DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 19.11.2024. u 23:30
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,69
12.496
3,382
3,68
3,70
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

207 milijuna dobit, ima li to na ZSE uopće ove 2014. ?

Ovo je najperspektivnija dionica na burzi i vrijeme će to pokazati svim nevjernim Tomama. Čestitke svim dokapitalizantima. I ja sam među njima sa 58xx dionica i ne mislim ih prodavati ispod 30 kn.

Aj ne drami! Tu je uračunato i onih 150 Kontaminatorovih milijuna!

U izvještaju između ostalog piše da je dobit rezultat posljedice pozitivnih efekata diskontiranja mezzanine-a a to je:
Sažetak
Mezzanine kapital je hibridni instrument koji kombinira koristi duga i kapitala i predstavlja
alternativni izvor za financiranje osnivanja i širenja malog i srednjeg poduzetništva.
Rad analizira instrumente mezzanine financiranja koji uključuju instrumente privatnog
plasmana (privatni mezzanine) i instrumente tržišta kapitala (javni mezzanine), kao i stupanj razvoja
tržišta za mezzanine financiranje koji se razlikuje diljem Europe: dok mala i srednja poduzeća u nekim
zemljama mogu birati iz široke ponude raznih proizvoda, druge zemlje na tom polju još uvijek imaju
puno prostora za poboljšanja.
Uzimajući u obzir financijski jaz malog i srednjeg poduzetništva u EU, mezzanine kapital
predstavlja važnu opciju za pokrivanje deficita. Taj bi se instrument trebao razmatrati u kontekstu
međunarodne financijske krize koja dramatično utječe na mogućnosti financiranja malog i srednjeg
poduzetništva. Stoga ovaj rad predstavlja glavne čimbenike i prednosti koje nudi ovakav hibridni
financijski instrument s gledišta tvrtki i investitora, kao i glavne izazove koje donosi

Danas, gradjevinari mi nisu ni malo po volji, ali čestitam svima koji su uplatili i želim im sve najbolje! :top:

Mišljenja sam da DLKV treba restrukturirati, ali pošteno i sa iskrenim namjerama i jeftinim kapitalom.
Radna snaga i poslovi nisu upitni.

Nisam siguran hocemo li to gledati.

Ima li ovdje koji forumaš a da je pravno dobro potkovan? Nas većinu špekulanata zanima koji je najkraći rok u kojem bi se nove dionice mogle naći na tržištu. Dakle teoretski najkraći rok za obavljanje svih pravnih radnji koje bi tome predhodile. Znamo da živimo u RH gdje je takvo nešto nepredvidivo ali ipak bi trebao postojati taj teoretski rok.
Očito je da velikog obima trgovanja ovom dionicom do tada neće biti a isto tako sumnjam da će neke nove vijesti o poslovanju puštati prije nego se “poberu” i te jeftine dokapitalizantkinje.

Ima li ovdje koji forumaš a da je pravno dobro potkovan? Nas većinu špekulanata zanima koji je najkraći rok u kojem bi se nove dionice mogle naći na tržištu. Dakle teoretski najkraći rok za obavljanje svih pravnih radnji koje bi tome predhodile. Znamo da živimo u RH gdje je takvo nešto nepredvidivo ali ipak bi trebao postojati taj teoretski rok.
Očito je da velikog obima trgovanja ovom dionicom do tada neće biti a isto tako sumnjam da će neke nove vijesti o poslovanju puštati prije nego se "poberu" i te jeftine dokapitalizantkinje.

Ti sam sebe pokušavaš uvjeriti da se ne piše dobro dokapitalizantima, jer ti nisi jedan od njih. A ja tvrdim upravo suprotno. Dionica će doseći barem 25 kn do trenutka kad ćemo dobiti ove dionice kupljene po 10 kn, a niti nakon toga neće bitno pasti jer vjerujem da mnogi (poput mene) neće željeti prodati zlatno jaje po ovim cijenama.

Očito je da velikog obima trgovanja ovom dionicom do tada neće biti a isto tako sumnjam da će neke nove vijesti o poslovanju puštati prije nego se "poberu" i te jeftine dokapitalizantkinje.

