Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,62 | 7.111 | 1,965 | 3,58 | 3,64 | 1,69% |
Bez obzira na to, u prihod od prodaje ulazi i prihod od montaže, izvođenja i sl. To bi kolega trebao znati! Razočarao si me.
Ako je veza navedeni natječaj, onda nije Dalekovod nego ovi drugi navedeni u natječajima.
Bez obzira na to, u prihod od prodaje ulazi i prihod od montaže, izvođenja i sl. To bi kolega trebao znati! Razočarao si me.
Lupetaš bezveze! Iz FI za treći kvartal je vidljiv prihod veći nego što ti navodiš da će biti za cijelu 2014. Prvo pročitaj izvješće pa onda piši.
Ne da si me razočarao nego si me zabezeknuo.
uuu, pa ti stvarno nemaš pojma.
Tromjesečni ukupni poslovni prihod iskazan u izvješću je 580 milijuna. Na to su dodali financijski prihod od 23X milijuna (dokapitalizacija i sl).
Dakle, kao što rekoh ja pričam o poslovnom prihodu prodaje robe i usluga za koji su rekli da će biti oko 7XX milijuna. A ti očekuješ da će biti 1,X milijardi? Dakle, očekuješ prodaju u zadnjem kvartalu više od 500 milijuna??
Dobar si?
Ajmo ipak se skoncentrirati na znanje (ostalo spada pod grupu pažljivije čitati izvješća).
Kad kažu prihod od same prodaje, misle na prihod od prodaje robe i usluge (dakle tu spada i montaža, izvođenje radova i sl). Taj dio ti očigledno ne razumiješ (a trebao bi).
Ostali prihodi (financijski, izvanredni) se posebno vode vode, jer, ako se ne navedu posebno, mogu iskriviti ukupnu sliku.
zaključak:
Dalekovod d.d. (ne grupa Dalekovod) u 2014 g imati će ukupni poslovni prihod do 790 milijuna plus financijski prihod do 240 milijuna što daje stavku UKUPNI PRIHODI do max 1,03 milijarde kuna.
Sačekati ćemo izvješće, pa ćemo vidjeti.
Kada sam pisao prethodni post u kojem sam naveo dio intervjua koji je dao gosp. Vela Lider-u, nisam prepisivao tekst, nego onako po sjećanju, iz glave tako da mi se potkrala jedna greška, a to je da je Dalekovod u postupku kvalifikacije (a ne
da se kvalificirao) za jednu njemačko-engelsku firmu za gradnju dalekovoda. Isprika za ovo. Ostalo stoji.
Najave su dobre, ali vidjet ćemo realizaciju. Mene brinu rezulati trećeg kvartala, ponovo gubici, a u četvrtom kvartalu, zbog zime, ne očekujem ništa dobroga.