DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 23.11.2024. u 02:51
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,61
42.127
11,670
3,56
3,62
-3,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Zanimljivo mi je da ovdje nitko ne razmišlja o tome što će se desiti ako ustavni sud PSN proglasi neustavnom. Ako budu sudili po pravdi a ne po Liniću za takvu odluku postoji zaista velika vjerovatnost.

Točno tako. Ako budu sudili po pravdi a to im je i jedini posao PSN pada samo tako. PSN uzima većini i to daje velikima. I kako da sad mali dioničar više kupi dionicu? Dalekovod je prodan ili otuđen za 150 milja a samo toliko mu vrijedi udio u vjetrenjačama.

čim linko i jutarnji počinju izvlačiti prljavi veš ili ti ga izmišljati, znači da ih je ovo zapeklo i da ima itekako istine i zakonskog okvira da se poništi ovakav oblik predstečajne, a da je imalo inteligentan i taktičan da razbuca sva ova muljanja baš u dalekovodu bio bi car, dobio bi investitore što naše što strance jel bi se počelo vjerovat da se kriminal čisti, a samim time i punio bi svoju kasicu i prasicu sporije ali dugotrajnije i stabilnije

pepe7

Dobavljaci ce za svojih 100 kuna potrazivanja dobiti 1 dionicu, a Nexus i Covic ce za svojih 100 kuna dobiti 10 dionica.
Dobavljaci ce za svojih 100M dobiti niti 5% vlasnistva, a Covic za svojih 50M ce dobiti 25% vlasnistva (mozda je tih 50M ocerupano kroz zajednicki biznis na Sky officu sa Dlkv-om).
Jeli njihov novac manje vrijedan od Covica ili banaka.
Pa i dobavljaci inaju svoje zaposlenike, svoje dobavljace, poreze i parafiskalne namete koje moraju podmiriti.

@dhus
Tocno tako.

@tomo7
Tako je.
Zasto Linic nije prozvao Bajica da ne radi svoj posao i kaze jeli u Dalekovodu bilo kriminala ili nije.
Pa Samodol mu je 50% posla vec obavio i opisao kako se kalio celik u Dalekovodu.
Mislim da se Linic boji da ne izadje na vidjelo da je stitio kriminal u Dalekovodu i brata jednog pomocnika ministra iz njegove vlade.

probaj te si zamisliti da na nasdaq-u o aapl ili goog odlučuje američki ustavni sud !? ja jednostavno ne znam čemu se vi tu čudite. ni ti je ovo ikad bila burza, ni ti je sud sud, ni ti će ovo ikad biti država. pare su pokradene na očigled svih mogućih institucija koje su to trebale spriječiti. sad više ne ma nazad već svatko sam da gleda kako će si smanjiti štetu. moj potencionalni gubitak tu je naj veći mogući po poziciji od kad se bavim ovim sportom tako da sam ga lagano stavio u rubriku nenaplativo. moje razine ni su nedostižne i jednim dokupom uz božju pomoć i malo sreće dalo bi se izaći na nuli. angažiranje dodatnih sredstava u ovakvo smeće je još u fazi razmatranja. pošto je ovo već u sferi kocke bolje se je uzdati u sreću nego u onako imenovan ustavni sud.

who dares, wins

naglasio bih ono što ja vidim kao najveći problem. Kako je moguće da se nitko od sudbene vlasti nije do sada oglasio oko eventuelne neustavnosti PSNa? To je po meni najveći cirkus. Jučer čujem negdje da kada ide van novi zakon, svi ga suci po službenoj dužnosti moraju proučiti te se oglasiti u nekom roku ako imaju primjedbi. S te strane mogu Linića razumjet, zakon je temelj restruktuiranja loše ekonomije i sad, pola godine nakon, javlja se netko tko kaže da je zakon ili barem pojedine odredbe neustavno.

14% glasača je glasalo protiv ulaska u EU ....

Dobavljaci ce za svojih 100 kuna potrazivanja dobiti 1 dionicu, a Nexus i Covic ce za svojih 100 kuna dobiti 10 dionica.
Dobavljaci ce za svojih 100M dobiti niti 5% vlasnistva, a Covic za svojih 50M ce dobiti 25% vlasnistva (mozda je tih 50M ocerupano kroz zajednicki biznis na Sky officu sa Dlkv-om).
Jeli njihov novac manje vrijedan od Covica ili banaka.
Pa i dobavljaci inaju svoje zaposlenike, svoje dobavljace, poreze i parafiskalne namete koje moraju podmiriti.

Da,ali dobavljači svoja potraživanja ne mogu naplatiti,a Kontaminator/slućajno
krivi naziv/ ne želi ulaziti sa kešom dok svi ne skinu gaće do kolina.I dobavljači i sadašnji dioničati.Kontaminator je fond rizičnog kapitala,a samo
ime mu pokazuje da je ovaj ulazak sa 150 mil kn rizična investicija.
Na Glavnoj skupštini za ulazak po 10 glasalo je 86% prisutnih glasova.Druge nema.Ili Kontaminator ili stečaj.Druge nema.I dionica raste jer je većina prisutnih bila razumna i prihvatila nešto,a postojala je opasnost da se mali
dioničari udruže i dobiju ništa.
Zaboravite ATH,1000 kn ili možda 1600.to je daleka prošlost.
DLKV je bio isdpod 20,sada je preko 26,hrabri su skinuli 30% a vi Sladunjavi
pivajte borbene.
Valjda je vrijeme za likovanje,a ne za grintanje.

U DLKV zadnjih dana med i mlijeko teče u potocima.

@verdi
Sa vecinom iznesenim u Vasem prethodnom komentaru se slazem.

