Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 37.463 | 10,044 | 3,70 | 3,72 | -1,07% |
taj se ugovor čuva za potpis nakon izvješća za 1Q
gubitnice B kod mirovinaca označava vrstu fonda A, B i C
A – rizičnija ulaganja
B – srednje rizčna ulaganja
C – najmanje rizična ulaganja
gubitnice B kod mirovinaca označava vrstu fonda A, B i C
A – rizičnija ulaganja
B – srednje rizčna ulaganja
C – najmanje rizična ulaganja
moram reći da sam dobio izvješće za 2014 i da im za sada dobro ide u modelu A, samo da ne daju opet kakvim spalionicama
Dalekovod na Kosovu gradi hrvatska tvrtka Dalekovod, a u Albaniji BiH kompanija Energoinvest
mislim da se pričom o Statnettu ne treba zamarati više, nije norveška apsurdistan da se događaju neznam kakvi preokreti, potpis je kao što avax kaže pitanje vremena, a čini mi se da je do sad dosta ljudi već i prodalo tu vijest tako da korekcija cijene eventualno ide prema gore..mene u ovom trenutku više zanimaju dvije stvari – kao prvo kvartalno izvješće, a kao drugo objava reultata tendera za ukrenergo, ponude su otvorene 31.3., ako se to objavi zajedno sa/prije izvješća, eksplozija..
Moram priznat da mo ovo nije jasno, kakvo je to sad pismo namjere (koje pravno gledajuci nema tezinu ugovora) i kako onda odluka tek za mjesec dana?
Pa ako je tender gotov, treba objaviti pobjednika i to je to. Ne razumijem
To je to što se tiče tog posla.
Vidjet ćemo što će se događati dalje, da li će nešto uspjeti potaknuti novi rast.
pobjednik tendera je objavljen i to je dalekovod, pošto je njihova ponuda bila najpovoljnija, a konačna odluka o izgradnji je nešto drugo, oni u teoriji mogu reći “ne, nećemo to ipak sada graditi” s tim da bi u takvom slučaju bilo penala, ali sigurno su si ostavili mogućnost odustajanja od izgradnje, nije to kikiriki ni za norvešku..for all intents and purpouses ta je priča po meni završena, sad treba čekati ukrajinu..
Ne znam cemu tolika sigurnost ovdje, po obavijstima koje izlaze meni se ne cini bas tako. Uostalom pisalo je na jednom linku kojeg je stavio netko ovdje, izjava jedne norveske kompanije koja nije dobila ovaj natjecaj. Kazu da se oni ne mogu natjecati sa dumpinskim cjenama kompanija s juga Europe, tako nekako je google translator meni preveo. Tako da, ako ih netko optuzi za dumping, a sigurno postoji interes da domaca kompanija dobije posao, stvari se mogu zakomplicirati.
Ja se nadam da nece, ali ipak, rekao bih da je ovo 80% sigurno a ne bas 100%