Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 4.415 | 1,184 | 3,72 | 3,74 | -0,53% |
evo jedna informacija i usput pitanje…jedan kolega je jučer uplaćivao u Zabi za prvi krug dokapitalizacije i na krjau ga je ženska pitala dali želi sudjelovati u drugom krugu…on je rekao da želi i onda je ona tamo valjda nešto pogledala i rekla mu da ne može sudjelovati u drugom krugu…pa usput da pitam, dali postoje kakva ograničenja za sudjelovanje u drugom krugu? tj. dali je još netko imao takva iskustva?
Onda ženska nema pojma. Pročitaj si poziv tamo ti piše sve.
[/quote]
ma proučio sma ja poziv, ali iznenadio sam se kad mi je to rekao..izgleda da svojim neznanjem u Zabi ljude dovode u zabludu
Osim toga drugog možda neće ni biti. Zaboravio sam točno što piše ako u 1. krugu upiše premalo ljudi.
Jednogodišnja prosječna cijena je cca 30 kn.
Ako sretnici koji su ostvarili pravo na dokapitalizaciju uplate 1,63 po dionici
za 100 dionica dobit će novih 163.
dakle za 4630 kn imat ćemo 263 dionica minimalno,prosječan ulaz 17,60
ako ostane nešto i za drugi krug možda se dodatno smanji prosječni ulaz
a da će se nakon drugog kruga upisati 100% ponuđenih dionica i to je jasno,naći će se neki koji će htjeti kupiti cjelokupni ostatak
Tko će htjeti prodati ispod prosjeka.Pa oni kojima će prosječan ulaz biti ispod
prosjeka.A i mirovinci bi mogli u šoping.I očekivanju da će se uskoro pojaviti
i neka informacija o ugovorenom poslu .Nešto se ušutili,valjda bi htjeli da se što manje malih javi za dokap.Iskoristite priliku,da djelomično smanjite gubitke
ili čak i zaradite.
Med io mlijeko onima kojisu ulazili ispod 30,a starosjedioima je jasno da su
loše prošli i što to prije prihvarite imate veće šanse!!!!!!!
Evo ga, ode iz sdp-a onaj pod čijim je patronatom i štapom provedena “kontaminatorska” predstečajna. Taj isti Linokio je raskolio na pola i sam sdp (po mom mišljenju nije da je jedini kriv za raskol). Sad ćemo vidjeti dali će biti kakve revizije (premda osobno sumnjam ali eto nadam se, što je pravedno-pravedno je).
izgleda da su dioničari s pravom na dokap napokon skontali da im se isplati sad prodati dionice po 19-20 kn pa s tom istom lovom kupiti u dokapu (1.krug, a možda i 2.krug) duplo dionica po 10 kn [emo_smijeh]
Ova konstatacija bi vam u potpunosti držala vodu kad nebi bilo onog “ako”. Što ako dokap ne prođe? Ta vaša izjava u ovom trenutku je jednostavno kladioničarska. Ako dokap prođe u dobitku ste a ako ne prođe u gubitku ste, pa vi čitatelji odvagajte.
“Glava” Hobotnice je danas pala. Sada na red dolaze “krakovi”, a oni sežu duboko u DLKV.
@Dijoničar
Možete biti u gubitku i ako dokap prođe ako će cijena na burzi biti manja od 10 kn. Jer godina dana dok dionice sjednu je duga.
Ova konstatacija bi vam u potpunosti držala vodu kad nebi bilo onog "ako". Što ako dokap ne prođe?
a koliko je realno da dioničari ne iskoriste priliku za kupnju dionica po 10 kn? kolika je šansa za to? 1%? ili još manje?
Ja mislim da će dokap proći ali sasvim sigurno će u prvom krugu ostati puno više neupisanih dionica od vašeg predpostavljenog 1 %-tka. Većina upisnika su mali dioničari a oni nisu baš neki dokapitalizatori. Možda kontaminator upravo na to i računa. U slučaju ne prolaska dokapa on je svoju dužnost skinuo s dnevnog reda a sačuvao je svoj veliki vlasnički udjel. Ne samo da je sačuvao udjel nego mu se i BV ne spušta na niže u slučaju novih donica po jadnih 10 kn. Moje je mišljenje da im tih 60 mil kn uopće ne treba.
Ukoliko dokapitalizacija ne prođe onda je ovih 19 kuna po koliko se trenutno trguje pre-odlična cijena za ulazak. Što čekate sa kupnjom?[emo_plazi]
Neće se upisati barem 30 % dionica u prvom krugu.
Dakle trenutno na 100 dionica imamo pravo na upis 163 dionice. Očekujem još cca 50 dionica u drugom krugu.