Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 37.463 | 10,044 | 3,70 | 3,72 | -1,07% |
A tko bi ovdje trebao prodavati? Svi koji su kupili po 10 kn su dugoročni investitori, eventualno mirovinci ali oni su dijelom prodavali na 40,50,60..a i prosječne cijene po kojima su kupovali nisu im vjerojatno ispod 50-60 kn. Moje mišljenje je da će neka ozbiljnija likvidnost na DLKV uz uvjet da im poslovanje bude onako kako najavljuju, početi na oko 30-40 kn
Nešto su krivo napisali u dopisu na ZSE o konverziji dionica. Tamo kaže da će konverzija biti obavljena 9. siječnja, a da će prvi dan trgovanja sa konvertiranim dionicama biti 7. siječnja.
Ako se dobro razumijem u kalendar 7. siječnja je prije 9. siječnja., što implicira da će se prvo početi trgovati s dionicama koje još nisu konvertirane??? [emo_vrtimise]
Dakle, očiti zez!
Na SKDD-u moje dionice još nisu konvertirane.
Koliko ja vidim na SKDD računu, još nisu konvertirane, znači da su ovo stare u prodaji.
Naravno da su stare. Prodavači se igraju sa životom. U slučaju da dionice ostanu r-b( ili ne dođu tako skoro na burzu) a znamo da je u Hr sve moguće, onda će cmizdriti i napadati sve živo.
Sad su sve dionice R-A. Drugih više nema i sada vrijede 10 kuna. Sada će oni koji su sudjelovali u dokapitalizaciji moći prodavati svoje dionice kupljene po 10 kuna, za 10 kuna. Ili čekati, čekati i čekati. Ovi koji su do sada imali samo R-A na gubitku su, a ovi koji su imali i R-B donekle su u dobitku jer sa svojim dionicama sada ipak mogu trgovati.
Nešto slično je bilo i na IGH gdje su dionice R-B konvertirane u R-A, ali nije bilo nikakvog pada cijene kao ovdje.
Burza vesela!
@ Lojtra
Nakon konverzije odmah su na burzi, jer su R-A već na burzi, i nema posebne odluke o uvrštenju.
Nešto su krivo napisali u dopisu na ZSE o konverziji dionica. Tamo kaže da će konverzija biti obavljena 9. siječnja, a da će prvi dan trgovanja sa konvertiranim dionicama biti 7. siječnja.
Ako se dobro razumijem u kalendar 7. siječnja je prije 9. siječnja., što implicira da će se prvo početi trgovati s dionicama koje još nisu konvertirane??? [emo_vrtimise]
Dakle, očiti zez!
Na SKDD-u moje dionice još nisu konvertirane.
Ne pratim šta se ovdje dešava, ali moguće da je SKDD točno napisao. Namira traje 2 dana. Dakle, prodaš 7., namira ide 9. otkada će biti i službeno uvrštene.
konverzija ,tko ce cekat, prodaje se sa profitom sve do 10.01 kn ..
Nakon konverzije odmah su na burzi, jer su R-A već na burzi, i nema posebne odluke o uvrštenju.
Za nas koji malo površnije pratimo trzište kapitala. Jel treba ove dionice koje smo kupili u dokapitalizaciji doregistirati s brokerom ili možemo odmah 07.01. njima trgovati na burzi?
Hvala
Jel netko probao registrirati dionice? Neda mi se isprobavati ionako neću duuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo tržiti.