Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 4.415 | 1,184 | 3,72 | 3,74 | -0,53% |
Jedno pitanje,tko kupuje ove količine koje se prodaju, dali je došlo do promjena u TOP-10???
Tkome se isplati kupovati po ovim cijenama ,i što ta osoba zna ,a mi neznamo,???
Ove količine ne kupuju mali ?????
Ja kupujem 🙂 i vjerujem u ovu firmu koja ima ugovorene poslove samo u Norveskoj
100mil E .Fondovi ce kupovati nakon prvog kruga dokapa za sto bolju poziciju u drugom krugu .
Ova cijena je nerealna s obzirom na dobit i poslove koji su pozitivni .
Dakako da je ova cijena nerealna! Još prošle godine sam tupio tjednima da ovo ide na 20 kuna. Scenarij sam iskusio daleko ranije na vlastitoj koži na Ingri, tak ako tko misli da se ovdje naslađujem, griješi. Iz vlastitog iskustva sam govorio jer je obrazac propadanja cijene bio identičan.
Pitanje je tko stoji doista iza budućeg dokapitalizatora po 10 kuna, jer će se sve napraviti da im dokapitalizacija po toj cijeni prođe. Tko su pravi vlasnici tog Konsolidatora ( sam naziv im je zastrašujuć).
Sve je to opet lijepo zamaskirano!
http://www.nexus-pe.hr/hr/
http://www.poslovni.hr/forum/tema/dlkv-dalekovod-dd-3131?page=901
ne tako davno ..upozoravalo se..sad smo na -50% od tada
Svaka negativna vijest ovdje iskoristit će se za daljni pad cijene. Dakle ako ne dođu pozitivne vijesti u skoro vrijeme ode ovo ispod 50 kuna. Onaj tko misli da je kraj rasprodaje vara se. Sve dok ima kupaca prodavat će se na ovoj cijeni, a kada i zadnji optimista potroši lovu, slijedi daljni pad.
Desit će se slična situacija kao i na Ingri, jer je scenarij identičan.
Kada cijena padne na najnižu razinu, onda više nitko neće imati novca, a ni hrabrosti da kupuje. Dakle ove cijene su još uvijek privlačne za kupnju, a niže cijene neće biti privlačne. Nelogično i apsurdno, ali istinito.
Eto da sam sebe citiram, pa drugi put dobro pazite o čemu pišu oni koji su na vlastitoj koži iskusili ovakva strmoglavljenja! Ovo gore je napisano 13.11.2012 dok se još trgovalo po 6X,00
Dno je blizu.
Pozitivno poslovanje već u prvom kvartalu.
U drugom bi trebalo ući u dobar plus s obzirom na deblokadu računa i lakše
poslovanje.
Osnovni uvijeti u predstečajnoj nagodbi jasni.
Ukupan br dionica cca 19 mil.ako uđe samo FGS.
Na godišnje prihode od 1 mlrd kn/vjerovatno će biti veći/ uz predpostavljeni P/S 0,5 fair cijena bi bila
P=0,5 X s P=0,5 X 52,63 p=26,32 ovo bi bila fair cijena ako ne bude prava na dodatnu kapitalizaciju
vi koji smatrate da će realizacija biti veća toliko možete i korigirati ovu cijenu,naravno na više,ali bilo bi bolje ako bi mogli predvidjeti godinu unaprijed jer će to bitno odrediti buduću cijenu
uz tih 19 mil dionica ovo postaje fondovska dionica 350:19 mil =15,78 za nove fondovske ulagače,to je bitno jer tada fondovi mogu i kupovati ovu dionicu
kada i ako prođe dokapitalizacija za male dioničare/tu su i mirovinci i ostali fondovi otvoreni i zatvoreni/ zadnja linija obrane bi trebala biti nešto
iznad 12 za one fondove koji su unutra i nešto iznad 14 za one koji nisu uunutra.
Mislim da je tih 14 kn donja cijena u trenutku saznanja da ide dokapitalizacija i trenutka gubitka prava na dokapitalizaciju,dan D će biti poznat vjerovatno na Skupštini na kojo će ovo biti amenovane dokaptalizavije,nadam se da ćemo se izboriti za paket sa FGSovima.
dakle ako vjeruijete da će FGS+PFRK=fond za gospodarsku suradnju +privat fond rizičnog kapitala…dobiti zeleno svjetlo za ulaz donja granica za prosječni ulaz bi treba biti
prosječni ulaz 15,78 na br dionica 258 158 po 10 i 100 po 24,91
dakle donja granica ulaza bi trebala biti 25,naravno da može biti i više
ako smatrate da će mali diničari na slijedećoj sjednici sebi osiguraju pravo na dokapitalizaciju po istoj cijei kao i FGS,što ni u kojem slučaju ne bi trbalo predstavljati problem,dapače možda uspijete sebi obezbijediti i veći koeficijent od 1,58
Dakle,kao što vidimo,antireklama u ovoj dionici ide ka svom vrhuncu ,a to znaći da lešinari sa strane vrebaju.
