DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 15:39
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,73
37.463
10,044
3,70
3,72
-1,07%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

pogledajte samo turističke dionice.

Pogledati treba koliki im je bio ATL, a kolika im je sadašnja cijena.

A pogledajmo cijenu DLKV i sličnih dionica, na koliko su bile 2009-2012, a na koliko su sada?!

jel ovo bio predah ili obrana ? volio bi da mi bude krivo što nisam još pojačao…

graf sugerira da bi ovdje mogao biti jači odbijanac . inverter ?

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

jel ovo bio predah ili obrana ? volio bi da mi bude krivo što nisam još pojačao…

Za sve one koji su unutra, a htjeli bi i mogli još dokupljivati, dobro je i jedno i drugo.
Ako pada, bit će prilike za jeftinu kupnju, jer budućnost ove tvrtke bi trebača biti neupitna.
Ako raste, bit će prilike za dokup i nadalje, jer zbog opet neupitne budućnosti trebala bi rasti konstantno.

Dakle, za one koji vjeruju da je budućnost ove tvrtke dobra, dobitna je svaka situacija!

Bitna je jedino i uvijek samo pretpostavljeno stanje neke tvrtke u budućnosti, a dionica onda MORA to popratiti, ili malo prije ili malo kasnije, to je jedino pitanje, pa će netko imati malo bolje, netko malo lošije rezultate glede zarade!

Za sve one koji su unutra, a htjeli bi i mogli još dokupljivati, dobro je i jedno i drugo.
Ako pada, bit će prilike za jeftinu kupnju, jer budućnost ove tvrtke bi trebača biti neupitna.
Ako raste, bit će prilike za dokup i nadalje, jer zbog opet neupitne budućnosti trebala bi rasti konstantno.

Dakle, za one koji vjeruju da je budućnost ove tvrtke dobra, dobitna je svaka situacija!

Bitna je jedino i uvijek samo pretpostavljeno stanje neke tvrtke u budućnosti, a dionica onda MORA to popratiti, ili malo prije ili malo kasnije, to je jedino pitanje, pa će netko imati malo bolje, netko malo lošije rezultate glede zarade!
[/quote]
to je totalna zabluda. ja mogu dokupljivati i kad raste pa uzeti bar 5% ako zakasnim. to je ipak bolje nego izgubiti dodatnih 20% u padu pa se tješiti da će to kad tad narasti.

who dares, wins

http://www.seebiz.eu/sest-ponuda-za-prugu-dugo-selo-krizevci/ar-119263/

O ovome je Vela govorio u intervjuu, pa da vidimo:

Kakva je situacija u Hrvatskoj? Ima li tu projekata za Dalekovod?

Kad je riječ o segmentu u energetici koji mi pokrivamo, ne očekujemo u Hrvatskoj narednih godina velike poslove. Ali u građevini ima nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata u kojima želimo igrati značajnu ulogu. Najvažniji je izgradnja nove pruge Dugo selo – Križevci u vrijednosti od 1,2 milijarde kuna. Kao hrvatska kompanija jako smo zainteresirani za taj posao. Referenca na tom projektu bila bi nam odskočna daska na poslovima koje očekujemo dobiti u konzorciju s drugim tvrtkama u Saudijskoj Arabiji, Poljskoj, Bugarskoj, Ukrajini i drugim zemljama.

Vaš link …

Dosta je zbrkano na ovoj stranici,ali čini se da kozorcij DIV-DLKV-Zagreb Montaža ima najpovoljniju ponudu 1,239 milijardi kuna

To je još jedan posao vrijedan 165 milijuna eura, to se već ne može ignorirati.

DIV – DLKV – Zagreb Montaža, a tko na domaćem terenu može ovoj trojci konkurirati. Dobro je što u HR uvijek bude i aneksa ugovoru.[emo_smijesak]

je ipak bolje nego izgubiti dodatnih 20% u padu pa se tješiti da će to kad tad narasti.

Naravno da je tako.

Htio sam samo reći da ako tvrtka bude uspješna, onda će svi trenutni dioničari biti u plusu (neki manje neki više, ali svi).

Zato je pri padu ispod nabavne cijene opasno prodavati dionicu za koju se ne zna zašto pada (nema opravdanog razloga, već upravo suprotno) jer se začas može vratiti na staru razinu, a onda izgubiš na toj razlici, pa kupiš, pa ona opet mnalo padne, pa se prestrašiš da će opet dodatno pasti, pa prodaš opet jeftinije nego si kupio i tako u krug…!

Zato nekad nije pametno to “mogu dokupljivati i kad raste pa uzeti bar 5% ako zakasnim” jer se isto može upasti u gore navedeni krug.

Kako izgleda osnovni skrbnicki racuni prodaju svoje manje pozicije koje su kupovali kod dokapitalizacije i koje su relativno narasle, radi ulaganja u druge za koje misle da ce vise narasti u kracem periodu nego dalekovod (i ne samo pozicije u dalekovodu kako se vidi na moje dionice) za koga se ceka rast krajem 2016 g sto im je jos relativno daleko, a fondovi samo prociscavaju portfelj do kraja godine. Mali ulagaci su se izgleda samo poveli za masom

Uglavnom nista posebno, dan kao i svaki drugi osim sto se sve zeleni vani, a moguce da ce se na nekim određenim pozicijama i kod nas zazeleniti u skoroj buducnosti, no za ozbiljnije zelenilo ipak treba min 80 M kn ukupnog redovnog prometa, a do tad … zjev… 🙂

[/quote]
to je totalna zabluda. ja mogu dokupljivati i kad raste pa uzeti bar 5% ako zakasnim. to je ipak bolje nego izgubiti dodatnih 20% u padu pa se tješiti da će to kad tad narasti.
[/quote]
Poštovani niče iz 2008 g. nema tu nikakvih zabluda ne možemo generalizirati situaciju na DLKV, netko je u ovoj dionici od davna netko od sredine krize netko sasvim slučajno radi dionica kompenziranih iz dugovanja Dalekovoda. U što sam sasvim siguran je velika većina u minusu na DLKV radi ogromnog pada vrijednosti iste a ovi što su dobili neželjene dionice na ime duga su u najvećem minusu jer su možda u međuvremenu propali ili morali dizati kredite za daljnje poslovanje ili da nebi propali itd itd ako su iste dionice i prodavali njihov novac (potraživanje) danas manje vrijedi zbog izgubljenog vremena i proizašlih problema u poslovanju radi tih nenaplačenih dugova na vrijeme. Znači večina smanjuje ulaz, neki su prodali pa zaboravili na gubitak pa su sad kao u plusu po novome, sljedeći su možda novi na burzi pa za siću kupili podosta dionica pa sad eto čekaju čudo od HR ekonomije da uđu u plus. U jedno sam siguran da firma sada posluje ugovara poslove rezultate ćemo tek vidjeti cijena je niska za dionicu ali to diktira tržište uz sve to me veseli da i vi kroz negativne izjave dajete na znanje da računate na rast pa da uzmete 5% a to me veseli jer će imati tko gurati kada i ako krene prema gore. Naravno može naići i opet jedna recesija i sve polomiti ili vlasnik pokrasti sam sebe i pobjeći na karibe ali tko nije spreman na rizik neka se ostavi bilo kakvog trgovanja jer u trgovini svaka roba ima rok trajanja i kvarljiva je.

New Report

Close