Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,69 | 12.496 | 3,382 | 3,68 | 3,70 | 0,00% |
Naj se ljutis. Samo kazem pratim pumpanje a zao mi ekipe. Odnosno pretpostavljam da bodrite jedni druge ka bit ce dobro. Nakon dokapa fundamenti trenutno pokazuju P/B 2 forecast P/EBITDA 11 EV/ebitda 38 jedino p/s je mozda normalan . Nemojte zaboravit da je kapital konsolidirani negativan prije ovih dokapa. Nitko sretniji od mene ako cu dio uspjeti rijesiti po 20 i iznad. I da kupio bih ja jos ali s obzirom na vasu pumpu za dokap uletio sa svime tako da mi je skoro sve u toj poziciji, pretpostavljam i mnogima od vas. A st se tice dlkv ulazio sam i po 300 i na dokapu i na 120 na srecu svoju izasao sa svime na 90-70 i usao ponovo sad nakon javnog poziva. Odjavljujem se i nitko sretniji od mene dase obistini vasa pumpa, ali na zalost vrijeme budal.. je proslo, odnosno rekao bih kad vidimo da je netko kupio preko 100k dionica mozda se trend promijeni do tada mislim da smo svi zapeli sa pozicijama vecim nego smo mislili
Slažem se da je situacija na Dalekovodu potpuno neuobičajena, čak i za iskusne dugogodišnje trejdere. Mogu se složiti oko toga i da se cijena pokušava bezuspješno nabildati. Ali najčudnija je totalna nezainteresiranost trenutnih dioničara da prodaju svoje dionice. Zadnja dva dana sam po cijeli dan oko vrha bida i više neznam da li sam sretniji što nitko neće da proda ili bih bio sretniji da mi prođe nalog.
Sa ovako mizernim dnevnim prometom nikakav sud se ovdje donijeti nemože! U mislima ulagača će još mjesecima biti “umna blokada” oko propuštene dokapitalizacije po 10 kuna. Zatim tu je i očekivanje da će oni koji su propustili dokapitalizirati u nekoj bliżoj ili daljoj budućnosti preuzeti dionice po nekoj sići od onih koji su išli u dokap.
Zašo bi sada trenutno netko kupovao po 17 ili 18 kada je prije par dana imao priliku po 10? Sve su to psihološke barijere za ulagače i mnogima će upravo one biti zamka za ispravno rasuđivanje. Jedino će buduće poslovanje i novi ugovori biti mjerodavno mjerilo za rast ili pad cijene. Završena dokapitalizacija po 10 kuna tu uopće više nije mjerilo. To je prošlost koja se morala odraditi, a to što bi neki u svemu tome mogli zaraditi i 5 x ne mijenja situaciju. Takih je malo i ja im iskreno čestitam Jer su u datom momentu imali i razuma, hrabrosti, a naravno i slobodnog keše.
Netko mora zaraditi uvijek. To Vam je slično kao kada bi sada na KORFU trenutni kupci bili opterećeni time što je netko u ne tako davnoj prošlosti plaćao dionicu po 30 kuna a oni sada plaćaju po 220.
Takve psihološke barijere najčešće su i razlog da većina ulagača pokupi samo mrvice od svoga dugogodišnjeg truda.
Burza nam je trenutno isto kao i cijela država – Apsurdistan!
jeps. http://zse.hr/UserDocsImages/financ/DLKV-fin2014-2Q-NotREV-K-HR.pdf
lijepo za vidjet
Lopina ti si na redu…….
Kao što sam i naveo neki dan, dokapitalizatori će moći svoje nove dionice bez nekih većih problema utržiti između 18 i 20 kuna. Čestitke takvima!
Ugodno iznenađenje.
Bv nakon dokapitalizacije novih 6 mil dionica je trebao biti ispod 20.
Nakon dobiti u drugom kvartalu BV će biti gotovo 22.Dobit po dionici cca 1,8kn
A što ako ovakav bude i treći kvartal,tada bi mi dokapitalizanti trebali skinuti
barem 100%.Iskreno,računao sam da bi i 50% bilo dobro.
Čestitke svima koji su imali hrabrosti dokapitalizirati!!! Bravo!!!!
A prihodi u drugom kvartalu 300 mil kn.Dakle,na godišmjem nivou možemo očekivati
da će prihodi iz osnovnog poslovanja biti oko milijarde kn,što bi za DLKV vrijedilo oko 500 mil kn MCAP.
Ako Konsolizator sve dionice pretvori u jednu redovnu dionicu postajemo kandidat za CVrobex 10 pa bi vjerovatno u tom trenu i tih 20 bilo realno za opčewkivati.
Čestitke svim dokapitalizantima,mogli bi se nasititi meda i mlijeka.
Ipak,moramo pričekati da dobijemo nove dionice,šteta!!!!!!
pola nas jos nevjeruje u izvješce, traze rupu evo ja osobno usporedjujem s ostalim , prvo kaj sam gledal da nije koja nula viska
@tomo7
ako netko ne vjeruje, eno ima Ingre po 10x nižoj cijeni, od 13mil prihoda 11 gubitak, mi ostajemo uz Dlkv i u dobru i u zlu [emo_smijesak]
Nija Vlado u ovo uša iz altruizma. Firma nikad nije ni smjela ici u PSN,ali to je sad drugi par postola.
moller
imam ti i ja i ingre[emo_palacg]
nije ni ona loša, zavisi od kada je, ako nije previše stara, može i ona potegnuti [emo_namigusa]
A lijepo napisah da nam je burza trenutno “Apsurdistan”. vidim još najmanje dvije dionice koje će doživjeti uskoro sličan procvat kao nedavno Zvečevo i ovaj Dalekovod. Tko će sada prodati ispod 17 kada ni prije izvješća nitko nije bio voljan?