Oprez je majka mudrosti,jer ovdje postoji velika opasnost da se mali dioničari udruže,organiziraju,ne izglasaju dokapitalizacije i izazovu stečaj.I svi oni koji ga prizivaju vam nisu prijatelji.Naravno da su svi oni koji čitaju ovu analizu a ulazili su na 2000 i niže ježe na ovu analizu.
Ali ova je realna i zasniva se na predpostavljenom broju dionica u rasponu od minimalno 19 mil do maksimalno 25 mi/nešto malo manje/.
Jelka 2 sanja da će DLKV u nekom budućem razdoblju ostvarivati ponovno 2,5 mlrd kn prihoda.Tada bi cijena dionice trebala biti
P/S=0,5….. s=2,5:19 mil= 131,16 P=0,5 X 131,16=65,58 kn/dobit 100% na sadašnju cijenu
ili ako sadašnjim vlasnicima dozvole dokapitalizaciju-br dionica 25 mil
2,5 mlrd =25 mil dionica =100 tada bi nekih 50 kn bila fair cijena
ali to bi bilo gotovo 200% dobiti na sadašnji ulaz
Ali postoji i ona druga opasnost,da sve ide u prdec ako DLKV vi mali dioničari bacite u stečaj.Dakle,imate priliku da u slijedećih nekoliko godina zaradite
od 100 do 200%,u najgoroj varijanti da sačuvate svoju imovinu,ili da izgubite ne svih 100% ako se odlučite na izlazak prije
nego bude izvjesno da je stečaj gotova stvar,a sigurno 50% i više ako budete pasivni promatrač.
Bitna preporuka:zaboravite ATH,to je daleka prošlost,jer ovih novih 22 mil dionica treba shvatiti gotovo kao splitanje sa koeficijentom 10/100:10=
stara nominala=nova nominala/.Naravno da postoji bitna razlika jer split ne mjenja bilančne stavke,a dokapitalizacije kapitalno jačaju poduzeće.
Naravno da iznimke potvrđuju pravilo….._vidi HBRL.
Ako imate slabe živce_tutanj
Ako imate dobre živce_hold
Ako imate hrabrosti dokupljujjte!
U DLKV i dalje proimjenljivo,sa jakim oborinama,pa pčele neće puno mediti.Ali stabilizacijom vremena bi trebalo biti puno meda!!!!!!!Ali teško je predviđati buduće vremenske prilike:nepredvidljivo!!!!!!!!
Još jedanput molim vas da mi oprostite,jer ovo se zove tlačenje i pranje mozga.Nemam dionice DLKV,ali ulazi u žižu.Vruće,vruće……..
Ja ne vidim gdje je pozivno 1Q 2013 izvjesce.
Prihod im je dobrano ispod proslogodisnjeg 1Q.
Dibit ( prakticno bez placanja kamata i glavnica) je oko nula.
Opet se igraju kreativnog knjigovodstva, pogledajte stavku Materijal u pripremi.
Nova Uprava nije ugovorila niti jedan veci posao. Odraduju ugovore
ne poslove od stare Uprav.e
Po meni ocekivan 1q 2013g, ali se ne moze da je dobar.
2q 2013 ce biti na razini ovoga prvoga. Jos uvijek ce se igrati kreativnim knjigovodstom zbog namjestanja dokapa nekakvom.upitnom investitoru, koji nije strateski partner, ne zna posao, preuzima 75% vlasnistva za sicu od 150M , a sami portfelj vjetroelektrana vrijedi 100-150M neto.
Predstecajna uopce nije transparentna. Tamo nisu pisali o dokapz po 10 kuna nego o nominali od 10 kuna.
Tek sada u Ponudi Nexusa stoji decidirano da je dokap po cijeni od 10 kuna.
Ocito da namjere Uprave nisu bile postene.
Meni sve ovo slici na klasiku:
Nakon ulaska Nexusa, raskomadaj tvrtku, prodaj zdrave dijelove i podijeli novce sa Ekipom Muljatora, a ostatak posalji u stecaj.
Ovakav dokap je najgora varijanta za male dionicare.
