Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,65 | 2.323 | 636 | 3,64 | 3,70 | 1,09% |
Ništa novo ovaj frajer nije kazao.
Ponavlja iste priče kao i Miličić i Gorjup.
Odigrava posao za Ekipu Muljatora.
Vidim da i on podržava tzv dokapitalizaciju Nexusa i Čovića kojom se za 150M kuna daje 80% vlasništva.
Ali zaboravlja da mu za to trebaju Odluke Glavne Skupštine kojih niti On niti Ekipa Muljatora još nemaju.
Kad konačno objavi Zapisnik moglo bih dosta završiti u Remetincu.
Bez zapisnika bi ovdje stvarno netko mogao završiti u Remetincu.
Dlkv sad grabi naprijed ali što trenitni dioničari imaju od toga kad ga uprava planira dati nekim nepoznatim i neprofesionalnim likovima za simboličnu cijenu od 10 kn po dionici. Ako taj fond izvrši dokap po toj cijeni njihov povratni horizont će biti niti jedna dobra godina.
Miličić je bio kakav takav ali od današnje uprave će profitirati samo povlašteni dokapitalizatori. Gje je taj zapisnik skupštine pa da vidimo tko je to uopće glasao za davanje svog vlasništva za 10 kn. Vjerovnici dobivaju dionice za još prihvatljivih 100 kn ali povlašteni dokapitalizatori za po ni manje ni više nego za 90 % jeftinije! Bagatela, kao neka rasprodaja pred potop.
Vrhunska tvrtka ali uprava je obrnuto takva za postojeće dioničare.
Dlkv sad grabi naprijed ali što trenitni dioničari imaju od toga kad ga uprava planira dati nekim nepoznatim i neprofesionalnim likovima za simboličnu cijenu od 10 kn po dionici. Ako taj fond izvrši dokap po toj cijeni njihov povratni horizont će biti niti jedna dobra godina.
A gdje si to pročitao da će biti dokapitalizacija po 10 kuna? Na kupusnom listu?
Dokapitalizacija od 150 milijuna, ako i bude od strane Konsolidatora ima da ide po sasvim novom cijenom i pravilima. Nova procjena stanja tvrtke i nova cijena!
A gdje si to pročitao da će biti dokapitalizacija po 10 kuna? Na kupusnom listu?
Dokapitalizacija od 150 milijuna, ako i bude od strane Konsolidatora ima da ide po sasvim novom cijenom i pravilima. Nova procjena stanja tvrtke i nova cijena!
[/quote]
Ne na kupusnom listu, nisam ove godine kiselio kupus za sarmu.
Sad mi ne ostavljate drugu mogućnost nego da vas pitam isto; gdje ste pročitali da neće biti dokapa i da ide po sasvim novoj cijeni ako ga ‘ipak’ bude?
dijonicar@ Predmet: Istek obvezujuće ponude za dokapitalizaciju društva Dalekovod d.d. i iskazivanje interesa za dokapitalizaciju društva Dalekovod d.d. na neobvezujućoj osnovi
Brajdić se hvali da je isplatio radnicima 1.000 kuna božićnice.
Ajde neka se radnici provesele, ali jeli to on smio, jeli to zakonski sad kad je u predstečajnoj. Šta kaže Linićev namjesnik Janiška. Jeli ga još uvijek plaćamo za njegov nerad.
A sad da vidimo koliki je ukupni iznos božićnice? Za 1.500 radnika to iznosi 1,5 milijuna kuna. Nije puno.
Ali isto tako to iznosi 1% od predviđene dokapitalizacije.
Po predviđenoj cijeni dokapa od 10 kuna po dionici to je 150.000 dionica.
U odnosu na sadašnji broj dinica to je skoro 5%.
Nesposobni i koruptivni MF-ovi su svojevremeno za 150.000 dionica platili preko 35 milijuna kuna. Najžalosnije je to što ti I takvi fondovi imaju većinu u Nadzornom Odboru.
Sve mi ovo sliči na guljenje i ono malo mogućeg profita kako bi Linić, Nadzorni odbor i Uprava mogli pravdati privatizaciju odabranim osobama tipa Čović i vjerojatno Skansiju, Tipuriću i Gladu.
