Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,75 | 17.804 | 4,753 | 3,74 | 3,76 | 0,53% |
Izgleda da glavnini neinkrimiranih dionicara DLKV-R-B nije toliko privlacna kao DLKV-R-A…
Zna se otprilike tko bi u drugom krugu pokupio sve sto ostane, ali imaju problemcic da nemaju pravo na upis dovoljno dionica da bi u prvome krugu mogli skupiti dovoljno da uopce bude drugog kruga…
Inace, meni se osobno bas dopada da su razdvojene radi eventualnih kasnijih mjera i postupanja… [emo_zloban]
Eto zašto sam Vam savjetovao da čekate zadnji dan za upis. Moje pare još nisu dobili. A i opet ću se i na ovaj novi rok odazvati zadnji dan ako opet nešto ne “pobrkaju”. Sad nek Vam se pare “kisele” na njihovom računu! Neznaju dal bi piškili ili kakili, ništ[emo_vrtimise]a iznenađujuće za nas “stare kuke”!
stvar je mutna. ako bude gubitak već sam se pomirio s njim, a sad da prodajem perspektivan dio portfelja pa da ulažem u neke R-B koje niti znam kad ću posjedovati niti kad ih mogu prodati moram totalno da se raziđem s mozgom. najgore što se može desiti da to u opće ne prođe i zablokiraš si pare kod muljatora na koji mjesec. sve u svemu ovo s pravnog aspekta smrdi na kilometar i ne isključujem da će doći do nekih obračuna na sudu.
Moje iskustvo sa dokapom: u poslovnici u Sisku (jedina poslovnica ZABE u S-M županiji) sam bio puni sat vremena. Službenica je bila neinformirana i totalno zbunjena, nitko iz poslovnice nije joj mogao pomoći jer nitko nije imao sličnog klijenta. Žena se sjetila da joj je jedna kolegica imala dokap pa je zvala doma nju, pošto je ta imala isključem mob. nastavila je tražiti na internetu, pa je na kraju zvala help desk ZABE i isčupala negdje moje podatke. Zaključujem da nije bilo “navale” na upis dionica iako sam ja bio svega par dana prije kraja roka (onog prvog roka), pa su produljili upis.
Totalno su cjenovno “uništili” dionicu i povjerenje u samu tvrtku, i sada očekuju još da netko i dalje ovdje “trpa” svoj keš, a keša nema.
Jedina nada je da ZABA u međuvremenu svim ulagačima koji imaju pravo na dokap ponudi neku jeftiniju kreditnu liniju a da zalog budu upravo te dionice koje se kupuju u dokapu. Druge nema jer mali ulagači vjerovatno nemaju ni kintu a malih je ovdje jako puno.
Ma, ima kinte ali ima i mnogo povoljnih prilika na Zse. Svaki dan sam pisao da ovo neće uspjeti zato što nije dobro objašnjeno u pozivu. Namjerno ili slučajno, neznam.
Moje iskustvo sa dokapom: u poslovnici u Sisku (jedina poslovnica ZABE u S-M županiji) sam bio puni sat vremena. Službenica je bila neinformirana i totalno zbunjena, nitko iz poslovnice nije joj mogao pomoći jer nitko nije imao sličnog klijenta. Žena se sjetila da joj je jedna kolegica imala dokap pa je zvala doma nju, pošto je ta imala isključem mob. nastavila je tražiti na internetu, pa je na kraju zvala help desk ZABE i isčupala negdje moje podatke. Zaključujem da nije bilo "navale" na upis dionica iako sam ja bio svega par dana prije kraja roka (onog prvog roka), pa su produljili upis.
sigurno jedan od problema, jer su Zabi povjerili posao, u Savskoj imaju sve podatke bez problema, iz manjih poslovnica stalno zovu s problemima, mislio sam uplatiti sutra pri kraju radnog vremena banke, dobro je ispalo što sam samo mislio, kada bih nekako mogao uplatiti 09.07 u 23:59:59, sve ostalo je prerano i rizično, jer mogu u 23:59:58 donijeti odluku o još jednom produženju roka
Ne mogu dokučiti čemu ovo produženje roka za dokap kad ionako sve ostaje isto. Cijena je tu gdje je i bila, zašto bi se netko predomislio pa na produženom roku upisao dionice ako to nije uradio na prvom roku?
