DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 16.11.2024. u 05:50
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,73
37.463
10,044
3,70
3,72
-1,07%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Pa usporedite samo dokapitalizaciju Dalekovoda i dokapitalizaciju Đure koja tek treba da bude provedena. Tamo dionica divlja a još se nezna ni po koliko će biti proveden dokap. Zato što tamo ima par aktivnih velikih ulagača koji kroje svoju budućnost. Ovdje su za sada veliki ulagači neaktivni, prepušteno je trgovanje “sitnim lovcima”.
Ako usporedimo stanje u Dalekovodu sa stanjem u Đuri onda bih se najradije nasmijao na ovu situaciju, Dalekovod pun keša kao tanker a u Đuri nemaju ni za plaće, tamo cijena divlja a ovdje na najnižoj povijesnoj razini. Tipično za ZSE. Samo što uvijek sve dođe na svoje a tako će biti i ovaj puta.
Za strpljive dokapitalizatore med i mlijeko u potocima!

Ja sam uzeja nesto ispod 3000 komada u prvom krugu(koliko god se moglo na mojih 1500 sta imam) i uzest cu jos 10000 komada u drugom. Sa tim svim na 20 kuna mislim da cupam minus sta sam ucinija kad sam uzeja 1500 komada po 115 ili sam tu negdi.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Banana_svima je obavijest o dokapitalizaciji bila dostupna,naravno ako vlasnici
dionica vode računa o svojoj imovini.
Ja kao prekonočni dioničar sa ostvarenim pravom na dokapitalizaciju nisam ošteće.
U prvom krugu upisao sam cca 500 dionica.I sada u drugom krugu imam pravo na
upis bez limita.I recimo da odazoiv bude duplo veći od ponuđenih 3,5 mil dionica u drugom krugu.A ja se odlućim da uplatim koliko skupim od minimalno 10 tis kn,do maksimalno 200 tis kn.Ako upišem 200 tis kn u drugom krugu a ostvarim pravo na recimo polovinu od toga upisati ću ne svih 20 tis.dionica nego “samo” polovinutj.
10.000 dionica.I koji je omjer.Uletio sam 300 dionica,prodao ih sutradan,već ostvario pravo na 1:1,63,a u drugom krugu 10.000 :300 33,3.
Dakle ja kao buregđija imam priliku da ostvarim dokapitalizaciju 1:35.I koliki će mi biti prosjek ulaza.Nešti iznad 10,gotovo kao Komanditor.
Dakle ova dokapitalizacija je bila idealna za male dioničare,stare i nove samo je trebalo prepoznati šansu.

U očekivanju bujice meda i mlijeka pozdravljam vas!!!!!!

jel nam moderator već na na naplatnim u lučkom? hmm… ima se, može se i na more.

who dares, wins

lopina@
Koji ste vi lik gos. lopina? Mislite da nešto puno kužite a u stvari jako malo. U drugom krugu za Vas jednostavno nema mjesta, dobit će te simboličan broj dionica. Zato što nemate novca kao i većina ostalih malih ulagača. Prodali ste stare dionice da bi učestvovali u prvom krugu. Što će te sada prodati? I sve to što prodate i uspijete prikupiti je ništa. Mirovinski fondovi i ostali institucionalni ulagači imaju love koliko požele i mogu uplatiti u drugom krugu toliko puno da vi dobijete tek milijunti dio od ponuđene količine.
Prvi krug je bio i za male i za velike a drugi krug je samo za velike! Osobno razmišljem da li da uopće sudjelujem u drugom krugu i zarobljavam si lovu ili da kupujem ove postojeće na tržištu ako malo padnu.

Tako je. U drugom krugu se dobiva dionica u OMJERU novaca koje uplatite U ODNOSU na druge.
Dakle, TEORIJSKI se MOŽE se desiti da morate uplatili 50.000kn da bi dobili 1000dionica po 10kn (ostatak novaca vam vraćaju)

Dakle, lopina uplaši 10.000kn i može se desiti da dobiješ 200dionica a ostatak novaca ti vraćaju.
I sad ti prodaj po 16kn 1000dionica da bi dobio 300 dionica po 10kn.
Kužiš???

igrač@
Eto možda je sada i gos. lopina skužio o čemu se radi. Poanta je bila u tome da u prvom krugu što manji broj malih dioničara upiše dionice jer su bili izjednačeni sa velikim ulagačima po omjeru koji su mogli upisati. U drugom krugu mali su nebitni jer će ih sa količinom novca koju uplate veliki prešišati i obrati vrhnje. Tješi me jedino što su i oni zadnji puta dokapitalizirali po 2XX,00 pa će im i prosjek biti i dalje visok.

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/qhYAJAAhDUm3FQXZ0Zvuxg==.pdf
Eto u srijedu 14.07. će mo biti načisto što ovi “Kontaminatori” imaju u planu za budućnost.

Dakle, lopina uplaši 10.000kn i može se desiti da dobiješ 200dionica a ostatak novaca ti vraćaju.
I sad ti prodaj po 16kn 1000dionica da bi dobio 300 dionica po 10kn.
Kužiš???

Ako uplatim 10 tisuća kn u drugom krugu .dobit ću 200 dionica.Dakle,vi smatrate da će se ponuditi pet puta više od ponuđenih 35 mil kn za 3,5 mil dionica.Smatram da ću dobiti možda i svih 1.000 dionica ali ne ispod 500.Dakle,očekujem 100% upis
,a ja ću s obzirom na moj startni ulaz ostvariti sigurno povoljniji omjer od
mirovinaca.Dakle,vrijeme je za kampanju tj.skupljanje love.Možda podignem i neki
kreditić,vjerujem da ću izaći barem na 12,20% meni dosta.
ponavljam,drugi krug je prilika za buregđije da umjesto komada bureka dobiju
cijeli.Ali trebalo je sudjelovati u prvom krugu sa kupnjom barem jedne dionice.
Ovakve prilike se rijetko događaju i treba ih prepoznati.

U očekivanju meda i mlijeka,pozdravljam vas!!!!!

Koji komentari i tricarije. Ovi iz uprave mora da se smiju ko im sve nije share-holder … imate jasnu objavu i onda vecini treba prevodilac da im prevede na kumica-jezik. Sto se mene tice ja obavio sto htio u 1. krugu. 2. Krug je ionako bio zamisljen kao osiguranje za uspjesnost procesa i da se dionicari mogu ravnati o stanju stvari. I na kraju pitanje Lopini i ostalim kenj…atorima – po kojem su to obrascu nagovjestavali otkup u 2. krugu po bagatelnoj cijeni!? … ma hote znate di!

Kakav miserij? Pa oni koji su dokapitalizirali u prvom krugu napravili su to živom lovom, nisu prodavali postojeće. Pošto većina malih nema ni lipe nisu ni sudjelovali u 1 krugu, a isto tako nisu ni prodavali svoje postojeće jer im je niska cijena. Velik broj malih ni nezna za dokap a takvih koji više ne prate burzu je velik broj. Dokap se potiho provodi i mislim da sada mirovinci na neki način likuju jer im se u drugom krugu nudi velik broj dionica.

točno u sridu,,

al u biti ostalo je dionica za samo 35 miliona kn, relativno mali iznos za fondove,, a ne vjerujem da i veliki igraći mogu staviti više od toga iznosa da pokupe sve vrhnje,, jer najverovatnije će ovih 40% koji su uzeli u prvom krugu isto uzeti u maximalnom iznosu, pa se neće moći baš puno smanjivati, tipa uplatiš za 5.000 a dobiješ 500,, možda odoka 4.000-4.500

New Report

Close