Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 4.415 | 1,184 | 3,72 | 3,74 | -0,53% |
Svakako da budućnost nije upitna , e sad pitanje je koliko čovijek može biti strpljiv, definitivno ovo je za strpljive
AKO i KADA tržište dionica u Hrvata krene naprijed, ovo će biti dionica s najvećim rastom.
Problem je “samo” u AKO i KADA.
evo prilike kolegama, koji sanjaju jeftiniji ulaz, nešto ne vidim da ulaze, možda bi još jeftinije
evo prilike kolegama, koji sanjaju jeftiniji ulaz, nešto ne vidim da ulaze, možda bi još jeftinije
ja sam na 14.19, cemu da kupujem po asku kad ce fond dat po bidu 🙂
Gdje je tu jeftiniji ulaz niti 2000 kom ispod 15 KN?
Pa nitko nije lud da kupuje skuplje ako može jeftinije.
Samo tko smatra da mu je ovo dobra cijena za izlaz i da ne bi mogao dobiti u ovom trenutku možda i nekoliko 10-aka % više nije mi baš jasno.
Ali jedno znam, bilo je puno velikih izlazak na niskim cijenama, da bi onda cijena otišla za nekoliko 10-aka % gore i to na velikim prometima!
Tako da to nije nikakvo mjerilo, jer tko zna da li netko “izlazi” ili pak “ulazi” snižavanjem cijene.
Skoro svi ovdje su se složili da je ovo (skoro) najperspektivnija (izvozna) tvrtka trenutno u HR, poslova ima da ih ne može ni odraditi, odlična uprava, a cijena dionice pada – meni tu nešto ne štima, ma tko što rekao o tome!
može se pitanje postavit na sljedeći način: zašto netko kupuje te iste dionice?
nemojte zaboravit da su fondovi firme, koje imaju sasvim drugu logiku investiranja u odnosu na individualne investitore, a pogotovo na individualne investitore a ne mešetare..
može se pitanje postavit na sljedeći način: zašto netko kupuje te iste dionice?
nemojte zaboravit da su fondovi firme, koje imaju sasvim drugu logiku investiranja u odnosu na individualne investitore, a pogotovo na individualne investitore a ne mešetare..
špekulanti, ne mešetari..
Zasto fond izlazi?
Zato što mirovinski fondovi služe za to da netko jeftino uđe a isto tako da netko po skupoj i izađe gdje su onda oni kao kupci a u ovom slučaju su prodavači. To im je glavna svrha na ZSE-u zadnjih 8 godina!
Spustit treba loptu na zemlju prije nego se ovakve teorije zavjere pišu. Prvo možda je i nekad bilo da su fondovi kupovali ko muhe bez glave, no novim pravilnikom Hanfe mirovinci moraju imati dokumentirano svaku svoju investicijsku odluku, pa tako i odluku o prodaji. Što to konkretno znaći, znaći da je analitičar uzeo brojke i rekao ova dionica ne vrijedi toliko niti ima nekog potencijala da vrijedi u budućnosti. Što znaći da je dan nalog tamo nekom ko kupuje ili prodaje da smanji izloženost toj dionici. Što je za očekivati…. Drugo, nemojmo zaboraviti da je prema predstečajnoj DLKV ove godine trebao imati 100 milijuna kuna EBITDA…. Ne vjerujem da će toliko ostvariti. Treće, nisu riješili vjetroelektrane i ko zna što još. Ne kažem da ne vrijedi ali nažalost tako je previše prodavatelja i cijena pada nema se tu što čuditi. Ako se promijene brojke taj analitičar će promijeniti svoju odluku i bit će ili zadržati ili dokupljivati pa ćete se sa njima ganjati. Moja poanta je da se ne pišu gluposti pogotovo što nisu točne.