DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 11:29
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,73
37.463
10,044
3,70
3,72
-1,07%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

da je moglo biti bolje, bilo bi, znači još čekamo potvrdu ugovora

Šta je tu konkretno dobro? U tom izvješću? Da nisu negdje, možda u Lidlu, lude gljive na akciji?

Izvješće je dobro, sve bolje i bolje. Očekivano s obzirom na najave o stabiliziranju poslovanja. Prihodi od prodaje roba i usluga narasli uz neproporcionalno povećanje poslovnih rashoda (utroška materijala, plaća..) i to je ono što me posebno veseli.
Idemo dalje, sklapajmo istim ili većim tempom poslove i nema zime (a i ide ljeto:)

Zamolio bih nekog ako mi može pojasniti zašto nije prikazan konsolidirani RDG za 1Q2014, tj. prethodno razdoblje, netko je spomenuo da su prihodi(pretpostavljam DALEKOVOD GRUPE)rasli 100% kao što je netko spomenuo, dok je vidljivo da je DALEKOVOD d.d. povećao poslovne prihode oko 10%.

lebowski , ti reći što nije dobro u izvješću a što nismo znali već jako dugo. Ina nešto novoga loše?

da se vratim na razmišljanje od prije par dana..zašto su oklijevali sa objavom ovog? Mislim da se svi možemo složiti da nije spektakl, netko čita pozitivnu vijest, neko negativnu, ali uzimajući u obzir njemu bitne faktore (novi poslovi, dug, štogod)..tržište ga vrednuje blagim porastom prosjeka zadnjih par dana, dakle ipak nas ima više pozitivaca, ali pitanje je – zašto se čekalo? Poslao sam jučer još jedan mail i pitao hoće li objavit sa q2 ili kaj i dobio odgovor danas da su upravo objavljeni..doduše samo 2min nakon objave pa plus za ažurnost, ali što se pobogu čekalo? Limun? Mislim da smo bezveze kliznuli prema dolje sa 18,kusur na 17,kusur da bi na kraju dobili jedno generalno neutralno (za mene pozitivno,al dobro) izvješće..

Posao od minimalno 100 milja eura još nije potpisan,a već je dobro,dakle kad se potpiše,a kažu da je pred potpisivanjem…

“Piše u izvješću da su u 2014. i početkom 2015, ugovorili poslova u vrijednosti 53,5 milijuna eura za razliku od 21 milijun eura u prošlom razdoblju, ovaj zadnji i ubjedljivo najveći ne vdim da još spominju.” Fedor 19

E sad, ako u toku ove godine dobiju npr jos jedan od 50 milijuna, sto nije nemoguce jer su se javili na sijaset natjecaja…to bi moglo biti 200 milijuna eura…

ja bi rekao da prihodi Dalekovoda (barem u 2015/2016) neće biti problem, dapače očekujem i značajnije povećanje od ovih kvartalnih 10%.
Ono što je bitno je ostvarena razina rashoda pri tom povećanju, a još bitnije stanje na tržištu dionica.

Uh, malo sam se ugrizao za jezik kad sam naveo povećanje prihoda od 100%.
Pojma nisam imao da postoji Dalekovod grupa 🙂
Sorry kaj zbunjujem…
U svakom slučaju dobro je da je povećanje prihoda od 10%, nije to malo.
Malo zabrinjavaju velika zaduženja, ali valjda vladaju situacijom.
Aktiva ima je jaka, ali shvaćam da traže partnera kako bi ojačali likvidnost i smanjili ovisnost od banaka. Jedna dokapitalizacija bi dobro došla, to svakako.

POTPISAN UGOVOR OD 60 MIL eur (450 MIL KUNA)!!!!!!!!!!!!! [emo_palacg]

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/zy3Wt0vMKWlb5EfFxvrciQ==.pdf

Ignore: KressoM, delux

A do kraja mjeseca ce kako kaze vjerovatno i drugi 🙂
E sad…mozda je to i vise od 100 milijuna…

New Report

Close