DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 16.11.2024. u 16:32
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,73
37.463
10,044
3,70
3,72
-1,07%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Gledam sada podatke sa ZSE-a i ne mogu da se ne nasmijem. Dakle cijena dionice prošle godine u ovo vrijeme bila je takođe oko 18 kuna. A tada se još nije znao ishod dokapitalizacije, nije se znalo kada će se dobiti uplaćene dionice. Nitko nije ni u snu pretpostavljao da će Dalekovod od tada pa do danas ugovoriti preko 200 milijuna Eura posla na stranom tržištu, domaće se i ne spominje. A ipak se trgovalo sa daleko većim prometima. I u svoj toj neizvjesnosti plaćalo se 18 kuna.
E pa danas nema više te neizvjesnosti a ne trguje se po toj cijeni u većem obimu jer para nema. Novac je doslovno “isisan” sa ZSE-a kroz razne PSN-e, stečajeve (Đakovština, Transadrija, Dioki, Zdenka, Kaštelanski staklenici….) 28495 stečajnih postupaka se trenutno vodi što d.o.o-a što d.d.-a, a zaključeno ih je daleko više.
http://www.iusinfo.hr/Bankruptcies/TOC.aspx
I čemu se tu nadati? Sva sreća što se Dalekovod odmakao od Hrvatskog tržišta i traži sreću vani kao i mnogi građani RH.

od kada sam izašao vijesti su:
dalekovod lako do garancija
dalekovod pred potpisom
dalekovod potpisao
dalekovod kreće

osjećam se prevarano [emo_mrgud]

Sumnjam da bi banke tako olako davale garancije na velike iznose, da sve to ne drzi vodu….

Ako ovo ne raste i nakon 200 milijuna Eura ugovorenog posla vani samo u ovoj godini, onda mi nije jasno čemu se ulagači u ostale građevinare nadaju.

Na DLKV je izvršen dokap sa cijenom ispod trenutne i zato ne ide gore kad dobije posao.

Ako ovo ne raste i nakon 200 milijuna Eura ugovorenog posla vani samo u ovoj godini, onda mi nije jasno čemu se ulagači u ostale građevinare nadaju.

Na DLKV je izvršen dokap sa cijenom ispod trenutne i zato ne ide gore kad dobije posao.
[/quote]
Pa i na Đuri je napravljen dokap ispod trenutne cijene pa je na sam spomen “posla stoljeća” išao i iznad 40 kuna. Dakle više nego duplo a ovdje još nije ni očešalo 20 kuna. S tim da Je Đuro od tada ugovorio 0 kuna izvoznog posla a “posao stoljeća” iz mjeseca u mjesec dobiva Dalekovod. Jedino što ovdje još nema MM pa otuda i ove sprdnje od trgovine.

Gledam sada podatke sa ZSE-a i ne mogu da se ne nasmijem. Dakle cijena dionice prošle godine u ovo vrijeme bila je takođe oko 18 kuna. A tada se još nije znao ishod dokapitalizacije, nije se znalo kada će se dobiti uplaćene dionice. Nitko nije ni u snu pretpostavljao da će Dalekovod od tada pa do danas ugovoriti preko 200 milijuna Eura posla …

samo si zaboravio da je prije godinu dana bio broj dionica manji za cca. 10x

pbozo2@
Broj budućih dionica tada nije bio nepoznat. Osim toga znalo se u kakvom je stanju Dalekovod bio pa su ga mirovinci ne tako davno dokapitalizirali po 200 i nešto kuna.
Tada su valjda imali povjerenje u tadašnju upravu, a znamo da je sve rađeno po “dekretu” vlasnika tih mirovinaca. Slično kao i sada, samo što se onda nastojala prikazati vrijednost a sada nevrijednost firme. Valjda bankama to sada odgovara iako nemogu dokučiti iz kojih razloga.

Analitičari kažu da na ZSE-u ima jeftinih dionica.
http://www.seebiz.eu/zagrebacka-burza-dalekovod-se-vraca-u-fokus-investitora/ar-114239/

Kolege dioničari evo i ja uzo malo da aktivnije pratim temu 🙂

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

Imam dionice Dalekovoda, ali kad mi ovi nasi analiticari pocnu sto je jeftino, a sto ne…zadnjih 5 godina su se jako iskazali…

Meni je ulaz 13,6 kn…zao mi je sta na tim razinama nisam vise skupio

mislim da trziste prepoznaje ove vijesti, no nazalost, gura se uzbrdo, sa stotinama tisuca kuna se gura po posto-dva gore..no, da ima potencijala rasti, ima itekako, kako kaze verdi, skupljati i cekati..

New Report

Close