Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,61 | 42.127 | 11,670 | 3,56 | 3,62 | -3,78% |
znači da postoji suglasnost da se radi po linićevoj metodi.
Ustavni sud još se nije uopće upustio u ocjenu ustavnosti zakona, a puno pravnika ističe da je kolakušić u pravu i da je zakon u dobrom dijelu protivan ustavu
ova odluka od jučer samo je formalne naravi i nalaže sucu da ne čeka odluku ustavnog suda o ustavnosti zakona (jer bi tim čekanjem DLKV bio u lošijem položaju spram ostalih firmi u PSN) nego da nastavi s postupkom dok ustavni sud ne ocijeni ustavnost samog zakona, a to će biti jako brzo, s vjerojatnim ukidanjem pojedinih dijelova samog zakona i vraćanjem velikog broja postupaka PSN nagodbe na sam početak [emo_palacd]
Kako god bilo “sudac” je ostao usamljenik protiv koga su se svi okrenuli. Mislio se svojim potezom napraviti pametan, a ne kuži da nije dobro “stršati” kada si nitko i ništa.
Bitno je da Dalekovodov postupak ide dalje, da će se odrađivati novi poslovi i da sve ide tamo kamo treba ići. A dionica će polako rasti bez obzira na dokap po 10 kuna i bez obzira na špekulantske aktivnosti najbržeg prsta.
Samo da ne dođe do preokreta u priči kao bezbroj puta do sada pa dionica završi na 17 kuna.
Ja iskrcao svojih 500kom stečenih po 21kn jer ima boljih prilika trenutno, a kad tad će DLKV opet testirati 26-27kn.
Trenutno mi je zanimljiva Tankerska plovidba koja tek treba krenuti, Optima koju već imam i donekle INGRA koje nešto imam i IGH.
Varteks, Varteks!!
Samo da ne dođe do preokreta u priči kao bezbroj puta do sada pa dionica završi na 17 kuna.
…o čemu vi to kolega pričate? sudac je dobio po nosu od ustavnog suda kojeg je manje više imenovao hdz (šeks) to znači da postoji suglasnost da se radi po linićevoj metodi. svi daljni pravni potezi su ništavni bili oni opravdani ili ne više se razmatrati ne će. da li je to u skladu sa zakonom ili ne to sad to nije ni bitno.
Savjetujem Vam da se konzultirate s odvjetnikom je na zalost niste razumjeli sto se ovdje desava. Znaci US uopce nije odlucivao o ustavnosti zakona o PSN vec samo o tome da li je rjesenje suca Kolakusica za predstecajnu nagodbu dalekovoda da zaustavi PSN dalekovoda dok Ustavni sud ne odluci o ustavnosti cijelog zakona. Znaci nije zahtjev nego prijedlog suca jer je doslo od suca ,a ne suda(sto znaci ne raspravlja se odmah) i o njemu ce se razmatrati u redovitoj proceduri(mozda za 2,3,5 godina). Do tada PSN idu dalje,sto znaci da sada sudac Kolakusic moze i odbit PSN jer i to je pravac idemo dalje.
kolega ja poznam odvjetnika (u nekoliko država) više nego vi susjeda. znači sudca su poklopili u samom proceduralnom postupku, a da ni su ni ulazili u suštinu problema. kad budu ulazili u samu bit materije onda će politika reći ovo ili ono a mate arlović će to potvrditi ili se spakovati i otići u mirovinu. bar se u ovoj zemlji zakon od uvijek prilagođavao dnevnim potrebama i ne vidim razlog zašto bi se to sad na jednom mijenjalo.
bar se u ovoj zemlji zakon od uvijek prilagođavao dnevnim potrebama i ne vidim razlog zašto bi se to sad na jednom mijenjalo.
jer smo ušli u EU i već smo potpali pod nadzor EU zbog “Lex Perković”
@verdi
To nije ono sto ste prethodno napisali.Nemam kristalnu kuglu poput Vas pa mogu samo komentirat ono sto se dogodilo(s obzirom da poznajete vise odbjetnika nego ja susjeda pitajte ih pa cete vidjeti sto ce Vam reci).Na zalost ili srecu nisam ni ja bas blento i komuniciram na dnevnoj razini sa dosta ljudi iz struke. Tko ce ovdje poentirat vidjet cemo.Ako Kolakusic odluci ici do kraja i tjerat mak na konac lako se moze dogodit da ova PSN bude odbivena. Ljudi su zajebani kad im se ugazi na ponos.
kolega u masu slučajeva uzdati se doslovce u zakon je čisto gubljenje vremena jer sud i sudci odlučuju o još masu drugih aspekata koji javno ni su prezentirani ni ti se u presudi obrazlažu. sad će te vidjeti kad sirija popuši 1000 projektila kratkog, srednjeg i dugog dometa ničim izazvana, a međunarodno pravo je puno jasnije nego neki bezvezni hrvatski zakon koji moš tumačiti onako kako se probudiš ili na koju nogu ustaneš. sila je ralnost, a zakoni postoje da bi se mogli kršiti.
Ostaje gorka činjenica da je nekadašnji gigant strmoglavljen u blato. Popušeni su silni milijoni kuna naših novaca, a da nitko neće za to odgovarati. Ovo što će neki zaraditi ovih dana je sitnica prema rupi koja je nastala. Dve godine životi tisuća ljudi su bili puni nervoze i iščekivanja i sada neko trpko veselje.
Dali će se netko zapitati tko je kriv za ovo…..