DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 23.11.2024. u 01:48
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,61
42.127
11,670
3,56
3,62
-3,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Pojava opasnosti revizije Predstečajne ovdje je čini se djelovala stimulativno…

Slutim kako će izgledati finale, al’ neka se još par mjeseci Vlado i ekipa vesele…[emo_zloban]

'ko zadnji, magarac...[img]http://www.pic4ever.com/images/www_MyEmoticons_com__fishing.gif[/img]

Možda ćemo nakon revizije imati pravo na dokap za sve dionice( 21000000) a Konsolidator za ništa. To bi bilo najpravednije a u tom slučaju dionica bi mogla odletjeti i na 100 kn.

Zna li netko koliko dionica posjeduju mali dioničari od ovh cca 2,5 mil koliko se još vodi u skdd? Po tome se zna koliko ćemo imati pravo dokupiti.Ja mislim da oko 1-1,5 mil kn imaju mali dioničari. A imamo na ponudi 6 mil dionica. Dakle na jednu dionicu imat ćemo pravo još 4-6 dionica. Plus ono što neki mali dioničari neće ići u dokap. Do kraja tjedna očekujem dionicu na 40-50 kn.
LP

Molim, može li mi netko protumačiti ovu rečenicu iz javno poziva postoječim dioničarima. Već ju više puta čitam i nisam siguran da ju korektno interpretiram.

“Najveći broj dionica koje Ulagatelj može upisat i u I . krugu (dal je: Maksimaln opravo na upis) izračunava se na način da se ukupan broj Novih dionica podijeli s ukupnim brojem Postojećih dionica na Dan utvrđivanja prava na upis, umanjenim za broj dionica na temelju koj ih se ne ostvaruje pravo na upis Novih dionica, te pomnoži s brojem dionica koje ulagatelj ima na Dan utvrđivanja prava na upis, zaokruženo na prvi niži cijeli broj.”

La vita e bella!

I još nešto, ako smatrate da je izvjesno da ćemo moći u drugom krugu upisati veći broj dionica nego što posjedujemo u SKDD-u na dan 21. 5. + upisane nove dionice, ne vidim razloga zašto bi se itko žurio kupovati dionice po tri puta većoj cijeni na burzi.

La vita e bella!

Razlog zašto se žure naveo sam u zadnjoj rečenici u svom zadnjem postu.[emo_namigusa]

Kolega Lopina, kako si došao do podatka da na 100 postojećih dionica dobivamo 161 dionicu? U samom javnom pozivu kažu da će podatak o ukupnom broju Postojećih dionica na Dan utvrđivanja prava na upis i broj dionica na temelju kojih se ne ostvaruje pravo na upis Novih dionica, (a na temelju čega će se izračunavati broj dionica na koji će postojeći vlasnici imati pravo upisa) tek naknadno objaviti???[emo_zacudjen]

La vita e bella!

Lojtra, ajmo sada malo jednostavne matematike.
Kažeš da će cijena na 50 kn. S time kupiš dionicu na temelju koje (eventualno, jer još uvijek ne znamo hoćemo li na 1 postojeću dobiti jednu novu!!!) dobiješ pravo kupnje još jedne dionice po 10 kuna. Dakle, ukupno daš 60 kuna za 2 dionice tj. 30 kn po dionici. Pa cijena je na burzi već tjednima u rasponu od 20 – 30 kn.
Kakvog to smisla ima???

La vita e bella!

Kažeš da će cijena na 50 kn. S time kupiš dionicu na temelju koje (eventualno, jer još uvijek ne znamo hoćemo li na 1 postojeću dobiti jednu novu!!!) dobiješ pravo kupnje još jedne dionice po 10 kuna. Dakle, ukupno daš 60 kuna za 2 dionice tj. 30 kn po dionici. Pa cijena je na burzi već tjednima u rasponu od 20 – 30 kn.
Kakvog to smisla ima???

Kupi sad po 30 kn, pa ćeš temeljem toga moću kupiti i onu jednu po 10 kn (ako ne i više), pa ti je prosjek u najgorem slučaju 20 kn, a toliko nisko nije išla. Zato se i očekuje rast do barem 40-50 kn.

Kakvog to smisla ima???

Kolega Posejdon zaboravljate da će te moći upisati na svaku postojeću dionicu oko 1,6 novih po 10 kuna. Firma s vašim uplaćenim novcem postaje jača, likvidnija, dakle vi imate tada više dionica a Dalekovod ima novih 60 milijuna kuna na računu, plus onih 150 milijuna od Konsolidatora. Ukupno 210 milijuna kuna čistog keša. Za današnje prilike zavidna svota.
Iskreno rečeno nisam se nadao da će se ovako brzo oglasiti poziv za dokapitalizaciju za male dioničare. Sve sam si mislio da će nas još jednom na neki način nasanjkati.
Što se tiče cijene dionice do 21.05. slažem se sa kolegom Lojtrom da bi mogla biti u rasponu od 40 – 50 kuna. Ipak ovo je ZSE-e i tu je sve moguće. Još će se ovdje lomiti koplja da bi se što niže ušlo. Nelikvidnost je velika, ali mislim da će biti i mogućnosti margin kredita za dokapitalizaciju ako bilo tko bude imao hrabrosti za to! LP!

ma to je super vi njima lovu oni vama dionice,ako kojim slućajem cijena padne ili naraste ispod i iznad 10 kuna svi zadovoljni;)
jer poznato je da naš narod voli kupovati po akcijskim cijenama

[b]PATOKRATI VLADAJU SVIJETOM I BURZOM.Izmanipuliranog, zombiziranog medijskog čovjeka u današnjem svijetu čeka izravna klopka đavla[/b]

Imam dionice DLKV i svatko tko ih hoće kupiti za 35kn, neka mi se javi na private, imam ih na kile, kupljenih ispod 30kn.

New Report

Close