Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 37.463 | 10,044 | 3,70 | 3,72 | -1,07% |
igrač,
koliko se sjećam mirovinci su bili već dokapitalizirali Dalekovod po cca 240,00 kn/dionica i nisu do sada prodavali, pa je svejedno dionica sa 240 došla na cca 16,5 kn, tako da to baš puno neznači što oni neće prodavati. Uopće ne vidim razloga za za bilo kakvu euforiju što je malim dioničarima omogućeno da kupe po 10,00 kn. Baš sam malo pogledao podatke. Dalekovod je objavu za prvi krug dokapitalizacije objavio 07.05. i na taj dan je cijena dionice bila 25,98 kn da bi nakon cca 2 mjeseca pala za preko 9 kn. Ova dionica je u slobodno padu već duže vrijeme i nitko ne može garantirati da se trend neće nastaviti i da će biti i puno povoljnije kupnje od 10,00 kn, te da će najbolje proći oni koji uopće nisu sudjelovali u dokapitalizaciji. Također vidim da mnogi očekuju ovdje neki preokret temeljem nekih novih poslova, što također samo po sebi ništa ne znači. Dana 03.02. objavljen je
onaj ugovor u Poljskoj za preko 110 mil. eur-a (što se baš ne dobiva svaki dan) pa je svejedno od onda do danas je pala za cca 20 kn. Dakle rano je za
bilo kakvo med i mlijeko ovdje onima koji su sudjelovali u ovoj dokapitalizaciji po 10,00 kn.
Pa skroz je normalno da cijena pada jer trenutno niti jedan investitor nema nekog velikog razloga da kupuje ili dokupljuje na burzi (i na taj način brani cijenu) kad je u tijeku dokapitalizacija van burze po puno nižoj cijeni. Ja sam osobno iskoristio sve u I krugu a skupljam keš za II krug.
Nije da sam sretan što opet moram ulagati (umjesto da primam dividendu) ali netko mora obraniti moj prijašnji ulog. Većina dioničara osim kontaminatora ima puuno veći ulaz.
Ma kojih to 350 mil pominjete??? ?.. cjelokupna vrijednost dokapa je 60 mil!!! … sve se nece utopiti, jer nema tolikog interesa, ali nece ni propasti – vjerovnici i fondovi su jaki i nije problem jos utopiti 11 mil za ca 1,1 mil kom da se dostigne prag od 60% … A zasto cijena pada i to na dnevnim prometima od 15000 kn? Pa zato sto zelenbaci prodavaju prastare dionice da mogu dokupiti dodatno u 2. krugu uz prekonocnu zaradu od ca 50% … Ali ce se zaj…. ((kako vec napisah). A cijena ce se ubrzo povratiti na ca 20-tak kn i tu tavoriti neko vrijeme
Ovaj tip II kruga je bio i u ATGR-R-A ako se dobro sjećam… i tamo je negdje oko pola love vraćeno…
Vraćeno kažeš! Daj nas prosvijetli i napiši po kojoj cijeni je vršen dokap ATGR? Bilo bi i ovdje vraćeno kada bi se dokap vršio po 100 kuna, ali po deset puta nižoj se vrši.
Išao je IPO Magme po 243 kn. Za uloženih cca 100.000 kn, kupio sam 43 dionice po 243 kn (kasnije ih prodao po 316 kn).
Tako da i sada očekujem puno veći interes od 35 miliona kuna koliko vrijedi još taj 2. krug. Ja se nekako ne nadam da ću uspjet kupit za više od 10% uloženog, ali ok, budemo vidjeli…
starshit
još jednom molim link gdje piše da ja koji sam sudjelovao u prvom krugu a prodao one stare (a nisam), ne mogu sudjelovati u drugom?
@igrac
… Kontaktirajte sluzbenike ZaBe zaduzene za dinicko trziste
starshit
još jednom molim link gdje piše da ja koji sam sudjelovao u prvom krugu a prodao one stare (a nisam), ne mogu sudjelovati u drugom?
Tko je sudjelovao u prvom krugu i sa kupnjom jedne dionice ostvario je pravo na drugi krug.Ipak ne možete uplatiti više od 3,5 mil dionica tj 35 mil kn.
Za drugi krug to je jedini limit.
Za sada izgleda ka0 dalekovodna bajka,naravno, nama dokapitalizantima.
Med i mlijeko sa jakim protokom,tako barem izgleda!!!!!!!
Ipak treba reći hop,prije skoka,jer možda slijedi kanonada po bidu radi zaplašivanja buregđija!!!!!
Dokapitalizacija Dalekovoda u 2. krugu, uspjeh ovisi o fondovima
Pisac, ili ne kuži bit stvari ili se pravi lud.
ma palim te malo starshit, i ti i ja znamo da to što si rekao nije točno.
pozdrav