Odbijanjem ovakvog dokapa tvrtka ne ide u stecaj nego ide na popravni. Rok nije 01.07.2013g nego cijela kalendarska 2013godina.
Mali dionicari pamet u glavu, mirovinski fondovi su se pokazali kao losi vlasnici koji su namjerno ili iz neznanja radili na stetu pstalih vlasnika, a za svoj dzep.
Tko garantira da Nexus ista zna o vodjenju tvrtke tipa Dalekovof. Gdje su im referece.
Meni sve ovo slici na klasiku:
Nakon ulaska Nexusa, raskomadaj tvrtku, prodaj zdrave dijelove i podijeli novce sa Ekipom Muljatora, a ostatak posalji u stecaj.
Ovakav dokap je najgora varijanta za male dionicare.
Odbijanjem ovakvog dokapa tvrtka ne ide u stecaj nego ide na popravni…
Pa ili slicno nije pokusano i na HTPK od strane postenih. To smo im minirali.Minirat cemo i ovo. Radje stecaj nego da nas prave budalama. Gdje je gospodin Hus sada. Ne javlja se od kada se ponovno radi. Ali ovo ide u pravcu da za koju godinu ne bude dalekovoda. Nisu ovima u interesu radna mjesta vec kao sto si napisao raskomadaj,zdrpi lovu i brisi.
Eto, ovo pise u prihvacenoj nagodbi, jos uvijek neverificiranoj od strane suda.
sduvnja1-dosadašnji vlasnici su spušili-uglavnom
FGS ulaze u pratnji privat fonda rizičnog kapitala
Sa prodajom imovine i stečajem zaraditi će nula ,čak ne vjerujem da bi izvukli svoj kapital,jer u stečaju oni nisu vjerovnici nego budući pušioničari.
FGS i PFRK ulaze u rizik sa ulogom od 150 mil kn,sa ciljem da kroz uspješno
poslovanje oplode svoj kapital.
Oni bi bili zadovoljni da u vremenu od pet godina barem udvostruče svoju
imovinu,tj.da svoj večinski paket prodaju barem po 20.Zašto ne i po 100,ako bude išlo.To će ovisiti od budućeg poslovanja i njihov cilj bi trebao biti da poslovanje bude što bolje.Cijena dionice neće biti u njihovom prioritetu,nego
poslovanje i oni će u budućnosti prodavati BV ,ali više P/S i P/E
Da li oni trebaju znati taj posao.Mislim da ne,oni trebaju postaviti upravu
koja to zna i da dioničarima donese profit kroz uspješno poslovanje firme.
Naravno da je sve neizvjesno.Živi umiru,mrtvaci oživljavaju,bolesni ozdravljuju.Mi kao aktivni sudionici tržišta kapitala trebamo pokušati pronaći čudesna ozdravljenja,a ako pronađemo Lazara koji će uskrsnuti puno ćemo zaraditi.A naše tržište kapitala je često smješno,van svih matematičkih rezona,pa se često potpuno zdrava firma proglasi za smrtnog bolesnika ili
barem tako izgleda po cijeni.
Ali to je dobra strana našeg nerezonskog tržišta jer imamo i dobrih prilika,ali ih treba tražiti.Kopanje,teže nego sa motikom,ali može biti i unosno.
Činjenica je da su tehničari izgorili u INGRI,sada u IGH i DLKV.Uglavnom!!!!!!
Nexus je obicni mesetar, u negativnom smislu, bez referenci i sa malo kapitala.
Nemaju gotovo nikakve reference. Isto kao i njihovi clanovi uprave.
Njihova filozofija je ista kao i Mirovinskih fondova.
Izvuci lovu za upravljanje, nesto privatno u svoj dzep, i to je to.
Koliko znam pola novaca je drzavnih. To sve govori.
Koliko su strucni i znaju procjeniti stanje u tvrtkama je to da su u 11 mjesecu 2012g govorili da je Dlkv-u potrebno minimalno 250M kuna svjezeg novca. Sada je potrebno svega 150M (zaboravite onih 60M dokapa u drugom krugu za 5 godina, to im za cash flow sada nije bitno).
U prihvacenom planu Predstecajne se cak spominjao dokap u roku od 1 godine. Sada toga nema.
Ocito da nije potreban obrtni kapital od 60M kuna.
Nexus ovdje igra prljavu igru skupa sa Muljatorima (Milicic i dr), uz podrsku clanova nadzornog odbora i u operativi sadasnje Uprave.
Clanovi nadzornog odbora iz redova Fondova (Curkovica ne spominjem iz razumljivih razloga jer je tajni partner i spada u poslovnu tajnu) ne smiju dobiti razrjesnicu za svoj rad.