DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 06:07
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,73
4.415
1,184
3,72
3,74
-0,53%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Upis je počeo u svim poslovnicama Zagrebačke banke, samo osobna iskaznica i novac, oni imaju sve podatke kao voditelji izdanja. Ne ide ništa na kućnu adresu, dobili ste javni poziv.

kolega da li ste sigurni u to što tvrdite? ni je ovo loto pa da svi znamo kad se uplaćuje. dobijam obavijesti za svakojake budalaštine pisanim putem,a za ovako krucijalnu stvar se moram dovijati?!

who dares, wins

Evo par kratkih informacija.
ZABA uredno radi upis novih dionica. Odmah vam kažu broj dionica koji imate pravo upisati i pitaju vas koliko ih stvarno želite upisati.
Dobili su uputu da transakciju upisa naplačuju. (Mislim da 100 kn).
Ako ste korisnik ZABE ili imate račun u toj banci onda možda možete proći i bez tog harača. Ipak je to 10 novih dionica! [emo_smijeh]
Živili!

Ako upisuješ 100 dionica harač je 10%.Dakle isplativije je kupiti po 11 ako bude
ta cijena na burzi.
Ako netko kupuje 50 novih dionica to je već 20% pa je isplativije kupiti na 12.

Očito se žele riješiti sitne gamadi.Recimo da ste prije pet godina kupili 100
DLKV i za to platili 200 tis.kn,sada vas tretiraju kao beznaćajnog investitira.
Ovo je prvi put da čujem da troškovi upisivanja novih dionica idu na teret
investitora.
Ovo se zove loš PR.Komanditor kao da nas se želi riješiti,a s druge strane je timing u najpovoljnijem trenutku tj.u vrijeme dividende HT i ERNT.
Što zapravo želi Konsolizator.Male dioničare kao partnere ili kao nužno zlo.

Sve manje meda i mlijeka će poteći!!!!!Tako se barem ćini.

Konsolidator želi naše novce, eto to. Sad kad još spominješ harač, nema šanse da idem u dokap. Radije ću kupiti za ovu siću na burzi i odmah raspolagati s njima.

Da li mogu prenijeti pravo za dokup na drugu osobu?

Lojtra, ovo sa prijenosom prava, mislim da blefiraš. Itekako ćeš iskoristiti (ako imaš) pravo na dokapitalizaciju po 10.
U suprotnom, jako griješiš.

A što ako je dokap smišljena pljačka? Nije li i ovo bila pljačka, pad sa 1950 kn na 17 kn? Kako im više vjerovati?

nema šanse da idem u dokap. Radije ću kupiti za ovu siću na burzi i odmah raspolagati s njima.

daj ne lupetaj, radije ćeš kupiti dionice po 18 nego po 10 kn?? ma koga ti farbaš??1

možete mi brisati nick, ali ne možete obrisati istinu u raskrinkavanju forumskih drukera i navlakača!

Je li mi netko može reći koliko je na kraju omjer za kupiti dionice

ja im također ne vjerujem, ali mislim da su bili primorani pustiti i ostale da dokapitaliziraju po 10kn.
to što će sve napraviti da izgubimo volju za dokapitalizaciju (spuštanjem na malim prometima cijenu što bliže mogu prema 10kn) to je druga stvar.

nema šanse da idem u dokap. Radije ću kupiti za ovu siću na burzi i odmah raspolagati s njima.

daj ne lupetaj, radije ćeš kupiti dionice po 18 nego po 10 kn?? ma koga ti farbaš??1
[/quote]
Ne lupetaj. Skuplje dobiš odmah a ove po 10 možda nikad. Sve ima svoju cijenu.

bisakov
ti dakle tvrdiš da se ne isplati kupiti po 10kn jer to ide debelo ispod 10?!?
Ajde, vidit ćemo.

Je li mi netko može reći koliko je na kraju omjer za kupiti dionice

Za 100 komada, ako si ih imao na dan prava na dokapitalizaciju možeš upisati 163 po 10 KN. Neznam da li ZABA ima neki oblik margina za dokapitalizaciju na način da ti uzmu kao garanciju ove postojeće dionice. Pitaj!
Sve u svemu kretanje cijene u budućnosti isključivo ovisi o sklapanju novih ugovora i poslovanju. Neznam što je sa prodajom onih vjetroelektrana, dokle je to stiglo, malo se o tome piše.
Dakle ovo može i na 0 a i na 100, isključivo ovisi o sposobnosti vodstva firme da se izbori za nove poslove. I njima je u cilju da oplode tih svojih 150 milijuna. Fond rizičnog kapitala se ne zadovoljava sa duplom dobiti, to je sića, obično ako uspiju oživiti takve firme idu na 1: 10.

New Report

Close