Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,61 | 42.127 | 11,670 | 3,56 | 3,62 | -3,78% |
nejasno, brisu se gotovi svi dionicari, dokap ide po 10 kn….85% uzima novi investitor….vjerovnici ce uzet ostalih 15%, a 150 mil ide da se popravi likvidnost, sve ostalo dug, i sve ostalo ostaje…
i zasto netko daje 35 kn za dionicu?????
ivanireskovic
kako misliš brišu se, uzet će ih…nigdje neće nestati, “samo” će se naše vlasništvo umanjiti u postotku za novoizdani broj dionica, a tržište će vrednovati na jedan ili drugi način tu novonastalnu situaciju.
ako gledamo dugoročno, samo treba odvagati da li dionica nakon pročišćavanja ove situacije (kriminala) ima perspektivu ili nema.
Ako ima, ode to daleko od ovih sića.
Ako nema, stečaj kad tad ili prodaja nekom drugom.
igrac
pa ajde vrlo je jednostavno izracunaj koliko ce tvoja dionica koju si sada kupio po 35 kn vrijediti kada se provede dokapitalizacija???, jako jednostavna matematika
ajmo matematika….ne solim pamet, nego je ovo dionica na kojima su ljudi izgubili dosta toga ako ne i sve…
zaokruzit cu da bude lakse racunat:
3.000.000 dionica imamo sada vrijednosti po dionici 35 kn= 105.000.000 kn…dokap ide 150 mil za 85% vlasnistva
i to ispada da ce vasa dionica ako je kupite sada po 35 kn, kada prode dokap vrijediti tocno ni manje ni vise nego 5,33 kn!!!!!!
dan molim vas ukljucite samo matematiku 7 razreda…
vi sada kupujete nesto sta ce vrijediti poslije dokapa 5,33 kn!!!!
Ivane,dosta ste aktivni u želji za objašnjenjima….zar Vi ne želite uspjeh dlkv?i da bude što uspješniji i vrijedniji kao firma tj. kao d.d.!?
je, je, ta cijena mozda za jedno 50 godina…kada dodu neki poput lukisca i saniraju bilancu koja je kapital/dug 800%!!!!!
ja ne mogu vjerovat da netko uopce ima u vidiku ovakvu firmu a kamoli u svom portfelju…
5,33 kn ce vam vrijedit dionica kada dodu veliki vlasnici
Recimo da ti je MATEMATIKA točna, ali imam za tebe jednu vijest…pazi sad…TRZISTE NIJE MATEMATIKA !
tako je trziste je skup ponude i potraznje, razuma i kupovanje buducnosti(spekulacija)…
a ja u ovoj dionici ne vidim nista, i svi koji kupuju za 35 kn…..a netko drugi ce za to platiti 5,3 kn….onda ovi sta kupuju za 35 kn govore dovoljno o sebi
nemoj tako. Ja sam prodao danas sve nedavno kupljene dionice (po 38kn) ali ne mislim da su ovi što je kupuju ludi.
Da li je po tebi Dalekovod matematički vrijedio ikad 800kn? Nije, jel tako ? Pa je opet vrijedio na tržištu 1500kn (da ne kažem 1900kn).
E, to je tržište.
Ovi što će cijenu kako kažeš platiti 5,3kn će biti megabogati, a ovi koji kupuju po 30ak ili nešto više kn će biti manje bogati ali vjerujem da će u budućnosti zaraditi.
Ako misliš da će ovi što će kupiti po 5kn to sutra prodavati po 10-20kn, mislim da griješiš.
Nisu ove sve vratolomije napravljene da netko nešto zaradi, nego da se netko za generacije opari.
Drugi je, naravno scenarij, da sve od u stečaj.
Dugoročno, nema sredine.