Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,74 | 4.843 | 1,295 | 3,72 | 3,74 | 0,00% |
Znači to što je tako brzo (ugovor za ugovorom) ugovorio poslove za dvije godine je loša stvar???!!!
Vjerojatno bi bilo puno bolje za dionicu da je knjiga narudžbi prazna i da se posao nalazi tek na završetku onog prethodnog?
Pa ne može DLKV raditi svaki posao koji postoji u RH ili u svijetu.
Ovo je jedina dionica gdje je problem za dionicu u višku poslova.[emo_smijeh]
Hm…ima logike…zvuči mi kao situacija s punjenjem knjiga narudžbi u brodogradilištima…pa su na kraju sva brodogradilišta proizvodila brodove s debelim minusima jer je dolar u trenutku ugovaranja bio visok, a cijena čelika/željeza niska, a u trenutku izrade brodova cijena čelika/željeza poprilično viša u odnosu na period kada su se brodovima krcale knjige narudžbi, a dolaru pala vrijednost za 25%.
No, može li se ovdje dogoditi da cijena npr. radne snage ili materijala drastično poskupi (materijala da, radne snage ne), a promjena valutnog odnosa EUR/HRK mislim da ipak neće biti izvan razine 10%, a i ako bude to će znači da je kuna oslabila, a ne EUR. [emo_smijesak]
Znači to što je tako brzo (ugovor za ugovorom) ugovorio poslove za dvije godine je loša stvar???!!!
Vjerojatno bi bilo puno bolje za dionicu da je knjiga narudžbi prazna i da se posao nalazi tek na završetku onog prethodnog?
a iz čega ti to zaključuješ da sam napisao išta loše po dlkv???
to što u norveškoj i finskoj imaju posla za još 2 godine svakako nije loše ali pošto su nastupili dampinški, nije niti za očekivati neke profite a uz bilancu tvrtke, nedavni dokap po 10kn i slabu likvidnost tržišta, baš se i ne mogu očekivati neki bitniji pozitivni pomaci vrijednosti dionice…što je tu ne realno ili loše?
to što u norveškoj i finskoj imaju posla za još 2 godine svakako nije loše ali pošto su nastupili dampinški, nije niti za očekivati neke profite a uz bilancu tvrtke, nedavni dokap po 10kn i slabu likvidnost tržišta, baš se i ne mogu očekivati neki bitniji pozitivni pomaci vrijednosti dionice…što je tu ne realno ili loše?
[/quote]barb@ nervoza je ,ne cudi se.
[/quote]
Dampinške? hm, prema kome, sebi ili drugim ponuditeljima, za naše tržište ili njihovo?
šta bi veće cijene rada i marže, imali da su radili ovdje kod nas? u kunama???bar su valutno sigurni :)))
samo da posla ne bude …
[emo_smijesak]
ajte šta ste se smrzli pa ovo su razine na kojima smo bili prije svih ovih vijesti s desna
dalekovod dobio
dalekovod potpisao
dalekovod….
sada vrijeme radi za dlkv
Nekako mi taj datum objave ne štima!
nekako mi je sumnjiv izvor.. Moj projekt.. jedini u RH informira javnost o poslu vrijednom milijardu ipo kuna..
Prema neslužbenim informacijama, ponuda konzorcija je 1,23 mlrd. kuna, a procijenjena vrijednost radova je 1,28 mlrd. kuna. Ukupna vrijednost radova je 1,52 mlrd… Pa ovi idu debelo ispod cijene šta je ovo?
Nigdje drugdje nije objavljeno a za ove cifre se vec znalo..50 milijuna kuna nize od predviđene..nije malo 🙁
Tko određuje procijenjenu vrijednost????
To se zove “digni da bi spustio” (50mil niže)
Nigdje drugdje nije objavljeno a za ove cifre se vec znalo..50 milijuna kuna nize od predviđene..nije malo 🙁
A što je sa internetskom stranicom Dalekovoda? Nisu objavili dobivanje posla od milijardu ipo kuna?? Molim vas uozbiljite se..