vidim.
Dobit ćeš k…. a ne keš.
Ja kupio još malo danas (nestrpljiv). Kratkoročno možda pogriješio, srednjoročno plus.
Ako ovaj PBZ stvarno mora van onda će opet morati spustiti do 14,50 da bi štogod prodao.
Nek oni nama isplate 2 kune izvanredne dividende po dionici pa onda neka cijenu spucaju i ispod 10 kuna. Nemam ništa protiv. Dajte nam malo toga neplaniranoga keša da osjetimo neku dobit a poslije kud će sa cijenom baš me briga. Ionako ovdje namjeravam biti par godina jer bolje prilike i perspektivnije firme na ZSE-u trenutno ne vidim.
Gazda je dokapitalizirao po 10 i ima na ovu cijenu 50% povrata investicije a još ovih skoro 7mil E mu daje cca 75% povrata jer on kontrolira financije.
Iz njegove perspektive, mislim da mu je najmanje bitno kad će cijena porasti a mi se ovdje jeb… svaki dan s piskaranjem [emo_smijeh]
Porast će kad poraste a zaradit će tko tada bude imao dionice kupljene po ovim cijenama. Moj prosjek je 16,70 pa više nema potrebe ni za dokupom i unutra sam zadnjih 4-5 mjeseci.
A ne bi snizio prosjek na 15? 😁
Ne. Do daljnjeg na čekanju. Pratim situaciju i tako.
Nije ovo jedina dionica gdje je prilika nešto ubosti [emo_namigusa][emo_namigusa]
ja sam pola ukupne love utrpao ovdje. pola dionica sam davno (citaj 2-3 mjeseca) mislio prodati, pola sam kupio nedavno da smanjim prosjek i da se sto prije izvucem van. sad vise ni sam ne znam sta da radim [emo_smijeh]
prosjek 15,33. izaci i uloziti negdje drugdje ili cekati ovdje da se fond makne sa prodaje pitanje je sad.
E sad koliko ti je pametno pola portfelja stavit u jednu ovakvu dionicu?
I još kažeš da se izvučeš. Znači ne osjećaš se ugodno u ovoj dionici? Pa zašto si je onda kupio?
Zato sto vecina ima relativno male svote za ulaganje i onda nekako tezis ka tome da na nekoj zaradis “puno” pa onda radis dobar portfelj…kada malo raspes na puno dionica, na kraju ne zaradis nista. U postotku mozda i puno, ali u kolicini malo…
hehe to je otprilike i moja strategija, 2-3 dionice i bok
sa malim novcima ne vrijede one teorije o disperziranju rizika, a pogotovo na ZSE, jer ako se raširiš onda ideš u smjeru indeksa, a to je dole
Zato sam ja lijepo izašao odavde sa malim gubitkom, prebacio sve u Himr i Hmst, a onda za par mjeseci lako se vratim ovdje i od fonda kupujem “sve po 12 kuna” 🙂
dal sam pogriješio, vidjet ćemo