DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 19.11.2024. u 05:21
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,73
37.463
10,044
3,70
3,72
-1,07%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

– Sjećam se kada sam uplaćivao lovu za dokapitalizaciju u banci na jednom našem otoku. Gospođa osobna bankarica me pitala jel se isplati ulagati u Dalekovod te mi je na pristojni način htjela dati do znanja da smatra kako sam "baš hrabar" što usprkos svemu ulažen na ZSE.

– Sjećam se kolega forumaša koji su nas uvjeravali da je dokapitalizacija pušiona jer "kada se sjate sve te dionice na burzu, tu ćemo moći kupovati i po cijeni ispod dokapa".

– Sjećam se onih koji su nas uvjeravali da Dalekovod nema baš pretjeren šanse dobiti vrijedne poslove u EU i da svoje postojanje može zahvaliti isključivo prenapregnutoj gradnji u Hrvatskoj koja nema budućnost.

– Sjećam se nekih poznatih blogova i njihovih brojnih sljedbi kojima je Dalekovod uglavnom služio kao eklatantni primjer dionice u koju ne treba ulagati

A ja, eto, ostadoh vjeran svojoj procijeni rizika i potencijala.
Čujem po medijima da se govori o Dalekovodu kao Pheniksu, ponovno probuđenom burzovnom labudu i ovakve neke lijepe usporedbe.
Pare (šuška, lova, zelembaći) idu onima koji to vide prije drugih i koji se ne daju smetati tuđim, uglavnom negativnim, emocionalnim stanjima.

Sada će monogi "otkriti" Dalekovod. Bravo za njih!
Ne sumnjam da će biti "otkrivene" i druge dionice koje sam marljivo skupljao. [emo_smijesak]

A DIOKi?

Na Diokiju se dogodila pljačka zbog koje je (između ostalog) premijer završio u zatvoru, a vlasnik Diokija na sudu.
To se sigurno nije moglo vidjeti u financijskim izvještajima.

A projekt LNG-a koji je trebao i mogao biti Diokijev će ipak ići i to je investicija važnosti na razini EU!

La vita e bella!

Na Diokiju se dogodila pljačka zbog koje je (između ostalog) premijer završio u zatvoru, a vlasnik Diokija na sudu.

A projekt LNG-a koji je trebao i mogao biti Diokijev će ipak ići i to je investicija važnosti na razini EU!

Samo pitam jer sam tamo pogubio puno šoldi. pozdrav.

A kolika je zarada na projektima u Norveškoj?
Prijašnje “zarade” su dovele i do dokapitalizacije od 10 kuna.

Treba samo biti oprezan…

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Prijašnje "zarade" su dovele i do dokapitalizacije od 10 kuna.

Treba samo biti oprezan…

Bingo!!!

Kupovati nešto iznad BV, a pogotovo kad se uzme u obzir dug… mislim da to nije to.
Postoje puno jeftinije građevinske dionice sličnih parametara.

Naravoučenije glasi da u sadašnjem trenutku građevinske dionice ne treba kupovati zbog poslovanja jer su marže svugdje male, nego zbog BV koji se može otključati u fazi oporavka za godinu dvije.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Treba samo biti oprezan…

sad pisati o nekakvom oprezu pri cijeni dionice od 18 kn i nakon što je firma pred potpisom posla od 100 mil EUR pomalo je smiješno jer oprezan je trebalo biti pri kupnjama dionice na 500, 400, 300, 200, 100 kn…

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

Samo pitam jer sam tamo pogubio puno šoldi. pozdrav.
[/quote]

Na žalost i ja.
To mi je bila dionica sa najvećim minusom.
Nije neka utjeha, ali taj gubitak je bio rezultat kriminala, a ne krive procjene poslovnog potencijala. Prošlo svršeno vrijeme, bar za mene.

La vita e bella!

serislav

Ima samo mali problemčić, ti ostali građevinci ili nemaju ili objave posao u vrijednosti 2 milijuna eura u inozemstvu,a ovdje se u ovoj u ovoj godini objavili samo u Norveškoj 107 milijuna eura. Na koliko bi INGR-a otišla poslije ovakve objave?

Na ZSE-u ima još nekoliko dionica koje će slično kao Dalekovod potegnuti. Na Vama je da ih prepoznate na vrijeme. Stari forumaši iskoristite svoje iskustvo, koristite stečeno znanje sada Vam je jedinstvena prilika da popravite “krvnu sliku” portfelja. Bez straha tamo gdje nanjušite stvarnu vrijednost. Dok ostali sa nevjericom u strahz zure u pad Crobexa, Vi oberite vrhnje.
Moja srednjoročna procjena cijene Dalekovoda je dole u prilogu, naravno ona veća. Oko 30 bi se srednjoročno ( u narednih 6 mjeseci) cijena trebala stabilizirati.

I ja mislim da je 30 nakon potpisa idući tjedan, samo mišljenje.

Treba samo biti oprezan…

Bolje pitanje je: Kolika zarada je na projektima u Hrvatskoj? Na svu sreću Dalekovod će većinu prihoda ostvariti na Evropskom tržištu a tamo se ne radi za banane. Tamo se na natječajima ne ide sa dampinškim cijenama tako da bi jedna firma drugoj skakala u stomak. Osim toga u Dalekovodu je napravljena reorganizacija poslovanja, počeo se cijeniti rad a nerad povlači otkaz. To je sada privatna firma i mnoge odljevne rupe su začepljene.

ocekivao sam rast barem jos danas, target mi je bio 19,5-20.
prodao sam jucer, nisam bio dosljedan. nisam mogao odoliti.

kako sad stvari stoje mogla bi manja korekcija?

New Report

Close