Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 37.463 | 10,044 | 3,70 | 3,72 | -1,07% |
U pozivu piše: broj dionica koje su valjano upisane
E sad, da li je to valjano upisano ako netko ima samo jednu dionicu od prije a sada upiše 100.000 komada, da li se to može uopće upisati?
Mislim, ipak da će se moći upisati u omjeru dionica koje imamo od 21.5. kao i u 1. krugu. Ne vidim da piše nešto drugo kao i za 1. krug upisa.
Nadam se (sumnjam), inače ćemo teško i sporo prema gore.
Nigdje se u drugom krugu (kao u prvom krugu) ne spominje ograničenje za kupnju osim 3,5mil.
Riječ valjano ne vjerujem da ima tako duboko značenje.
….
Pogledajte njihovu računicu ili tako nama drag izračun njihovog prosjeka:
21.5, 1dionica x 25kn=25kn
Prvi krug 1dionica =25kn
Drugi krug (teorija), 50.000dionica =500.000kn
Prosjek cca. 10,0Xkn.
E TAKVI MENE BRINU!!!
pušing kolege.
nije da nas par nismo upozoravali na to, a vi pametni ste s visoka dijelili lekcije i računali si nove, tobože niže prosjeke…bit će tu uskoro kod pojedinih ulagača deseci tisuća novih dionica po 10 kn koje će ekipa prodavati po 11 kn (+10%) a kad ne bude išlo, dat će i po nabavnih 10 kn…pa kad ne bude kupaca ni po 10 kn, prodavat će i po 9…8…
uživajte!
Prvih 10 velikih dioničara imali su cca 1.170.000 dionica, što znači da su mogli u prvom krugu bez problema kupiti 1.900.000 dionica, što možda i jesu s obzirom na rezultate prvog kruga. Dakle, potražnje ima. Za koliko će se dionica isti natjecati, tko to može predvidjeti?
Ono što dodatno može nas male istisnuti iz drugog kruga, je to da neki novi veliki igrač koji je prije 21.05. kupio samo jednu dionicu, i koji je u prvom krugu imao pravo na dodatnu novu, sada se u drugom krugu može natjecati za 3,5 mil preostalih dionica. Upravo takvi me najviše plaše.
Pogledajte njihovu računicu ili tako nama drag izračun njihovog prosjeka:
21.5, 1dionica x 25kn=25kn
Prvi krug 1dionica =25kn
Drugi krug (teorija), 50.000dionica =500.000kn
Prosjek cca. 10,0Xkn.
E TAKVI MENE BRINU!!!
pušing kolege.
Nema mi logike da netko nije iskoristio priliku u prvom krugu da upiše maksimum, jer će ionako u drugom krugu imati konkurenciju, pa čak i kad govorimo o fondovima.
Moja je pretpostavka da su fondovi iskoristili priliku maksimalno, ali da to nisu učinili mali ulagači kojih u ovoj dionici ima puno, zato je i preostalo još 3,5 miliona dionica.
Ja upisujem vjerojatno cca 50.000 kn, nadam se da ću kupit za 10.000 kn. Ako ne, Bože moj…koliko upadne u košaru, upadne…Ionako novce već imam na svojem računu 28. ili 29.07.
je li moze netko napisat kad je drugi krug?
kosor
moja postavka sa novim velikim igračem je moguća u teoriji, ali manje vjerojatna u praksi.
Manja je mogućnost da se pojavi sada takav jedan (ili više njih) koji će se odjednom probuditi 21.05 i složiti ovakvu taktiku. Jer se uvjek moglo u prvom upisu desiti sa većina iskoriste pravo, pa bi takvima ostalo ništa.
Svi ostali, i dalje tvrdim, imaju toliki ulaz da neće baš prodavati po 11kn.
Promet je nikakav, nema kupaca sad na 16-17kn jer svi znaju da ce to potonuti duboko prema 10kn kad krene iskrcaj milijuna novih jeftinih dionica.
Biti ce debelih minusa na racunima sve mi se cini.
Kratkovod d.d. vam je lijepo smjestio…
Isprazne riječi poput promet je nikakav jer nitko ne kupuje mogu se uvjek okrenuti na to da nitko ne prodaje na 15, 16kn iako se “zna” da će se na burzi moći kupiti po 11.
Daj nešto maštovitije.
Ne laprdajte i ne zezajte se. Mudraci filozofiraju kao da je sve unaprijed izrezirano. A nije. Upisalo se i 1. krugu ispod onih 60% (tj. 3.600.000 kom) i ide se dalje da se predje taj prag, jer u protivnom proces propada. Prag ce se vjerovatno preci, ali ne puno niti ce se prodati svih 6 mil kom. Da se predje prag – sto je svima u interesu mozebitno je da ce se jaci ulagatelji uskladiti u akciji. Ali da ce biti neka navala do daske nece ni to. Cijena je ipak preniska na trzistu, a buducnost neizvjesna kao i svima. I jedno upozorenje spekulantima-zelenbacima: nove dionice iz 1. kruga jos niti nemate na SKDD racunu, da bi kupili dodatne u 2. krugu planirate prodati prastare i tako nesto usicariti!? E pa nemoze – kad se pojavite na salteru ZaBe i sluzbenica uvidom u stanje racuna vidi da nemate evidentiranih dionica gubite pravo na dalji dokup. Tako cete si srozati, tj. dignuti prosjek opet u nedostizne visine. Pamet u gkavu!