Ali se hrvatsko pravosudje ne moze gledati samo i izdvojeno od rada ostalih javnih institucija i politickih prilika u Hrvatskoj.
Isto tako kao sto ste rekli za ustavni sud i pravosudje u cijelini moze se reci i za:
1) Rad Hanfe i Zagrebacke burze (ispada po njima da je hrvatska burza najuredjenija na svijetu i da nema nikakvih manipulacija
2) Dorh, Uskok i Bajic (kad su oni ijedan slucaj istrazili, a kamoli priveli kraju)
3) Vlada i politicari, koji se direktno mijesaju u rad Hanfe i rad pravosudja (kada Linic u predizbornoj kampanji veli da ce pobiti sve odluke Hanfe iSamodola, te potom Hanfu stavi direktno pod svoju sapu, instalira svog Malog od kuzine, i sprovede svoj naum. Ili ovaj nacin boljsevickog napada na suca trg suda jer se po zakonu usudio zatraziti ustavnost Zakona)

I zato je Hrvatska visoko na ljestvici korumpiranosti (jer drugi gledaju korumpiranost mnogo sire od uzimanja mita u gotovini), a tu prvenstveno ciljaju na visoku politicku korumpiranost.

Svi mi, kako u privatnom zivotu tako i na burzi i u poslovnom zivotu gledamo prvenstveno svoje osobne interese.
Ali bez gledanja stvari u sirem kontekstu, dogadja nam se da negdje malo usicarimo jer smo u neredu bili malo snalazljiviji od drugih, ali na kraju svi mi platimo ceh totalnog nereda i korupcije u drustvu.

Navest cu primjer iz svakodnevnog zivota:
Kad ste mladi i zdravi te Vam samo povremeno treba zdravstvena zastita, uglavnom beznacajna, mislite da ste dobro prosli jer ste korupcijom (bilo mitom ili poznanstvom) obavili preko reda nekakav pregled.
Ali kad Vam sutra otac umre pred vratima hitne pomoci na nekom otoku jer mu nije pruzena hitna pomoc, e onda Vas je sustav direktno udario u celo.
Tada Vam ne pomaze niti mito, niti korupcija. Dapace podrzavanje mita i korupcije (Vase tzv snalazenje u takvom drustvu) je i Vas pogodilo i to jako.
Primjera imate u nedogled, pa i na burzi ako hocete.

@lopina
Moj prethodni post bi bio komentar i na ovaj Vas cijenjeni prilog

Potovani Lopina kad vec navodite da je netko skinuo 30% u nekoliko dana onda bar kazite da je po cijeni ispod 25kuna protrgovano svega 20-ak tisuca dionica, a da je ispod 20 kuna protrgovano svega nekoliko dionica.
I da je to sve pokupovao jedan jedini igrac, na primjer Vi, da bi mu ulaz bio vjerojatno 22-23kune, a da je izisao vjerojatno isto toliki.
Zaradu su ostvarili (ili bar umanjili gubitak) oni koji su raspolagali povlastenim informacijama kad je Uprava 20-ak dana skrivala informaciju da je predala zahtjev za stecaj.

Hoce li sadasnji kupci dobro proci, ili su prosli dobro prodavaci, ja se ne usudjujem javno izreci, ili bolje receno ne zelim.

A o Vasem medu i mlijeku je bajbolje pogledati koji su Vasi komentari bili kad je FGS ulazio u Centar banku dokapom po 200kuna, pa su bile price o medu i mlijeku. A sada kad ulaze ponovno dokapom po 10 kuna opet pricate price o medu i mlijeku.

U pravu ste kad kazete da zivi cash ima vecu vrijednost od potrazivanja dovavljaca i da ih Nexus+Covic ucjenjuju.
Ali ucjena je po mojem misljenju samo privid i namjestaljka.
Uprava je potherala strateske ulagace i odglumila samo Konsolidatora (Nexus+Covic), ulagatelja koji preuzima 80% vlasnistva za 150M kuna koliko vrijedi neto portfelj Vjetroelektrana, ulagatelja koji nema ulagacki track record (ono sto ima je na razini manjeg obrtnika), ulagatelja koji nema mebadzment, koji nema novca u slucaju problema, i ulagatelja koji nije strateski partner.

Sto se tice odluka glavne skupstine; mali dionicari su bili protiv, ali je proslo jer je Uprava nanipulirala glasovima na glavnoj skupstini (Glasovi Telegre su presudili, a nije imala pravo glasa na skupstini).
Dokaz za to je jer Uprava nije htjela dati popis dionicara na uvid prije glasovanja, a Zapisnik sa skupstine ne zeli dostaviti dionicarima koji su bili na skupstini.
I na kraju i Vi i ja znamo da cijena na burzi nije samo P/B ili P/S vec na nju utjece mnogo drugih faktora.

kad ova dionica nije pala ispod 20 kn niti na najave stečaja, pa niti na najave dokapa po 10 kn, pa na kraju niti na zastajanje s postupkom zbog ocjene ustavnosti pojedinih odredaba zakona, onda više ni neće padati ispod toga nego je za očekivati da će uskoro opet biti preko 30 kn, a s prvim većim poslovima i prema 40-50 kn
firma je spašena, poslovanje se nastavlja, pametnome dosta [emo_smijesak]

kad ova dionica nije pala ispod 20 kn niti na najave stečaja, pa niti na najave dokapa po 10 kn, pa na kraju niti na zastajanje s postupkom zbog ocjene ustavnosti pojedinih odredaba zakona, onda više ni neće padati ispod toga nego je za očekivati da će uskoro opet biti preko 30 kn, a s prvim većim poslovima i prema 40-50 kn
firma je spašena, poslovanje se nastavlja, pametnome dosta [emo_smijesak]

Pazi da nećeš bježati van na 5 kuna ništa još nije gotovo.

New Report

Close