Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 37.463 | 10,044 | 3,70 | 3,72 | -1,07% |
Čega ako bude? Drugog kruga? Normalno da bude. Evo ja nisam upisao sve, moja 2 prijatelja ništa. Dovoljno za drugi krug….
a koliko ste vi toga “ne upisali” ili upisali… mislim po priloženom pravu te formuli istog … ?
http://www.zse.hr/default.aspx?id=51229
[emo_namigusa]
Zztop, o ćemu ti to?
Nije bitno koliko. Dovoljno je da se ne upiše samo jedna jedina dionica od svih nas na koju imamo pravo i ide se u drugi krug. A samo ja nisam upisao više od jedne i po tome znam da ide drugi krug.
bit će jeftinih dionica po 10 kn koliko nam srce želi [emo_novac][emo_palacg][emo_novac]
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/ok2JF0TvpPMtiU3c0MAXbg==.pdf
Dakle, 40 % je upisano, još 20 %. Evidentno je sad da će dokap proći. Još da su nam napisali koliko su upisali institualci a koliko mi, bolje bi smo se znali ravnati.
mene je najviše na dokap ponukalo to, da kasnije mogu prodavati prijateljima forumašima koji se nadaju po 10 kn i niže, zato ću kupiti još u drugom krugu, vidim da je interes poprilično velik[emo_smijeh]
koliko će to biti milijuna novih dionica koje će se kupiti po 10 kn??
Ma kako nitko danas ne prodaje po 16 kn da si oslobodi lovu za drugi krug po 10 kuna? Ali baš nitko.
@xceed
i menije to misterij, prodaš sad i uskoro kupiš cca 50% više dionica po 10 kn
Izgleda da radije vade novu lovu iz čarape, nego da si oslobode ovu na burzi.
Kakav miserij? Pa oni koji su dokapitalizirali u prvom krugu napravili su to živom lovom, nisu prodavali postojeće. Pošto većina malih nema ni lipe nisu ni sudjelovali u 1 krugu, a isto tako nisu ni prodavali svoje postojeće jer im je niska cijena. Velik broj malih ni nezna za dokap a takvih koji više ne prate burzu je velik broj. Dokap se potiho provodi i mislim da sada mirovinci na neki način likuju jer im se u drugom krugu nudi velik broj dionica.
Osobno sam očekivao veći odaziv u prvom krugu, ali izgleda da su mali doista dekintirani i ne ulazi im se u nešto neizvjesno a upravo tako je koncipiran i javni poziv za upis. Niti jedne novine nisu o tome pisale, pišu tek sada kad je već kasno za kajanje i kada pravo upisa imaju samo oni iz prvog kruga.