Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 4,23 | 14.402 | 3,405 | 4,20 | 4,28 | -1,87% |
zbog izvješća ne bi trebala posebno u ponedjeljak ići ni gore niti dolje.
Ali, zbog milijuna i milijuna drugih razloga (čitaj: eura) bi trebala ići gore.
Stajati će na mjestu, možete li zamisliti to?
Ja osobno ne mogu.
DLKV ima gotovo 1 MLRD (milijardu)Kn samo bankovnog duga, gotovo pola aktive. Ovako kreativan izvještaj još nikad nisam vidio, bolji su čak i od Ingre, imaju čak naveden i Goodwill a nije bilo nikakve kupovine. I da dobiju poslove 10tak godina će raditi samo za banke.
kreativan?
za razliku od ingraša, ja ovaj izvještaj ne dižem u nebesa. Gledam poslovne prihode i rashode, pratim da li rade (ili se bave prodajom stanova i najmovina kao pravi građevinari), pratim ugovaranje najavljenih poslova, vidim da imaju zaposlene koji će to i odradit… i tako.
Živi bili pa vidjeli.
Uprava se trudi i neke stvari je dovela u red.Ali tu još ima puno posla.
Slažem se da bez većih poslova i novih prihoda sa stranih tržišta firma će raditi samo da vrati dug!
Meni je ovo najbitnije. Prošlost me ne zanima. [emo_smijesak]
“Promjena strategije Društva i Grupe uključuje snažan fokus na inozemna tržišta. Društvo izvodi projekte u Norveškoj, Ukrajini, Latviji, Crnoj Gori, Kosovu, Poljskoj i Sloveniji.
Meni je ovo najbitnije. Prošlost me ne zanima. [emo_smijesak]
"Promjena strategije Društva i Grupe uključuje snažan fokus na inozemna tržišta. Društvo izvodi projekte u Norveškoj, Ukrajini, Latviji, Crnoj Gori, Kosovu, Poljskoj i Sloveniji.
Čudno mi je da nitko od vas dioničara ne spominje menadžment, što će vam i poslovi ako ih i dobiju a s njima budu postupali kao s ovim izvješćem ne vjerujem da ćete kao dioničari imati išta od toga. Izvodio je i ranije DLKV radove vani pa su došli do PSN. Mnogi od vas spominju PSN kao da je napadao snijeg koji će se otopiti i dalje nastaviti kao da ništa nije bilo. PSN ima svoju cijenu za tvrtku koju će debelo plaćati bankama godinama i to još ako dobro bude poslovala. Ako ne bude šefovi će otići zbrinuti kao i prethodni Miličić a Vama će nadam se ostaviti malo više od prethodnog šefa.
A prije toga je cijena dionice sa 10 otišla na 2000kn. Nije nešto ali čovjeka veseli.[emo_smijesak]
DLKV ima gotovo 1 MLRD (milijardu)Kn samo bankovnog duga, gotovo pola aktive. Ovako kreativan izvještaj još nikad nisam vidio, bolji su čak i od Ingre, imaju čak naveden i Goodwill a nije bilo nikakve kupovine. I da dobiju poslove 10tak godina će raditi samo za banke.
[/quote]
Nije bas tak crna situacija.
Ukupan kratkoricni dug je 1 mililjardu, ali prema bankama je “samo” 564m.
Goodwill je 1m, zanemariv je u ukupnoj bilacni.
Osim toga DLKV potrazuje 600m od svojih kupaca. I to treba uzeti u obzir.
Mene vise brine sto je kratkoricni dug povecan za 300m u Q3. [emo_mrgud][emo_bijesan]
..pa rade ogromne projekte, moraju isfinancirati sve to…kad naplate
sve te poslove, bit će puno, puno bolje.
gricnuli još malo naše dokapitalizacije[emo_mrgud]