DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 16.11.2024. u 12:26
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,73
37.463
10,044
3,70
3,72
-1,07%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

starshit
volio bih da je tako kako kažeš, ali sigurno nije istina.
Mogu prodati sve svoje dionice kupljene prije 21.05, upišem 1 dionicu u drugom krugu i nitko mi neće zabraniti da kupim i u drugom krugu.
Ne znam odakle ti ta informacija.
Dakle, u drugom krugu mogu učestvovati svi koji su učestvovali u prvom krugu.
Demantiraj me nekom rečenicom iz poziva. Volio bih.

Inače, da i ja skratim sve naše kombinacije.
S obzirom na dugotrajnu recesiju koja ne može po svim zakonima ekonomije trajati unedogled, Dalekovod ili ide u stečaj ili kad krene ekonomija, ode u visine, neovisno o tome kupili po 10, 11 ili 15kn.
Birajte kolege koja varijanta je realnija.
Ja imam svoje mišljenje.
Čujemo se krajem 2015. Stečaj ili 50kn.

Dakle, lopina uplaši 10.000kn i može se desiti da dobiješ 200dionica a ostatak novaca ti vraćaju.
I sad ti prodaj po 16kn 1000dionica da bi dobio 300 dionica po 10kn.
Kužiš???

Ne mogu prodati ništa DLKV,prodao sam na 23,xx prvi dan nakon dana D,tj.ostvarivanja prava na dokup.
Ocjenio sam da bi prvi krug trebao proći sa ispod 50% radi velikog broja dekintiranih nalih dioničara i hendikepiranih dokapitalizanata po 100 koji nisu izlistani na burzi pa ih ne mogu prodati.
kupnja po 10 u drugom krugu izgleda primamljivo,naročito,kada visimo da se dionice nerado prodavaju.Veliki igrači,za sada ne ruše radi utjerivanja straha u kosti
da bi odustali od drugog kruga.
Bez obzira na kretanje cijene zadnjeg dana ću dokupiti maksimalni iznos.Nadam se da ću proći barem sa trečinom upisanih dionica,a povrat neostvarenog upisa će biti 28.7. Već 29 7.taj novac će se moći koristiti za kupnju dionica za koje smatramo da će imati dobra izvjšća.Onih sedam dana produženja upisa drugog kruga
je poremetilo moj plan,jer novac na računu 21.7 bi vrijedio malo više,radi kvartalnih izvještaja.

Med i mlijeko će poteći ,naročito,sa upisom u drugom kruga.
I koja je ovo demagogija.Najprije se pričalo da u prvom krugu treba biti upisano
60% dionica da bi dokapitalizacija prošla.Pa da neće proći dokup jer nema interesa,a sada odjednom da se ne isplati ulaziti u drugi krug,to su nrvice.
Za mirovince je 1 mlrd kn. cca 1,5%imovine.Za nas male igraće je 1.000 kn isto što i za njih milijarda kn.Tako i u upisu za drugi krug,ako mirovinac uleti sa 35 mil kn za dokap DLKV,moj omjer će biti povoljniji jer e4ventualni 1000 dionica će meni donijeti veći realativni efekt na moj porfelj.
Rijetke su ovakve prilike i treba ih maksimalno iskoristit!!!

U očekivanju potoka meda i mlijeka,pozdravljam vas.

lopina@

Kolega, sa koliko mislite sredstava ući da ostvarite kupovinu od 1000 komada?
Bojim se da ćete morati ući sa 100.000 kn, ako ne i sa više…

maratonac
Dakle,vi smatrate da će se u drugom krugu ostvariti pravo na upis od jedne desetine upisanih dionica,dakle,upis će biti od 350 mil kn.
Nije li to preopmistično.Mislim da ću ostvariti pravo na 50% upisanih dionica.
Ako sam u prvom krugu ostvario pravo na 500 dionica,mislim da u drugom krugu
treba uplatiti duplo od toga,pa vjerovatno ostvariti pravo na još toliko.Ali
potruditi ću se da to bude višestruko više od uplaćenog iznosa od prvog kruga.
deset puta više,ako bude moguće i 100 puta više pa koliko dobijem.
Postoji samo jedan limit,a to je da ukupna vriojednost DLKV u mom portfelju ne bude veći od 30%.Pravilo disperzije ,a DLKV sasadašnjom bilancom nakon PSN ne
predstavlja veliki rizik,već bi trebao omati stabilno poslovanje!

