Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 37.463 | 10,044 | 3,70 | 3,72 | -1,07% |
Gledam sada podatke sa ZSE-a i ne mogu da se ne nasmijem. Dakle cijena dionice prošle godine u ovo vrijeme bila je takođe oko 18 kuna. A tada se još nije znao ishod dokapitalizacije, nije se znalo kada će se dobiti uplaćene dionice. Nitko nije ni u snu pretpostavljao da će Dalekovod od tada pa do danas ugovoriti preko 200 milijuna Eura posla na stranom tržištu, domaće se i ne spominje. A ipak se trgovalo sa daleko većim prometima. I u svoj toj neizvjesnosti plaćalo se 18 kuna.
E pa danas nema više te neizvjesnosti a ne trguje se po toj cijeni u većem obimu jer para nema. Novac je doslovno “isisan” sa ZSE-a kroz razne PSN-e, stečajeve (Đakovština, Transadrija, Dioki, Zdenka, Kaštelanski staklenici….) 28495 stečajnih postupaka se trenutno vodi što d.o.o-a što d.d.-a, a zaključeno ih je daleko više.
http://www.iusinfo.hr/Bankruptcies/TOC.aspx
I čemu se tu nadati? Sva sreća što se Dalekovod odmakao od Hrvatskog tržišta i traži sreću vani kao i mnogi građani RH.
od kada sam izašao vijesti su:
dalekovod lako do garancija
dalekovod pred potpisom
dalekovod potpisao
dalekovod kreće
osjećam se prevarano [emo_mrgud]
Ako ovo ne raste i nakon 200 milijuna Eura ugovorenog posla vani samo u ovoj godini, onda mi nije jasno čemu se ulagači u ostale građevinare nadaju.
Na DLKV je izvršen dokap sa cijenom ispod trenutne i zato ne ide gore kad dobije posao.
Ako ovo ne raste i nakon 200 milijuna Eura ugovorenog posla vani samo u ovoj godini, onda mi nije jasno čemu se ulagači u ostale građevinare nadaju.
Na DLKV je izvršen dokap sa cijenom ispod trenutne i zato ne ide gore kad dobije posao.
[/quote]
Pa i na Đuri je napravljen dokap ispod trenutne cijene pa je na sam spomen “posla stoljeća” išao i iznad 40 kuna. Dakle više nego duplo a ovdje još nije ni očešalo 20 kuna. S tim da Je Đuro od tada ugovorio 0 kuna izvoznog posla a “posao stoljeća” iz mjeseca u mjesec dobiva Dalekovod. Jedino što ovdje još nema MM pa otuda i ove sprdnje od trgovine.
Gledam sada podatke sa ZSE-a i ne mogu da se ne nasmijem. Dakle cijena dionice prošle godine u ovo vrijeme bila je takođe oko 18 kuna. A tada se još nije znao ishod dokapitalizacije, nije se znalo kada će se dobiti uplaćene dionice. Nitko nije ni u snu pretpostavljao da će Dalekovod od tada pa do danas ugovoriti preko 200 milijuna Eura posla …
samo si zaboravio da je prije godinu dana bio broj dionica manji za cca. 10x
pbozo2@
Broj budućih dionica tada nije bio nepoznat. Osim toga znalo se u kakvom je stanju Dalekovod bio pa su ga mirovinci ne tako davno dokapitalizirali po 200 i nešto kuna.
Tada su valjda imali povjerenje u tadašnju upravu, a znamo da je sve rađeno po “dekretu” vlasnika tih mirovinaca. Slično kao i sada, samo što se onda nastojala prikazati vrijednost a sada nevrijednost firme. Valjda bankama to sada odgovara iako nemogu dokučiti iz kojih razloga.
Analitičari kažu da na ZSE-u ima jeftinih dionica.
http://www.seebiz.eu/zagrebacka-burza-dalekovod-se-vraca-u-fokus-investitora/ar-114239/
Kolege dioničari evo i ja uzo malo da aktivnije pratim temu 🙂
Imam dionice Dalekovoda, ali kad mi ovi nasi analiticari pocnu sto je jeftino, a sto ne…zadnjih 5 godina su se jako iskazali…
Meni je ulaz 13,6 kn…zao mi je sta na tim razinama nisam vise skupio