DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 19.11.2024. u 23:23
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,69
12.496
3,382
3,68
3,70
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

samo ua bananaramu

Ima li netko podatak (da ne istražujem) koliko je bilo izdanih dionica DLKV 2007 godine prije svih ovih dokapitalizacija. Jednostavno da izračunamo tadašnju tržišnu kapitalizaciju i da je podijelimo sa sadašnjim brojem dionica. Znam da to nema nikakve veze sa sadašnjom i budućom cijenom ali čisto radi usporedbe.

Broj dionica društva DALEKOVOD d.d. :
Broj dionica DLKV-R-B:
(nominala=10)
15.852.168
Broj dionica DLKV-R-A:
(nominala=10)
2.867.265

Po sjećanju mislim da je 2007 bilo 2 300 000 izdanih dionica. Ako to pomnožimo sa najvišom cijenom kojom je ikada trgovano a to je bilo 2007 oko 1950 kuna, ispadne da je tada TK Dalekovoda bila blizu 4,5 milijardi kuna.
I kada bi to podijelili sa sadašnjim brojem dionica tj. 24.719.305 ispalo bi oko 180 kuna po dionici.
E sad jedno pitanje: Da li Dalekovod ima bolju perspektivu sada nakon svih otpisa, pretumbacija, konsolidacija, reorganizacija nego što ju je imao tada?
Čak mi se čini da je trenutno “realno” vrednovan ali sa velikom tendencijom rasta cijene isto kao što je 2007 bio totalno nerealno vrednovan pa otuda je i bila tendencija 8-godišnjeg pada na ovu razinu.

4. Razdoblje: 2007 2008
Ukupan broj dionica (bez trezorskih) 2.268.573

da olaksam …. moja evidencija neka kaze ovako s ovim silnim dokipitalizacijama
najvisa 15.10.2007 1950 kn tj danas 179 kn

pepe7

s trezorskim 226

pepe7

Dolazi Uskrs …možda objava dobivenog posla sljedeći tijedan…ljepa čestitka????

Dolazi Uskrs …možda objava dobivenog posla sljedeći tijedan…ljepa čestitka????

Nije ovo ništa. Ulagači su zadnjih 8 godina toliko puta prevareni tako da trenutno od svega zaziru. Naročito od ulaganja u Hrvatske dionice.
Ljudima treba samo malo sigurnosti i optimizma uliti i ćeš da vidiš kako “cveta cveće u ovo preduzeće”.
Za 8 godina je TK Dalekovoda smanjena sa 4,5 milijardi kuna na pišljivih 370 milijuna kuna po sadašnjoj cijeni dionice. Dakle izgubljeno je samo ovdje u ovoj dionici 4,2 milijarde kuna. Zamislite samo da je u međuvremenu skoro isti iznos trenutne TK uložen kroz dosadašnje dokapitalizacije. Dakle Dalekovod vrijedi trenutno onoliko koliko je vrijednost dokapitalizacija. Valjda pomalo ljudi dolaze pameti.

2007. crobex je bio preko 5ooo. Podijelite 180 sa 3, pa ćete dobiti otprilike oko 60 kuna i to bi bilo to.

vijesti iz norveške brzo putuju[emo_cool]Dalekovod d.d. – Dalekovod pred potpisom dva velika ugovora u Norveškoj

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

http://zse.hr/default.aspx?id=57348

Laganih 100 milja eura iliti 760 000 000 kuna, vrlo neloše[emo_smijeh]

New Report

Close