DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 04:52
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,73
4.415
1,184
3,72
3,74
-0,53%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

da li se ovdje već slijedeći tjedan očekuje urušavanje ?

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Dakle ovalo. Na jednu dionicu ćemo upisivat najmanje 1,6 dionice ali sigurno više jer neće svi upisivati. Kolega “komifo” je izračunao da će pasti na 16,16 kn. Pitam se tko će po toliko prodavati. Da li je netko takva bud.la da ide u dokap, čeka godinu dana da mu sjednu dionice, a sada da proda ispod 20 kn. Onda smo svi lijepo mogli prodati jučer po 26-27 i u ponedjeljak kupovati po 16-20 kn, odmah smo zaradili 50 % i nebi se zahebavali sa dokapitalizacijom. No nije baš bilo lupanja po bidu, dapače kočio se rast sa skrivenim nalozima.
I tata bi sine. E neće ići. Past će eventualno prvi dan 2-3 kn i to je to. S vrlo mogućim novim vijestima o sklopljenim poslovima dionica će polako rasti, ako treba i umjetno će je podići na 30 kn da bi im uspjela dokapitalizacija.

mene jedino malo brine poplava u Doboju, jesu li stradali strojevi ?

Bio sam jednom u Doboju i tuda prošao. Ako me sjećanje ne vara samo skretanje prema tvornici je nešto prije Doboja i na povišenom mjestu tako da bi rekao da od poplave nebi trebalo biti direktne štete. Indirektne? I da li sam dobro zapamtio gdje je skretanje?

Obzirom na prošla izvješća, ovo posljednje – zbog jednokratnih stavki – izgleda “čišće”. Čak je i tekuća likvidnost = 2 zbog refinanciranja duga selidbom dijela kratkoročnih obveza u dugoročne. Keš je na računu, a kapital više nije u minusu zahvaljujući ogromnim rezanjem prenesenog gubitka i visokim financijskim (jednokratnim) prihodom. Sad se konačno može krenuti u akumuliranje novih prihoda…

Čitam prijašnje postove i procjene dionice u budućnosti. Malo preoptimistično, rekao bih. Imat ćemo 2 dokapitalizacije po 10kn s ukupnim brojem od gotovo 22 (16 + 6) mil. dionica. Pridodajmo tome još cca. 3 mil. dionica o ranije i to je ukupno malo manje od 25 mil. dionica nominalne vrijednosti 10kn. U zadnjem kvartalu izračunat je kapital u vrijednosti od 430 mil. kn, pa njemu pridodajmo 60 mil. kn koje pretpostavimo da će se prikupiti kroz javni poziv za dokapitalizaciju. To je dakle 490 mil. kn pod uvjetom da kapital ne opada ili raste (sami procijenite što je izglednije očekivati u sljedećih godinu dana). Iz toga proizlazi da će BVPS biti jednak cca. 19,60kn, što je manje od današnjih 26,19kn.

Ova cifra (19,60kn) će varirati ovisno o sposobnosti Dalekovoda da poveća kapital jedino putem operativne dobiti, jer više neće biti jednokratnih stavki u RDG, dok će se pressing obveza nastaviti i dalje. A ako će se kapital opet topiti, i ta BVPS će biti manja.
Drugo, vjerujem kako će dobar dio onih koji će iskoristiti pravo na kupnju dionica po 10kn, ukoliko cijena na burzi bude približna gore navedenoj BVPS, pokušati prodati dionice uz visoku maržu, što će u kratkom roku srušiti cijenu bliže cijeni dokapitalizacije.
Treće, koliko firmi koje su konsolidiranije od DLKV se trguju ispod svoje knjigovodstvene vrijednosti? Znate i sami. Stoga, koja je šansa da se baš Dalekovod trguje iznad svoje BVPS, a pogotovo ako drastično ne povećaju prihode i prikažu obećavajuću dobit. (*U izvješću sami navode blagi rast prihoda u sljedećim razdobljima)

Nije nagovor na ništa, iznenadile su me neke procjene na forumu, pa sam izvršio ovu kratku analizu da vidim što je realno očekivati. Vjerujem da će se Dalekovod izvući, ali ne treba očekivati da će mu dionica opet biti kao nekad. Nažalost, puno se kapitala ovdje prolilo. Sada se dokapitalizacijom kapital vratio, ali se i vrijednost dionice brutalno umanjila. Eventualnim rastom dionice dva puta u odnosu na vrijednost u knjigama, ona bi završila na 40kn, ali taj rast će onda morati opravdati visoki prihodi i dobit, ali niti to nije garancija jer se uz ogromne prihode i zarade ispod cijene trguju i jedan ADRS ili KOEI, dok HT juri prema svojoj BVPS unatoč i dalje odličnoj sigurnosti i profitabilnosti poslovanja.

