Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,62 | 7.111 | 1,965 | 3,58 | 3,64 | 1,69% |
Prvo uzmi cijelu situaciju, onda shvati gdje živiš tj. kako se kod nas poslovi sklapaju onda pročitaj između redaka ono što se servira.
Usput ovo što sam napisao ostaje ovdje te će vrijeme pokazat!
Usput cijena je cca 75 eura po MWh
E sad možda sam ja lud ili genije samo će vrijeme pokazat ali da se čudne stvari događaju to nitko nemože opovrgnut sa sve bi ih nazvao pressure/pritisak
I da ponovom ono najbitnije točku 1.Dalekovod je građevinska firma a ne tvornica aluminija (građevinski ugovori im idu ko podmazani)
Ah da zaboravio sam napomenut da cijeli problem oko struje pravi
El. Hrvatske zajednice Herceg-Bosne [lol]
[/quote]
Ma sve je to OK sto kazes, ali iznad toga visi hrpa upitnika…budi siguran da cu ti prvi cestitati kada se rijesi taj Aluminij. A druga stvar, je Dalekovod građevinska tvrtka, ali osnovni repro materijal su mu kovine (među njima i aluminij)!!!!! I to uvijek moras imati na pameti!
danas i sutra traju pregovori nista se jos nezna
Možda se nazire rješenje, a ovaj sa 1k komada na 1500 lagano štopa i kupuje
hrco01: ” Malik: ” Kako ce ipo (ako bude od strane drzeve) utjecati na cijenu i zasto ovoliki pad bez obrane cijene??? Zbog Aluminija ili??? ” Zato sto je opca korekcija u kojoj trenutno pada vrijednost 115 dionica i tu trenutno nitko nista ne moze dok se trend ne okrene u +….. Sjedni, gledaj i placi zajedno s nama [cool] ” i dokupljuj sretno…. [smiley][wink]
ja sam se podebljao danas i to skoro na minimumu 1351-9 pa na 1367 tri mala naloga
[thumbsup]
sutra je cekamo opet [wink]
A druga stvar, je Dalekovod građevinska tvrtka, ali osnovni repro materijal su mu kovine (među njima i aluminij)!!!!! I to uvijek moras imati na pameti!
To je istina, ali morate uzeti u obzir da Dalekovod svoje cijene s obzirom na vrstu poslova i na poslodavce s kojima radi, može bez problema korigirati s rastućim cijenama sirovina.
Top bid
CIJENA KOLIČINA
1.470,00 2
1.465,00 50
1.458,00 10
1.451,00 1
1.440,00 20
1.434,00 9
1.433,00 2
1.430,00 91
Top ask
CIJENA KOLIČINA
1.440,00 10
1.450,50 13
1.459,00 15
1.465,00 12
1.497,95 10
1.499,97 506
1.499,98 10
1.500,00 52[sad]
@ mkaom
Ja držim da je Aluminij sigurno naš (tj. Dalekovodov) zbog više razloga koji su već navedeni u svim dosadašnjim postovima, a prije svega što je već sada 12%-tni vlasnik šibenski TLM. Ostalo se zna pa da ne ističem, iako nikako nije beznačajno (prvi smo na natječaju, odnosi RH-BiH su više nego dobri, sindikat i menadžment Aluminija je odlučio, dosadašnja suradnja itd.)
Naime, ne možemo vi i ja trgovati s mlijekom jer vama to paše, a prodavat ćete ono što meni treba nekom trećem. Hm, nitko nije glup pa da tako dugoročno radi.[angry]
Struja je ovdje sporedna stvar (s druge strane ogledala su subvencije), mada ne i beznačajna, pa ja ovo vidim samo kao puko pitanje vremena. BiH administracija odugovlači, ipak je u pitanju njihova najprofitabilnija tvrtka, ali neće još dugo. I oni se moraju osloboditi okova prošlosti. I to treba pročitati između redaka.
Sve ostalo je stvar strateških ciljeva Dalekovoda, a vjerujte da su oni ispravno odabrani. [smiley]
Top ask
CIJENA KOLIČINA
1.460,00 655
1.465,00 162
Što se ovo događa ,ima li neko neki info ?
Netko krasno stopa cijenu…valjda ima dobre (drustveno-korisne) razloge za to!!!!![thumbsup]
Evo nesto zanimljivo, posebice s toga sto se nigdje ne spominje DLKV [embarass]