Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 37.463 | 10,044 | 3,70 | 3,72 | -1,07% |
Evo pretkvalifikacijske liste sudionika jednog od ova dva natječaja
koje je dobio Dalekovod za Statnett. Tek toliko da se vidi u kakvoj su konkurenciji izabrani. Njemci, Šveđani, Austrijanci, Talijani, Španjolci.
Svaka čast.
Eh da je još takvih tvrtki u Hrvatskoj koje se mogu nositi sa evropskom konkurencijom i pobjeđivati. Dalekovodova prednost je u tome što sami izrađuju veći dio dijelova za dalekovode u ljevaonici. Imaju svoje inžinjere, projektante a isto tako i iskusne fizikalce koji sve to na terenu montiraju. Nimalo lak posao, naročito u hladnoj Norveškoj.
bolje da se drže poslova u zemljama toplije klime jer kad sam ja bio dioničar dalekovoda prije par godina isto su se tako hvalili dobivenim poslom u Norveškoj i kako zbog velikog snijega i hladnoće sve prevoze helikopterima i kao oni su među rijetkima koji to mogu odraditi u tim uvijetima.na kraju posao su odradili a dobiti zbog velikih troškova nema.ovi koji su otpali na tom natječaju u svoju su ponudu ukalkulirali su sve moguće troškove pa su bili nepovoljniji a naši će raditi bez dobiti ako vrijeme bude loše a rokove treba ispoštovati.
sreća naša da je globalno zatopljenje pa će možda i biti marže.
U stvari, kad malo bolje razmislim, dionica bi trebala pasti zbog dobivenih 100mil € posla. Odmah ujutro u utorak idem sve prodati po 14kn prije nego i ostali skuže gore navedeno pa dionica padne na 8kn.
Hvala sangal što si mi otvorio oči.
Nije u Norveškoj kao u Hrvatskoj. Tamo natječaj ne osvaja onaj tko je dao najnižu ponudu. Gleda se puno i na prijašnje reference i kvalitetu rada i rokove. Očito je da su do sada sa svim tim što je Dalekovod tamo odradio bili zadovoljni. Vremenom se ponešto i nauči, tako da rad pod takvim otežanim uslovima postane rutina. Uvijek je najteže prvi puta, poslije sve to ide brže i lakše. Uz današnju modernu tehnologiju ništa viśe nije nemoguće i vremenom sve postane stvar rutine.
sreća naša da je globalno zatopljenje pa će možda i biti marže.
U stvari, kad malo bolje razmislim, dionica bi trebala pasti zbog dobivenih 100mil € posla. Odmah ujutro u utorak idem sve prodati po 14kn prije nego i ostali skuže gore navedeno pa dionica padne na 8kn.
Hvala sangal što si mi otvorio oči.
ja sam isto vjerovao u dalekovod u to vrijeme i sa svakim novim ugovorom dokupljivao i čekao da se posao odradi pa će nakon velike dobiti cijena skočiti i blago nama kad ono kiks.vi koji vjerujete u dionicu kupujte u tišini i dabogda ostvarili veliku zaradu.vidim da oni koji su kupovali na nižim razinama i u to vrijeme hvalili i kleli u dionicu sada šute jer su im prošle priče pa su prodali drugima sa 30% zarade,sad ovi kojima su prodali rade isto i traže svojih 30% a ima i onih koji su zaglavili na puno višim razinama i te razumijem i cijenim jer su vjerovali i sad vjeruju u dionicu.tako vi koji nagovarate na kupnju, kupujte i čekajte do kraja izvršenja posla pa uživajte u toj velikoj dobiti koja će se ostvariti i cijena dionice će poletjeti visoko.
ne može firma koja je jako zadužena zbog jednog dobrog ugovora skočiti 200% koliko bi vi htjeli.
Pišete žalopojke oko toga da bi se cijena mogla spustiti natrag na 18, a do prije neki tjedan smo kupovali po 10, 11 i 12 kuna.
o čemu ti lupetaš? kad je cijena na burzi bila 10 ili 11 kn!?
[/quote]
Kolega Belupo,
molim biti pristojan u javnom prostoru.
Ja ne lupetam.
Ti izgleda ne znaš čitati.
Gdje sam u svom postu spomenuo burzu?
Rekao sam da smo mogli kupovali po 10 (npr. u dokapu), a za tvoju inforamciju najniža cjena na burzi je bila upravo 11,54 kn.
I za u buduće – svoj pesimizam si nabi na neku stvar.
http://www.mojedionice.com/fund/IzvFundOsn.aspx?sifSim=DLKV-R-A
Slika govori više od pisanja, firma iz PSN.
LP
http://www.mojedionice.com/fund/IzvFundOsn.aspx?sifSim=DLKV-R-A
Slika govori više od pisanja, firma iz PSN.
LP
Firma iz PSN-e gazi stranu konkurenciju. Što bi tek bilo da se nisu upuštali u nekretninske projekte tipa Spaladium i sl. Vjerovatno bi cijena bila preko 1000 kuna.
Ako sam dobro razumio ovih dana istječe onih 10 dana potrebnih da Dalekovod i potpiše one poslove od 100 milij. Eura iz bogate Norveške.[emo_novac]
Ne treba ni ovo dole zaboraviti i to je veliki uspjeh Dalekovoda.
“Dalekovod Proizvodnja d.o.o. isporučuje oko 50% svih ukupnih godišnjih narudžbi ovjesne opreme za norveški Statnett
Dalekovod Proizvodnja d.o.o., na međunarodnom tenderu te nakon provedene pretkvalifikacije u jakoj konkurenciji svih renomiranih svjetskih dobavljača ovjesne opreme, potpisala je okvirni Ugovor s norveškim Statnettom, renomiranom tvrtkom za prijenos i distribuciju električne energije na visokim naponima.
Dalekovod Proizvodnja d.o.o. će prema ugovoru isporučiti oko 50 % svih ukupnih godišnjih narudžbi ovjesne opreme za Statnett, a drugi dobavljači preostali udio. Radi se o isporuci ovjesne opreme za dalekovode naponske razine 420 i 132 kV.”
Ovjesna oprema se štanca u pogonu. Nemogu oni toliko potrošiti koliko mi možemo naštancati. Kapa redovita parica uhodanim stazama i od tog biznisa.