Ako je Konsolidatoru u cilju da dokap ne uspije- zašto su rok uopće produžavali?
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/oXgQTdZ4N7fCSVbSyVsQUw==.pdf
Izgleda na novi NO (nove gazde) žele i novu upavu. Za predsjenika uprave
predlažu Paška Velu.
No najvažniji kotačić ipak je direktor Paško. U tvrtku je zakoračio prije dvije godine te gubitaša pretvorio u unosnog izvoznika
Čakovečka ljevaonica se od gubitaša pretvorila u uspješnog izvoznika
Čakovec, 18.03.2013., 20:13 Autor: Ivan Forjan
Kad je prije dvije godine preuzeo posrnulu čakovečku ljevaonicu željeza, Paško Vela nije ni slutio da će danas biti jedan od vodećih hrvatskih izvoznika. Promjenama u strategiji poslovanja tvrtka je počela pametno koristiti novac iz fondova Europske unije te zapošljavati nove radnike.
Potoci rastaljenog željeza, nalik na lavu, u čakovečkoj tvornici neumorno se slijevaju u kalupe. Sve to budno prati Ilija, koji kao ljevač radi 15 godina. ‘Zadovoljni smo, plaća je redovna, sve je u redu’, kazao je radnik Ilija Klarić.
U jednoj od rijetkih ljevaonica koje su još uvijek u pogonu zaposleno je više od 180 ljudi. Ilija je u tvornici starosjedilac, dok Daliborove ideje jačaju logistiku posljednjih godinu i pol.
‘Prije samog puštanja proizvoda u pogon moramo odsimulirati da vidimo gdje će biti greške, i na način da te greške prije same proizvodnje uklonimo. Tehnologija je mozak, a i proizvodnja je tu jako bitna’, kazao je Dalibor Robinić, stručnjak za razvoj proizvoda.
No najvažniji kotačić ipak je direktor Paško. U tvrtku je zakoračio prije dvije godine te gubitaša pretvorio u unosnog izvoznika. ‘Godinu dana prije nego sam ja došao firma je imala gubitak negdje 800 tisuća eura. Skoro sve što radimo izvozimo u Njemačku, Austriju i druge europske zemlje’, kazao je.
Godišnje proizvedu 11 tisuća tona željeznih proizvoda. Kvalitetnim projektima iz pretpristupnih fondova EU povukli su 86 tisuća eura. ‘Ljudi stvarno ne kukaju. Kad čujemo šta se događa u Hrvatskoj, ja vam mogu reći da smo mi ovdje sretni’, dodao je Paško. Iz čakovečke tvrtke najavljuju gradnju novog postrojenja, samim time i još novih radnih mjesta.
Kolega Lopina hajde nabaci neku procjenu ishoda dokapitalizacije. Pošto se ovdje ništa osobito ne dešava a rok je produžen vjerovatno zbog malog interesa za dokap. ispadne da je bolje posjedovati ove trenutno važeće dionice. U slučaju neprolaska dokapitalizacije zanimljivo će biti kako će se to odraziti na kretanje cijene ovih postojećih dionica. Ispadne tako da svatko tko je prodao svoje postojeće dionice da bi s tim novcem učestvovao u dokapitalizaciji u slučaju neprolaska dokapitalizacije opet gubi lovu. Ostao je bez dionica, novčana sredstva su mu jedno vrijeme blokirana a kada bude opet mogao sa njima raspolagati cijena bi mogla biti daleko veća nego ona po kojoj ih je prodao.