Tako da ja osim pozitivne strane koju vidi gosp Plavac, vidim i ovu negativnu prljavu stranu.
Meni to izgleda i na potplaćivanje radnika samo da budu sretni što imaju dobar posao i što neidu u stečaj da bi isto tako dali svoj glas i udio u bezcijenje kontaminatoru. Brajdić ni po ničemu nije rekao da im neće opet dati pravo na dokap a sam kontaminator ni po ničemu nije rekao da će dati bolju ponudu od 10kn. Ma i da ulože po 20 kn to je i dalje samo za luk i pravo bezcijenje. Sjetimo se samo kako je prošla Centar banka u koju je isto tako uložio FGS.
Mislim stvarno, kakva je to uprava; dati božićnicu a s druge strane žicati bezvrijednu dokapitalizaciju koja će postojeće vlasnike poptpuno oguliti. Tko je Dalekovodašima ukrao Božić?
Brajdić: U tehnologiju i proizvodnju ulažemo 35 milijuna eura
Autorizirani intervju predsjednika uprave Brajdića
Kaže fraer: U projekciju poslovnog plana za 2014 godinu su uključene sve konverzije, otpisi i prolongat dugova te dokap od 150M kuna.
Logično, jer je plan financ restrukturiranja iz predstečajne jedini važeći dokument.
Nadalje, očekuje da bi u prvom kvartalu 2014 g mogli završiti predstečajni postupak te dokap od 150M kuna.
Znači negdje je debelo zapelo.
Po završetku predstečajne nagodbe očekuje da će se Nexus javiti sa obvezujućom ponudom.
Ovdje frajer debelo mulja ili ne zna šta piše u planu, pa bi bilo dobro da malo i pročita. A piše da je dokap uvjet predstečajne nagodbe, isto kao i usvajanje na glavnoj skupštini. A to frajer za sada nema, niti obvezujuću ponudu, niti odluku glavne skupštine.
I sad pazite ovu rečenicu: U pogledu sredsteva za likvidnost ili kratkoročnih obrtnih sredstva zapravo nam banke uopće nisu potrebne. Potrebe su zbog investicija u dugotrajna sredstva i širenje kapaciteta te u svrhu garancijskog potencijala pri natjecanju u tenderima.
Ovo priča frajer za tvrtku u predstečaju i koju hoće skupa sa Linićem pokloniti nekomu za 150M kuna, te koji još kaže da u 10 godina očekuje 3 milijarde € prihoda. Znači posječni godišnji prihodi od 2 do 2,5 milijardi kuna.
Sad je sve jasno zašto je Linić ljut prema sucu Kolukušiću. Jer je osujetio Linićev plan pljačke radnika i malih dioničara.
Inače se slažem sa kolegama vezano za božićnice.
Frajer igra mutne igre po naputcima kriminalnih skupina.
šta radi Nadzorni odbor. Ne rade svoj posao, a naknade znaju trpati u svoj džep. Mogli bi oni brzo u Remetinac kod svojih idola Sanadera i Vidoševića.
Koja jadna burza! Gdje mi trgujemo? Jad i bijeda!
Od jučer poslije podne sam prvi na bidu sa 93 komada (kao neki nalog – mizerija) i nitko da “cimne” ni gore ni dole. Pa ova dionica je prije par godina sama znala imati dnevni promet kao cjelodnevni sadašnji promet na ZSE-u.
Mili Bože, što su političari napravili od ove zemlje i njezinih stanovnika.
Kod nas se još uvijek priča o nekoj ekonomskoj stagnaciji, krizi a vani SAD, veći dio Evrope, Azija, probijaju nove rekorde. Sram me! Sav sam pocrvenio, većim dijelom od bijesa, a jednim dijelom i od srama. Što smo si napravili!
Vlada se uhvatila monetizacije cesta, kao nekog Solomonskog rješenja (čista rasprodaja), sve snage uprli, čeznutljivo gledaju u tih 18 milijardi kuna, kao da se Gospa ukazala. A mirovinci “stisli” imovinu u nadi da će ući u neki povoljan “dil” sa ovima što gledaju u “ukazanje”.