DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 04:28
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,73
37.463
10,044
3,70
3,72
-1,07%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Inače, u prospektu koji je upravo izišao 😉 spomenut je i onaj dio s dionicama vjerovnika – tih dionica je 852 tisuće, a vjerovnici su za sto kn dugovanja dobivali 10 kn dionica. dakle, 10%. Sve da ih i žele prodati, sve skupa to je 8,5 milijuna kuna. S tim da su oni na tim dionicama već izgubili 10%, tako da sumnjam da će netko tu žuriti s prodajom.

Prodavati bi ovdje mogli samo oni koji su sudjelovali u dokapu, ali oni koji su sudjelovali u dokapu sigurno nisu sudjelovali da bi nakon par mjeseci dobili 1% zarade.

Fundamentalno, DLKV je na ovim cijenama smiješan.

Naravno, trebat će pričekati da se sve to malo razbistri.

što više pada, sve više kupujem, ako dođe do 0,20kn velike su šanse da postanem većinski [emo_beztona]

naravno, jer nisi kupio preko brokera več preko izdavatelja, pa sukladno tome su i registrirane sa izdavateljem. Tebi treba broj zahtjeva za registraciju (daje ti broker), oznaka SKDD računa i SKDD pin (potvrđuješ registraciju preko SKDD)

Pad cijene je koliko toliko očekivan jer ipak je tržište perplavljeno s novim dionicama.
Mene osobno veseli povratak likvidnosti (ima kupaca:)
Mislim da će i cijena doći na svoje kad se vlasnici malo preslože jer mnogi su jedva dočekali konverziju dionica.
Puno malih dioničara nije niti znalo da će nove biti R-B.

Nisu registrirane s nikim nego su na slobodnoj poziciji u Skdd. Pa vidjet ćete prekosutra ujutro da ih nemate u portfelju, samim tim znate da ih morate registrirati. Ne trebate zvati brokera, valjda se već kod svih brokerskih kuća može sve poklikati preko računala. Na Pbz Investoru imate lijepo uputstvo za registraciju, isto tako valjda i kod drugih brokera. No nikakva sila nije, ja ih neću registrirati vjerojatno prije 2020.g.[emo_namigusa]

Banana to je stvar čisto psihologije mislim.Puno njih se nažalost razočaralo u ovoj investiciji.

Mišljenja sam da je kupnja sada po 12, naravno ako može i niže, daleko povoljnija i manje rizičnija nego što je prije par mjeseci bila dokapitalizacija po 10. Naime sada su dionice već na trżištu izlistane, dakle može se njima trgovati, nema više nepoznanica po tom pitanju kao što je bilo odmah nakon dokapitalizacije. Problem je jedino i dalje pomanjkanje svježeg keša na tržištu ali mislim da i on stidljivo pristiže.
Jedina taktika nas koji smo utukli lovu u ovu dionicu je čekanje da se oglasi uprava sa nekim novim pozitivnim vijestima. A do tada, možda neki sitni dnevni trejd, čisto onako iz dosade i radi spašavanja brokeraja da ne propadnu.
A evo i Vela se napokon oglasio. Propjevao tić!

Dalekovod opet osvaja inozemna tržišta i ZSE

Poštovani,
evo samo da se prijavim. Kupio sam 1620 kom po 12,59 i 12,60…
Ne mislim prodavati, trejdati i slićno. Jednostavno mislim da je krasna prigoda inkasirati Dalekovod po 12 ili 13 kn. Dugoročno će se isplatiti, neki novi vjetrovi pušu u ovoj firmi. Mislim da će biti dobro…

Srdačan pozdrav !

vdt
dobar posao si napravio. Ja sam 2006.g kupio za te novce 20 komada.[emo_mrgud]

u 11:02:32 [emo_smijeh]

tu i dalje ostaje velik teret duga, samo za otplatu dugorčnog duga ici ce 35-45 mil kuna godisnje, plus tu je jos kratkorocni dug.
Financijskih prihoda od 220 mil kuna (prvih 9 mj) vise nece biti , trebat ce jako puno tu da se vrati na staze dobiti.
Omjer duga i kapitala i dalje je pgromnih oko 3 puta.

Poštovani kolega Lojtra – nadam se… A ovo za 2006. mnogi su polomili zube a neki i kičmu na ZSE. Roman bi mogli napisati samo o Dalekovodu. Samo tu su ljudi ostavili cijela bogatstva, ne moramo uopće ići dalje. Međutim, jednom će ipak sve krenuti na bolje. Kad – ne znam, ali jednom će sve krenuti na bolje…

Poštovani kolega maratonac – točno !

Srdačan pozdrav !

Poštovani kolega cbw,

u potpunosti ste u pravu. Volim argumentiranu raspravu bez obzira da li se dijeli isto mišljenje ili – ne. Sve što ste napisali je točno…
Međutim, moje mišljenje je da se ne može drugačije krenuti naprijed osim – od samog početka. Malo po malo, dio po dio duga, posao po posao i krenut će…

Srdačan pozdrav !

New Report

Close