U očekivanju meda i mlijeka,pozdravljam vas.

Napomena:Moj interes je da uplatite ništa,da meni ostane što više,ali pokoji put
možemo biti i pošteni.

lopina@
Ja očekujem da će ukupna uplata biti i viša od 350 miliona kuna. Ja očekujem da će biti sigurno 700 miliona kuna, ako ne i više. Pa kaj je fondovima uplatiti te silne milione kuna kad im se sredstva ionako vraćaju već 28.07.
Očekujem da ćemo kupiti maksimalno 5% od uplaćenih sredstava, a ne 50% kao što vi očekujete. Dakle sa 100.000 kn, ostvarit ćete kupovinu od 5000 kn ili 500 dionica

Formula po kojoj se izračunava broj dionica koje možete ostvariti upisom u 2 krugu se mora mijenjati. Sa ovakvom formulom mali dioničari su ovdje opet po n-ti put diskriminirani.
Dionice će im oteti mirovinci uplatom daleko veće količine novca pa će postotak malih možda biti oko 5% od uplaćenog. Na 100 tisuća kuna uplaćenih možda dobijete 500. Ukoliko se ne desi da mirovinci razgrabe dionice u 2 krugu onda ova dionica za njih ne vrijedi ni tih 10 kuna.
U prvom krugu su mali dioničari morali ići na upis maximalnog broja dionica koje su ih pripadale, a u 2 krugu će biti bolje za taj novac kupovati ako padne ispod 15 kuna. Na taj način će se postići bolji prosjek nego da se hvata neuhvatljivo uplatom u 2 krug.

Pa nema razloga ne pokušati kupiti određenu količinu dionica u 2. krugu, ovisno o raspoloživim sredstvima. Ionako, “višak” uplaćenih sredstava nam vraćaju već 28.07. Zašto ne kupiti po 10 kn?!

Ostvarena kupovima više od 5 % uplaćenih sredstava će bit optimističnije od onoga što očekujem. Vjerojatno iz tog razloga i ne ulazim ispod 100.000 kn, pa koliko upadne u košaru. upadne.

Mislim čak da ovdje postoji i osnova za tužbu na ovakav način obračunavanja. Samo, tko od malih ima više volje da se nateže sa sudovima kada to traje godinama i na kraju nikakve koristi.
Velikima ova situacija sasvim odgovara i zato su se mudro “prićutali”.
Na kraju krajeva i bolje je da što veći broj dionica završi kod mirovinaca nego kod kojekakvih burekaša koji bi to odmah istresali po bidu.

lopina
količina koju ćeš uspjeti kupiti ne ovisi o maratoncu, meni i sličnima niti o tome što mi pišemo na forumu. Drugi krug i potražnja ovise velikima. Veliki su svoje velike ulaze od prije godinu, dvije, tri…u prvom krugu drastično smanjili a drugi krug im je idealan da ulaz smanje na u budućnosti vrlo moguće razine.
S obzirom na 2,5mil kupljenih dionica u prvom krugu, ja bi rekao da je većina iz top 10 maksimalno iskoristila prvi krug, što znači da će i drugi (naravno, ovisno o tome koliko smiju novaca utući)
Naravno lopina, gore navedenom si i ti svjestan, pa glumiš poštenog forumaša:)

bananarama
možemo ih povući za… a ne tužiti.
Naravno da smo u neravnopravnom položaju (osim maratoncu koji ima 100.000kn:-)).
Naravno da je bolje da mirovini kupe sve u drugom krugu jer oni neće tako lako prodavati a i to bi bio znak da vjeruju u dalekovod.
Napisao sam prije par postova koga se ja “bojim”.

New Report

Close