Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 37.463 | 10,044 | 3,70 | 3,72 | -1,07% |
bas i nema smisla da firma s preko miljardu kn posla bude na cca 8 % atha… mada da to nije vazno al da bas fondovi to ne pociste a cistili na 275 itd… ???
sve ispod 15 kn iznenađenje
He, ovdje je iznenađenje da iznenađenja nema,
A fondovima je ovo interesantno kad dođe na njihove razine :),
koliko 140??? Kad budu prodavali ove sada kupljene u svoje ime na račun fonda
@tomo7
Kako si dosao do 8% atha. Mozda 0,8%? Nije li se ova dionica trgovala i preko 1800 kuna?
frenki….
je u pravu si sto se tice cijene trgovanja ali nakon silnih dokapa i max trzisne vrijednosti dlkv i sadasnjih kolicina dionica ath bi bio cca 195 kn barem meni… ma kuzis ti to
PBZ CO OMF nije prodavao pvaj tijedan
PBZ CO OMF nije prodavao pvaj tijedan
Bilo bi ludo da fondovi prodaju po ovoj cijeni.
Kao što rekoh, to se netko igra sa cijenom i namjerno je tjera dolje (vidi se sitnom prodajom na kraju dana kako bi se snizila cijena).
A kad već želi sniziti cijenu, normalno je da čak i veći igrači čekaju dokle misli ići, a onda će to najvjerojatnije pokupiti i napucati sve do starih razina.
Što bih dao da znam tko i zašto želi što nižu cijenu!
O dokapitalizaciji ili nečem sličnom tu više nema govora, jer uprava govori da je likvidnosti i više nego dovoljno i da tu ne očekuju nikakve poteškoće u budućnosti, a znamo i da kad se posao radi bilo gdje osim u Hrvatskoj, naplata nikada nije upitna i to je zadnja briga u svemu.
Pored ovako sposobne uprave, osiguranih poslova unaprijed za sljedeće 2 godine, zadovoljajućih marži u tim poslovima, gotovo svakodnevnom zapošljavanju novih kvalitenih kadrova i rastu kapaciteta, cijna dionice da pada??!!
Pa to je možda previše čak i za ZSE iako smo tu već navikli uistinu na svašta!!!
Molio bih gospodu iz uprave Dalekovoda da više ne objavljuju vijesti o novim poslovima jer na taj način negativno djeluju na kretanje cijena dionice na tržištu. Po mogućnosti neka se jave kad tvrtka ostvari neki poveći kvartalni gubitak se cijena korigira na gore. Hvala.
Molio bih gospodu iz uprave Dalekovoda da više ne objavljuju vijesti o novim poslovima jer na taj način negativno djeluju na kretanje cijena dionice na tržištu. Po mogućnosti neka se jave kad tvrtka ostvari neki poveći kvartalni gubitak se cijena korigira na gore. Hvala.
@system ,koliko god ovo izgledalo smiješno što si napisao,ispada u praksi točno.
i ja ti se pridružujem !
mislim da veli fali još neko kratko vrijeme za osiguranje otpremnine pri izlasku iz dalekovoda. Njegova kupovina dionica je (bojim se) bila marketinški trik kako bi se navuklo pametne glave na kupovinu!
Nažalost i ja sam jedan os pametntih. Ponosni sam vlasnik nekoliko tisuća komada..
Što se tiče marži, kolega pozitiva2 je napisao zadovoljavajuće marže! Mislim da upravo u tom grmu leži oveći zec.. Bojim se da je jedan od glavnih razloga zašto dalkovod dobiva tolike tendere upravo u ponuđenoj cijeni koja ja daleko ispod cijena konkurenata, tako da priča o zadovoljavajućoj marži stoji na klimavim nogama. Ako je tome tako, onda ajme svim imateljima..
Koliko znam…kupio je par tisuca dionica (5000?) I odmah svi misle kako to znaci da vjeruje u firmu…neka kupi par milijuna kuna…
Dalekovod može ponuditi na svakom natječaju niže cijene od drugih jednostavno iz razloga što ima svoj pogon za proizvodnju i cinčanje spojnih elemenata za sastavljanje dalekovoda na terenu. Dakle ima svoje inžinjere za projektiranje, radnike operativce na terenu i vlastite dijelove za dalekovode i drgu spojnu opremu. Kompletna firma, takvih je malo u Evropi i zato će i dalje nastaviti dobivati poslove. Nisam nigdje čuo ni pročitao da čak i kada su radili u otežanim uslovima pod PSN-om da su imali problema sa ispunjavanjem i odrađivanjem dobivenih poslova. Dakle kvaliteta odrađenog posla je neupitna a to se u evropskim zemljama cijeni više od bilo čega drugoga.
zadovoljavajuće marže! Mislim da upravo u tom grmu leži oveći zec.. Bojim se da je jedan od glavnih razloga zašto dalkovod dobiva tolike tendere upravo u ponuđenoj cijeni koja ja daleko ispod cijena konkurenata, tako da priča o zadovoljavajućoj marži stoji na klimavim nogama. Ako je tome tako, onda ajme svim imateljima..
Nije ovo državno vlasništvo da nikoga nije briga kolika je zarada na poslovima!
Ovdje ima većinski vlasnik koji brine o svojoj zaradi.
A kao što reče kolega iznad, ovo je “Kompletna firma, takvih je malo u Evropi i zato će i dalje nastaviti dobivati poslove”, i na tim poslovima zarađivati!
Tko ne vjeruje da će biti tako neka proda po 15, tko vjeruje, neka čeka xx kn pa onda proda!