Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 4.415 | 1,184 | 3,72 | 3,74 | -0,53% |
Spustit treba loptu na zemlju prije nego se ovakve teorije zavjere pišu. Prvo možda je i nekad bilo da su fondovi kupovali ko muhe bez glave, no novim pravilnikom Hanfe mirovinci moraju imati dokumentirano svaku svoju investicijsku odluku, pa tako i odluku o prodaji. Što to konkretno znaći, znaći da je analitičar uzeo brojke i rekao ova dionica ne vrijedi toliko niti ima nekog potencijala da vrijedi u budućnosti. Što znaći da je dan nalog tamo nekom ko kupuje ili prodaje da smanji izloženost toj dionici. Što je za očekivati…. Drugo, nemojmo zaboraviti da je prema predstečajnoj DLKV ove godine trebao imati 100 milijuna kuna EBITDA…. Ne vjerujem da će toliko ostvariti. Treće, nisu riješili vjetroelektrane i ko zna što još. Ne kažem da ne vrijedi ali nažalost tako je previše prodavatelja i cijena pada nema se tu što čuditi. Ako se promijene brojke taj analitičar će promijeniti svoju odluku i bit će ili zadržati ili dokupljivati pa ćete se sa njima ganjati. Moja poanta je da se ne pišu gluposti pogotovo što nisu točne.
A gdje ste Vi zadnjih godina trgovali? Ovo nisu gluposti nego notorne činjenice. Kakvi su to fondovski analitičari savjetovali dokapitalizaciju fondovima na 250 kuna, po direktivi vlasnika ili po tadašnjoj vrijednosti odnosno nevrijednosti. Tada im je bila dobra kupnja jer su spašavali vlasnike odnosno banke.
Rekoh, Novi pravilnik Hanfe je donesen u siječnju 2014te godine sa primjenom za godinu dana. Ja ne pričam o prošlim vremenima nego o sadašnjosti. Ja se sjećam da su fonodvi kupovali i po 1300 kuna. Ali tada je to bilo moguće. Sada kažem nije moguće bez prethodne analize i odobrenja investicijskog odbora. Što ne znaći da griješe, ali tako je. Teško da se njih 4-5 koliko ih ima dogovore i sad futraju svoje frendove. I ja sam se nadao da ću sad u ovo vrijeme razmišljati dali da prodam ili ne na 25- 28 kuna. Nažalost dokupljivao sam i na 16, i sad više nemam ni municije a ni mu–. DA nije tako kako ja pričam cijena ne bi bila ovdje, nego bi već netko iskoristio i pokupovao, a za 10tak dana idem u skdd da vidim dioničare, pa ću Vam javiti tko je kupovao. Mada 90 posto sam siguran da su kupnje 20 malih a prodaja par većih. i sve dok se to ne okrene nema baš velike šanse da ćemo ju gledati puno više gore.
Prodavali su i PODR kao ludi po 28x, a danas se otimaju za nju po 350.
A da ne govorim o dokapitalizaciji ovdje po 250!
Je li DLKV bio bolji TADA po 250 nego SADA po 14, neka svatko odluči sam (ovdje nije ni toliko bitno 250 ili 14, već TADA i SADA jer znamo kakva je PERSPEKTIVA bila onda a kakva sada za ovu tvrtku)!
A koja je to perspektiva? Nova dokapitalizacija po 10 kn?
Glavni uvjet predstečajnog postupka je prodaja vjetroelektrana, koliko znam za sada ništa od toga
A koja je to perspektiva? Nova dokapitalizacija po 10 kn?
Glavni uvjet predstečajnog postupka je prodaja vjetroelektrana, koliko znam za sada ništa od toga
Ako vi mislite da perspektive nema i da će DLKV prestati postojati, možete slobodno.
Pa nisu vjetroelektrane mrtvi kapital da ne vrijedi ništa i da se s njim ništa ne može učiniti, one su zapravo također budućnost i vrlo isplative ako su napravljene na pravoj lokaciji te će se itekako isplatiti bilo kome da bude vlasnik.
Ovdje samo slijepci mogu reci da DLKV nema perspektivu. A radi se o najjacoj gradevinskoj firmi koja 70% prihoda napravi u inozemstvu. Nadite mi takve reference u RH. Ako zelite imat gradevinu u portfelju, onda je ovo jedini logicni i racionalni izbor.
Nije mi jasno zašto se borite sa činjenicama. Vjerovnici su rekli ok, nećete u stečaj, ali izvolite prodati vjetroelektrane. One nisu prodane, dakle predstečajni plan se ne ispunjava 100% i to je činjenica.
Nije mi jasno zašto se borite sa činjenicama. Vjerovnici su rekli ok, nećete u stečaj, ali izvolite prodati vjetroelektrane. One nisu prodane, dakle predstečajni plan se ne ispunjava 100% i to je činjenica.
Vjetroelektrane još traže kupca
Već dulje vrijeme prodajete portfelj vjetroelektrana (op. a., Velika Popin i Bruška). Jeste li blizu realizacije tog posla?
U razgovorima smo s više potencijalnih ponuđača, ne mogu vam reći o kome je riječ. Očekujemo da ćemo to na kraju i realizirati, ali vjetroelektrane nećemo prodati za brokve. Kad je riječ o velikim iznosima, pregovori su uvijek teški. Ne žuri nam se. Riječ je o biznisu koji funkcionira normalno i pozitivno za nas.
Vaš link …
Prodati, a ne dati vjetroelektrane.
To što ih nežele dati u bezcijenje znači da dlkv svoje obveze iz predstečajne može podmirivat i bez prodaje vjetroelektrana.. Uprava ih pokušava prodat i prodat će ih,a ne dati.. Kad proda vjetroelektrane i počme pomalo odrađivat i naplaćivat ugovorene poslove valjda će pojedincima postat jasno da je na sadašnjim razinama dionica bila podcijenjena..
Jedna od rijetkih dionica koja se nakon dokapitalizacije trguje po cijeni visoj od same dokapitalizacije. Da li je iznimka ili treba vremena da padne u kalup
52 tjedna – najviša 18,99
52 tjedna – najniža 11,54
Ukupna količina 8.9 mil zse krivi podatak
koliko je ukupno dionica da ne trazim? top 1 15milj.