Ti sam sebe pokušavaš uvjeriti da se ne piše dobro dokapitalizantima, jer ti nisi jedan od njih. A ja tvrdim upravo suprotno. Dionica će doseći barem 25 kn do trenutka kad ćemo dobiti ove dionice kupljene po 10 kn, a niti nakon toga neće bitno pasti jer vjerujem da mnogi (poput mene) neće željeti prodati zlatno jaje po ovim cijenama.

[/quote]
Slažem se da je ovo “jaje” ali nikako zlatno. Više mi liči na “kukavčije jaje”, barem po onome što se do sada ovdje zbivalo.
Osim toga u zadnjem izvješću se uopće nisu osvrnuli na poslove sklopljene u Ukrajini a radi se o 30 milijuna Eura. Kako to napreduje, i da li uopće napreduje zbog pobuna?
Ovdje više nije problem što netko neće željeti prodati ispod 17 – 18, prodaje nema, to je već postalo sasvim očigledno, barem za sada.
Radi se o tome što nitko ne želi kupovati iznad 18 i to je problem a bit će to i dalje osnovni problem, sve dok se ne uključe mirovinski fondovi. A oni ako se budu uključivali uključit će se tek kada se i ako se sve dionice pretvore u R-A.
Od nas malih špekulanata iskreno sumnjam da itko ima želju da diže cijenu iznad 20 a tako će do daljnjeg i ostati. Sve u svemu slijedi i dalje mrtvilo kao i zadnjih dana!

Mislim da je suludo (ali ni to nije nemoguće na našoj ZSE) uopće očekivati ikakav promet na ovoj dionici dok se ne riješe nove dionice.
A tad će biti vatreno! Tad ćemo vidjet koliki su apetiti dokapitalizanata, i s koliko će se postotaka zarade tko zadovoljiti.
Ne treba zaboraviti da je i u slučaju cijene od danas nezamislivih 11 kn to ipak strašno dobrih 10% zarade u tako jako kratkom vremenu, a o ovoj sadašnjoj cijeni ne treba uopće niti govoriti.
.
Smatram da će ova situacija oko ove dionice biti adrenalinski top događaj na ovoj burzi od kad sam ja na njoj.
.
Uistinu bih volio upoznati svakoga tko smatra da neće doći do značajnih (ali uistinu značajnih) turbulencija koje će se odvijati u ogromnim dvoznamenkastim postotcima i da cijena uopće neće reagirati.
Ako bude tako, onda svaki dokapitalizant može zaboraviti svaki dosad ostvareni gubitak, (pa makar vjerojatno bio i puno, puno veći od ovog dobitka) i reći: “Pa ljudi moji je li i ovo moguće?!”
.
Ali na kraju, jedina prava misao koja može opisati bavljenje dionicama, a osobito na našoj ZSE u zadnjih 6-7 godina, je ona kolege Bananarame: “Tko na burzi ne poludi, taj je već bio lud !”, i jedino to potpisujem!
.
Pozdrav svima i pazite u kojoj skupini jeste ili ćete se naći, a vjerujte treća ne postoji!.

jel’ ovdje kolektivni GO, nit’ Uprave, nit’ NO, nit’ glasnogovornika, jel’ se radi, imal’ za plaće, sve neka tajnovitost poslije dokapa, da neće stečaj ?

jeli ovo neki veci igrac skuzio da ce ovo na 30 prije dolaska novih dionica ili…… [emo_namigusa]

ili je netko zapazio polugodisnju dobit i racunao P/E uzevsi u obzir da u drugom polugodistu moze biti samo jos veca s obzirom da sada Dalekovod lakse dise radi nove injekcije kapitala kroz dokap?

[emo_namigusa] [emo_namigusa] [emo_namigusa]

jeli ovo neki veci igrac skuzio da ce ovo na 30 prije dolaska novih dionica ili…… [emo_namigusa]

je, neki veci igrac je keširao 2 ipo hiljade eura iz stambene štednje i digao dalekovod za 8% na brutalnih 19 tisuca kuna prometa…

mislim, nitko sretniji od mene da dalekovod ode na 30+, obzirom da mi je prosjek ulaska (prije dokapa) u troznamenkastim ciframa, ali malo ozbiljnosti i realnosti ne bi bilo naodmet…

New Report

Close