Ako na pozivu piše ovo:
Ako upis Novih
d
ionica ne bude uspj ešan, I zdava
telj će u roku od 7
r adnih
dana po ist eku poslj ednj eg
dana roka za upis i uplat u Novih
d
ionica, vrat it i
Ulagat elj im a
uplaćena sredstva.
Zašto onda nakon toga piše ovo, razumije li to netko?
Ukoliko povećanje temeljnog
kapitala ne bude upisano u sudski registar u roku od 12 mj
eseci računajući od
dana
donošenja Odluke o povećanju temeljnog kapitala
, Upisnica prest aj e obvezivat i upisnika, a
izvršena uplata bit će vraćena
dioničarima
be
z odlaganja

Ako nam se tek nakon godinu dana dionice upišu pod tim uvjetima nitko neće dokapitalizirati pa tako neće bit potrebe u ponedjeljak za prodavanje. Ja prvi neću ni prodavati koje imam a ni dokapitalizirati ništa. Što imam, imam.

lojtra@
Vjerovatno su se s tim osigurali od eventualne revizije PSN. Dakle ako bude kakve revizije PSN-e pa Kontaminatoru oduzmu stečene dionice moguće da će mo onda i mi koji idemo u dokapitalizaciju po 10 kuna ostati bez tih dionica ako ne budu upisane u sudski registar u roku od godinu dana, a izvršena uplata će nam tada biti vraćena.
Mudrijaši su to ti Kontaminatori! Dakle ako oni ostanu bez dionica ostat će mo onda vjerovatno i mi.
Ja sam to tako razumio. Ako netko ima više iskustva o ovakvim slučajevima, molio bih da me ispravi!

Sigurno da je i njih još uvijek “prpa” od Kolakušića i ustavnog suda pa onih 150 milijuna kuna još uvijek drže na računu (što je vidljivo iz FI-a) za svaki slučaj da ih mogu povući. Vrag bi ga znao kako će ovo sve završiti! Bitno je da u međuvremenu dobiju koji jači natječaj vani, da se radi!

Pitanja:
– gdje piše da ćemo čekati godinu dana za upis novih dionica?
– što mislite je li u interesu novopečenim vlasnicima 80% DLKV da padnu na 60%?
Činjenice:
– ljudi kad moraju ili kad procijene da će dionica padati, prodaju dionice i ispod svoje kupljene cijene
– neće biti drugog kruga upisa dionicama (doduše ovo nije činjenica, nego sam siguran u to)

Čekaj, a oni na svoje nisu čekali godinu dana. Može biti i da ako će cijena na burzi npr. biti 40 kn, da nam oni sami nedaju dokap i vrate novac a ako će biti 10 kn na burzi onda će nam dopustiti dokap. I ja sam zaključio da su mudrijaši ali nebi li ovo i Hanfa trebala provjeriti? Još ostanemo i bez novaca i dionica. Ništa, što imam imam.
I gdje to vidite novih top 10, meni na skdd i moje dionice izbacuju stari?

Iako doista ne vidim čemu tih 150 milijuna kuna samo tak bezveze stoji na računu. Po tome ispadne da bi Dalekovod i dalje funkcionirao i bez te njihove otimačine od dokapitalizacije. Kupili 80% tvrtke za “dva groša” i sada samo gledaju u te pare. Stvarno smiješno!
Sada kad im je glavni organizator PSN-a završio u saborskoj klupici sa ostalim “neljebarima” uvukla im se “vuna” pod kožu. Ćelo je svoju “misiju” za koju je bio postavljen “pošteno” obavio! Bogate je učinio još bogatijima a siromašne još siromašnijima. Sad se može i “keriti” iz klupice a konto na Tršćanskom računu nek se i dalje deblja sam od sebe!

bananarama#

FGS je uplatio na račun 14.3.2014.150 mil kn.I do 31.03.2014.nisu potrošili ništa.
Očito su imali dostatna sredstva za tekuće poslovanje
Normalno,jer kroz PSN su obaveze otpisane ili odgođene.
Ali pričati da ovih 150 mil.kn nisu bili potrebni i da je to pljačka malih dioničara nije točna.Bez te dokapitalizacije DLKV bi otišao u stečaj.FGS je iskoristio povoljnu priliku i kupio DLKV za male novce,jer nakon sadašnje bilance
ima šanse za nastavak proizvodnje.
Za sada FGS ima najniži ulaz od svih dioničara na ZSE.Sve po 10.
15 mil dionica FGS, ukupan broj dionica 18.719.433,vlastite 43.934
Omjer za dokapitalizaciju:

!.krug

6.000.000:(3.719.433-43.934)=6.000.000:3.675.499=1,6324
Dakle,ukupan broj dionica koje u ovom trenu imamo na računu pomnožimo sa
a 6324 i dobiveni rezultat zaokružimo na cijeli broj,ne treba uplaćivati više,manje od prava može

2.krug samo za dioničare koji su sudjelovali u prvom krugu,dakle koeficijent
prava na kupnju će biti i veći,možda bude i 2,5
Prava koje ostvarimo u drugom krugu tj dionice će biti zbirno registrirane
na SKDD kada se ove promjene provedu kroz sudski registar,a eventualni višak novca koji smo uložili u drugom krugu će nam biti vraćen/sjetite se HT/.

Med i mlijeko za kupce po 10.
Za sada FGS može trljati ruke.Izgleda kao odličan posao za njih.
Za sve ostale pušing rođo,što bi reka pokojni Spajki!!!!!

New Report

Close