DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 12:03
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,65
10.313
2,827
3,64
3,68
-1,62%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Hvala lijepa na ovako iscrpnom odgovoru, sada znam što mi je činiti. Sačekati ću još koji dan.

hm…
i sam mjerkam ovu dionicu.
teorijski, dokap bi trebao biti dobar za postojeće dioničare ukoliko im se ponude dionice po značajno nižoj cijeni od postojeće. to bi izazvalo trenutačni rast dionice vjerojatno do 2000 kn+, jer bi postojeći dioničari mogli i na temelju dokupljenih dionica (po cijeni iznad 1650 kn) kupovati one u dokapu sa značajno nižom cijenom.
nakon dokapa bi, opet teorijski, vrijednost dionice trebala pasti, čak i na razinu ispod sada egzistirajuće.
naime, nakon dokapa i novoizdane dionice imaju jednaku tržišnu vrijednost kao i prethodno izdane. to bi, uz nemijenjanje postojeće cijene, povećalo tržišnu kapitalizaciju, time i p/s i p/e (jer se s i e, prodaja i dobit, nisu promijenili).
stoga, ako bi “tržište željelo” da ovi parametri (p/s i p/e) ne budu veči od trenutačnih, cijena bi trebala pasti.
no, naše tržište je nepredvidivo. cijena može i narasti zbog očekivanja pozitivnih efekata vjerovatne akvizicije aluminija.

Nisi napisao najbitnije a to je po kojoj cijeni će biti dokapitalizacija. Ako će biti po nominali, tj. po 100 kn onda dobar dio ovog tvog vrijedi. Ak će biti po 1000+ onda baš i ne.

Nisi napisao najbitnije a to je po kojoj cijeni će biti dokapitalizacija. Ako će biti po nominali, tj. po 100 kn onda dobar dio ovog tvog vrijedi. Ak će biti po 1000+ onda baš i ne.

rečeno stoji. situacija je svakako neizvjesna.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Puno sam blizi verziji od 1000 kuna. Po meni bi to bilo OK.

skype - ivek1234

Sa današnjom kupovinom pridužujem se zajedno s vama isčekivanju rasta i dokapitalizacije.

Svi znamo da kada se objavi dokapitalizacija-idemo istoga trena 10% gore-zato se treba pripremiti a to je NADOKUPNJAVATI jos na ovim mizernim nivoima.
Da li netko ima kakvih novosti u vezi Aluminija?
Hvala

...biti najbrži čovijek na svijetu...

Zasto se nitko ne koristi TA analizom, pa da podjeli to znanje s nama neznalicama? [cry] Ili kod ove dionice TA nema svrhe?[rolleyes][smiley][smiley][smiley]

Antikristi i masoni, komunisti, ovi-oni, šire sotonske fraze da nas poraze! E moj narode....

Svi znamo da kada se objavi dokapitalizacija-idemo istoga trena 10% gore-zato se treba pripremiti a to je NADOKUPNJAVATI jos na ovim mizernim nivoima. Da li netko ima kakvih novosti u vezi Aluminija? Hvala

Krivo, kod brodara je to bilo istog dana 25-30%, nakon čega se držala na tim razinama.

14.04.2008.

Mislite li da je u sadašnju cijenu već dijelom ukalkuliran mogući dokap?
Ukoliko do dokapa ne dođe je li moguć ozbiljniji rast ove godine?
Molim domoroce na ovoj temi da me malo upute.
Nemam dlkv ali razmišljam o kupnji.
[thumbsup]

krepat ma ne molat-tako je tele i postupalo.da san bar bio paničar....

[thumbsup]

Nije ukalkuliran jer je sadasnja cijena bila aktualna 2-3 tjedna prije lazne vijesti na HTV-ovom Dnevniku da je Dalekovod preuzeo mostarski Aluminij…tad je cijena skocila preko 1900kn, pa za 2-3 dana zaronila, dakle prema mom vidjenju jos nije ni ukalkuliran taj Aluminij… Sad kada je ostalo jos 2 tjedna do moguceg rjesenja Aluminija (ako pregovori uspiju onda se ne ide u pregovore s ostlaim ponudjacima), intenzivnije se pocelo razmisljati o dokapitlaizaciji s obzirom da prema nekim procjenama, Uprava nema dovoljno CASH-R-A za sve akvizicije (ove godine bio i TLM), pa je to gotovo izgledno….. adam se da nisam previse zastranio [cool][cool][cool]

Antikristi i masoni, komunisti, ovi-oni, šire sotonske fraze da nas poraze! E moj narode....

nema2puta

kolega nemam staklenu kuglu ali imam 150 kom dlkv i cekam i cekacu jos! [cool]

Bogat si tek kad imaš nešto što nikad ne bi mogao kupiti novcem! (Brooks)

Pa ljudi, koliko vas je kupilo DLKV samo zato jer su čitali da se očekuje dokap ?
Tako se ne investira, dokapa može a i ne mora biti.

New Report

Close