DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 22:28
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,73
37.463
10,044
3,70
3,72
-1,07%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Evo pretkvalifikacijske liste sudionika jednog od ova dva natječaja
koje je dobio Dalekovod za Statnett. Tek toliko da se vidi u kakvoj su konkurenciji izabrani. Njemci, Šveđani, Austrijanci, Talijani, Španjolci.
Svaka čast.

http://www.statnett.no/Nettutvikling/Vestre-korridor/Anskaffelsesoversikt-for-Vestre-korridor/Ertsmra-Kvinesdal-Vollesfjord—-ny-420-kV-AC-og-525-kV-DC-ledning/

Eh da je još takvih tvrtki u Hrvatskoj koje se mogu nositi sa evropskom konkurencijom i pobjeđivati. Dalekovodova prednost je u tome što sami izrađuju veći dio dijelova za dalekovode u ljevaonici. Imaju svoje inžinjere, projektante a isto tako i iskusne fizikalce koji sve to na terenu montiraju. Nimalo lak posao, naročito u hladnoj Norveškoj.

bolje da se drže poslova u zemljama toplije klime jer kad sam ja bio dioničar dalekovoda prije par godina isto su se tako hvalili dobivenim poslom u Norveškoj i kako zbog velikog snijega i hladnoće sve prevoze helikopterima i kao oni su među rijetkima koji to mogu odraditi u tim uvijetima.na kraju posao su odradili a dobiti zbog velikih troškova nema.ovi koji su otpali na tom natječaju u svoju su ponudu ukalkulirali su sve moguće troškove pa su bili nepovoljniji a naši će raditi bez dobiti ako vrijeme bude loše a rokove treba ispoštovati.

sreća naša da je globalno zatopljenje pa će možda i biti marže.
U stvari, kad malo bolje razmislim, dionica bi trebala pasti zbog dobivenih 100mil € posla. Odmah ujutro u utorak idem sve prodati po 14kn prije nego i ostali skuže gore navedeno pa dionica padne na 8kn.
Hvala sangal što si mi otvorio oči.

Nije u Norveškoj kao u Hrvatskoj. Tamo natječaj ne osvaja onaj tko je dao najnižu ponudu. Gleda se puno i na prijašnje reference i kvalitetu rada i rokove. Očito je da su do sada sa svim tim što je Dalekovod tamo odradio bili zadovoljni. Vremenom se ponešto i nauči, tako da rad pod takvim otežanim uslovima postane rutina. Uvijek je najteže prvi puta, poslije sve to ide brže i lakše. Uz današnju modernu tehnologiju ništa viśe nije nemoguće i vremenom sve postane stvar rutine.

@igrač, dobra strategija, ja cu isto tako

Dionica Dalekovoda među najvećim prošlotjednim dobitnicama

sreća naša da je globalno zatopljenje pa će možda i biti marže.
U stvari, kad malo bolje razmislim, dionica bi trebala pasti zbog dobivenih 100mil € posla. Odmah ujutro u utorak idem sve prodati po 14kn prije nego i ostali skuže gore navedeno pa dionica padne na 8kn.
Hvala sangal što si mi otvorio oči.

samo stavi ima nas koji ce mo rado pokupovati sve po 14 kuna.ja cekam rado utorak jutro[emo_namigusa]

ja sam isto vjerovao u dalekovod u to vrijeme i sa svakim novim ugovorom dokupljivao i čekao da se posao odradi pa će nakon velike dobiti cijena skočiti i blago nama kad ono kiks.vi koji vjerujete u dionicu kupujte u tišini i dabogda ostvarili veliku zaradu.vidim da oni koji su kupovali na nižim razinama i u to vrijeme hvalili i kleli u dionicu sada šute jer su im prošle priče pa su prodali drugima sa 30% zarade,sad ovi kojima su prodali rade isto i traže svojih 30% a ima i onih koji su zaglavili na puno višim razinama i te razumijem i cijenim jer su vjerovali i sad vjeruju u dionicu.tako vi koji nagovarate na kupnju, kupujte i čekajte do kraja izvršenja posla pa uživajte u toj velikoj dobiti koja će se ostvariti i cijena dionice će poletjeti visoko.
ne može firma koja je jako zadužena zbog jednog dobrog ugovora skočiti 200% koliko bi vi htjeli.

Pišete žalopojke oko toga da bi se cijena mogla spustiti natrag na 18, a do prije neki tjedan smo kupovali po 10, 11 i 12 kuna.

o čemu ti lupetaš? kad je cijena na burzi bila 10 ili 11 kn!?
[/quote]

Kolega Belupo,
molim biti pristojan u javnom prostoru.
Ja ne lupetam.

Ti izgleda ne znaš čitati.
Gdje sam u svom postu spomenuo burzu?
Rekao sam da smo mogli kupovali po 10 (npr. u dokapu), a za tvoju inforamciju najniža cjena na burzi je bila upravo 11,54 kn.

I za u buduće – svoj pesimizam si nabi na neku stvar.

La vita e bella!

http://www.mojedionice.com/fund/IzvFundOsn.aspx?sifSim=DLKV-R-A

Slika govori više od pisanja, firma iz PSN.

LP

http://www.mojedionice.com/fund/IzvFundOsn.aspx?sifSim=DLKV-R-A

Slika govori više od pisanja, firma iz PSN.

LP

Firma iz PSN-e gazi stranu konkurenciju. Što bi tek bilo da se nisu upuštali u nekretninske projekte tipa Spaladium i sl. Vjerovatno bi cijena bila preko 1000 kuna.
Ako sam dobro razumio ovih dana istječe onih 10 dana potrebnih da Dalekovod i potpiše one poslove od 100 milij. Eura iz bogate Norveške.[emo_novac]

Ne treba ni ovo dole zaboraviti i to je veliki uspjeh Dalekovoda.

“Dalekovod Proizvodnja d.o.o. isporučuje oko 50% svih ukupnih godišnjih narudžbi ovjesne opreme za norveški Statnett
Dalekovod Proizvodnja d.o.o., na međunarodnom tenderu te nakon provedene pretkvalifikacije u jakoj konkurenciji svih renomiranih svjetskih dobavljača ovjesne opreme, potpisala je okvirni Ugovor s norveškim Statnettom, renomiranom tvrtkom za prijenos i distribuciju električne energije na visokim naponima.
Dalekovod Proizvodnja d.o.o. će prema ugovoru isporučiti oko 50 % svih ukupnih godišnjih narudžbi ovjesne opreme za Statnett, a drugi dobavljači preostali udio. Radi se o isporuci ovjesne opreme za dalekovode naponske razine 420 i 132 kV.”
Ovjesna oprema se štanca u pogonu. Nemogu oni toliko potrošiti koliko mi možemo naštancati. Kapa redovita parica uhodanim stazama i od tog biznisa.

New Report

Close