DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 20.11.2024. u 09:16
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,68
1.546
420
3,68
3,72
-0,54%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

netko svim silama pokupava održati cijenu iznad 15 kn, ali neće još dugo jer što bude bliže početak trgovanja milijunima novih dionica kupljenih po 10 kn, cijena na burzi težit će prema 10 kn

moje pisanje nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica, nego osobni stav i razmišljanje

Imajte na umu da je samo 609 fizičkih osoba sudjelovalo u dokapu a ostalo su pravne. Blago fizikalcima!

zar nije netko žrtvovao 600 kom da može skupljati u miru po 17

@banana
tebi je to “samo” 609 fizičkih osoba koje će kupiti dionice po 10 kn!?!? neka je svatko od njih kupio samo 1000 dionica x 10 kn (a neki su kupovali i 10x više) pa ćeš vidjeti koja je to ogromna brojka za burzu!

moje pisanje nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica, nego osobni stav i razmišljanje

nikolson@
Potpuno krivi zaključak! Prodaje nema niti će je biti ispod 15 pa da se na glavu postaviš. Nego kupe se još ostatci ostataka prije skoka preko 20. Buš videl taj skok uskoro.
Šta će biti i kada sa tim novim dionicama, to je sasvim neka druga priča. R-A je zakon!

bit će prodaje ispod 15 kn bananko, i te kao će je biti…iluzija je očekivati da ekipa neće unovčavati dionice sa 10, 20,30% zarade [emo_smijeh]

p.s. a 20 kn možda bude za par godina…a do tada, tko živ, tko mrtav

609×1000?= 609 000 x 10= 6 090 000 kn x 1,2-1,3 = 7 300 000 – 8 000 000 kn, žašto mislite da ih neće poželjeti pobrati dokapitalizatori? jer je ostalo viška 9 mil. iz II kruga, koji se 28.07 vraćaju na račune, ako naravno sve bude u redu sa izvješćem i da 230 000 000 kn nije isparilo sa rn

nikolson@
Kolega Nikolson Vi se prvo morate pomiriti sa činjenicom da su dokapitalizatori napravili posao života. Tih 609 fizikalaca je odlučilo plivati sa “velikim bijelim” i zato je ulovilo mnogo ribe koju će komotno moći prodati i po 20 kada dođe vrijeme. To što ste Vi izvisili od straha to je drugi problem. Svi oni jedva čekaju da dobiju dionice i da Vama prodaju po 11.
Što bi sada Dalekovod i vrijednost firme trebali biti taoci tih dionica pa da stoje na mjestu. Prestat će raditi, poslati radnike na neplaćeni godišnji i čekati dionice iz dokapa![emo_smijeh]

Nikolson, reci mi jednoga malog dioničara kome je ulaz po 10kn (nemoj mi samo pametno kao neki navesti one koji su kupovali po 60kn i više pa prodali sve po 20kn da bi kupili sve po 10kn – TAKVIMA NIJE ULAZ 10KN!)

Nikolson, reci mi jednoga malog dioničara kome je ulaz po 10kn (nemoj mi samo pametno kao neki navesti one koji su kupovali po 60kn i više pa prodali sve po 20kn da bi kupili sve po 10kn – TAKVIMA NIJE ULAZ 10KN!)

opet ti s tim besmislenim prosjecima…. poanta je sljedeće: imaš recimo 1000 komada od ranije, nebitno po koliko si ih platio. upisao si recimo još 1000 ili 2000 komada. prodaš ovih 1000 po 15 kn ili nekim čudom po 20 kn, i imaš 50-100% više dionica nego si imao prije, a nisi potrošio ništa više novca….osim toga masa ulagača već je prodala dionice prije dokapa i sad kad dobiju nove po 10 kn, sve što prodaju iznad 10 kn im je plus.
poanta je da ti imaš zastarjeli način ulaganja tj. držanja dionice do smrti i ne prodaješ dok ne budeš bar na 0…a s DLKV to vjerojatno nikada više ni nećeš biti. zato će drugi koji ulažu na način koji sam naveo, ostvariti lijepe pluseve ili jako smanjiti ranije minuse, pogotovo s trejdanjem

Evo ja sam kupovao po 820 i 1100, znam ljude koji su kupovali po 1400-1800, samo malo da uzmem digitron da vidim koliki im je prosjek.[emo_ooooo]

I ja sam jedan od dekintiranih malih ulagača. Za prvi krug sam skupio potrebnu količinu i uplatio koliko me sledovalo na 2000 komada starih. Nisam prodao ni stare. Tako da sam u drugom krugu izvisio jer nisam imao odakle povući barem 50 tisuća kuna. Za drugi krug se pokazala pogrešna taktika i tu sam i sam izvisio, ali ne žalim.
U drugom krugu među tih 609 fizičkih osoba je većina koji su imali lovu i znali znanje a možda i imali kakve informacije koje mi nismo. Ne sumnjam da tu ima i onih koji su blizu odvjetničke tvrtke koja je savjetovala Dalekovod u postupku dokapitalizacije. Dakle pored institucionalnih ulagača takvi bogati fizikalci su pokupili svoj dio kolača.
Od nas dekintiranih malih na prste se može nabrojati one koji su uplatili za drugi krug. I dalje većina od preko 4 tisuće dioničara Dalekovoda nije sudjelovala ni u prvom ni u drugom krugu, tako da je na tržištu jako malo slobodnih dionica koje su spremne ići u prodaju ispod 20 i više.
Dokapitalizatori sa većim iznosima iz drugog kruga mogu već sada tamo negdje za kraj ove godine naručiti novi SLK da ih čeka u salonu a za tablicu bi im preporučio da si naruče u policijskoj postaji sa oznakom DLKV-007.

New Report

Close