DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 21.11.2024. u 19:27
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,65
2.323
636
3,64
3,70
1,09%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Jedino ne znam što je sa ovim jadnicima što će im biti uvaljene dionice po 100 kuna u a čini mi se da se radi o 921.604 dionica koje bi im pripale. To je za njih pravi hara-kiri. Onda bi i postotak trebalo ponovno računati. Neda mi se, živcira me toliki broj dionica i napisati a kamo li o njemu raspravljati.

A ako računamo i te dionice za dobavljače odnosno tih 921.604 kom. onda bi ukupan broj izdanih bio 24.788.869 komada.
15.000.000 Nexusovih bi onda činilo 60,51% vlasništva nad Dalekovodom.

upravo tako kolega.
To sam želio čuti.
Nexus sa “nabavnom” cijenom od 10kn, masa drugih sa XXXkn cijenom i vjerovnici sa 100kn cijenom.
Osim (ne) mogućeg stečaja, ne vidim zašto ova dionica, uz ovakav trend sklapanja poslova, ne bi srednjerocno rasla.

@Igrac

Zaključak ti je fenomenalan
Od 25 milijuna dionica, 21 milijuna dionica će biti stečeno po 10 kuna, 1 milijun kuna po 100 kuna, postojeći dioničari koji imaju 3 milijuna dionica su stjecali po recimo prosječnih 245 kuna (po toliko su Mirovinski i Telegra ušli dokapom i dobili 25% dionica).
Sadašnja cijena na burzi je 40 kuna.
I zaključak = mora rasti. Bravo.
Može li malo obrazloženje zašto na osnovu ovakvog načina stjecanja dionica po takvim cijenama, cijena dionice mora gore.
Samo zato što će 84% dionica biti stečeno po cijeni od 10 kuna.

Zbog (mog) mišljenja da ovi sa 60% dionica po 10kn, neće to ići prodavati.
A ostalima se ne isplati prodavati sa velikim gubitkom.
Svako, naravno, ima svoje mišljenje.

Inače do 40kn (koliko si naveo cijenu) imamo rast 20%.
Malo?

Zbog (mog) mišljenja da ovi sa 60% dionica po 10kn, neće to ići prodavati.
A ostalima se ne isplati prodavati sa velikim gubitkom.
Svako, naravno, ima svoje mišljenje.

Sličnog sam mišljenja. Ovdje je najbitnije da se sklopi još koji veći ugovor a ova trakavica kada završi na bilo koji od navedenih načina cijena može samo gore. Već sada i na ovoj cijeni nema dionica na prodaji, nije ih bilo ni neki dan prije ponude na 37 -38. Više bih rekao da je ovaj zadnji kratkotrajhni pad netko umjetno izazvao da bi spustio cijenu.

Ne kažem da neće biti kratkoročnih padanja cijene, ali sve u svemu očekujem srednjerocno rast.
Trejderi, oprezno kod trejdanja, da vam vlak ne prođe.

Aha, smatraš da će ovi muljatori kad dođu do dionica, jedva čekati da ih prodaju po 10kn i niže.
Logičko razmišljanje!

U srijedu je ročište na sudu vezano za prihvaćanje predstečajne nagodbe.
Po novome Državu Republiku zastupa Državno odvjetništvo.
Iako su njihova potraživanja relativno mala, bilo bi interesantno znati hoće li oni potpisati ovakvu nagodbu.
Između ostalih nepravilnosti Zakon ne poznaje strateškog partnera koji kroz proces predstečajne ulazi kroz dokapitalizaciju u neku tvrtku.
Kako će se ponijeti Državno odvjetništvo ovdje, i u drugim slučajevima, vidjet ćemo.
Tko će sutra njih progoniti ako su potpisivali suprotno zakonu i javnom moralu. Možda neki novi Dorh.
Lijepu stupicu im je Linić uvalio.

Da ne bude dosadno, evo malo “žutila”!
http://www.index.hr/vijesti/clanak/kolakusic-o-malverzacijama-s-predstecajnim-nagodbama-duznik-sam-utvrdjuje-trazbine-i-to-nitko-ne-kontrolira/724155.aspx

ako ste jučer pažljivo pratili fokus, sve je puno jasnije.

New Report

Close