Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 4.415 | 1,184 | 3,72 | 3,74 | -0,53% |
sadašnji br dionica 2.867.265
vjerovnici dokapitaliziraju u pravima 921.604 dionica
FGS u talu sa PFRK/privatni fond rizičnog kapital/15 mil dionica
dokapitalizacija 60 mil kn 6 mil dionica
dakle na kraju balade imat ćemo
24.788.869
15 miliona u FGS se čuva kao porodično srebro i prodaje nekom budućem vlasniku
sa ciljem da se u razdoblju od pet godina zaradi minimalno 100%,jer u protivnom
FGS ne ulaze
921.604 dionice predviđeno za vjerovnike u pravima se obračunavaju po 100
da li to znaći da će i oni imati dodatno pravo na dokapitalizaciju po 10
kn.
to smanjuje prava na dokapitalizaciju 60 mil,ili 6 mil dionica
2.867.265 točno 2,09 za 100 novih 209
ili 6 mil:/2.867.265+921.604/=6 mil:3.778.869=1,58
Dakle sa 100 dionica stičemo pravo na dokapitalizaciju na 158 do maksimalno 209 dionica.
Ako vjerovnici ostvare pravo na dokapitalizaciju dokapitalizacije oni će ostvariti pravo na dokapitalizaciju 1.456.134 dionica po 10 kn.
za 100 dionica po 1000 10.000 kn za 158 dionica 1580 kn,
prosječni ulaz
44,88
tako da nebi bilo realno da će nastojati prodavato pod svaku cijenu
barem dok ne ostvare pravo na dokapitalizaciju.Ali oni sigurno neće ostvariti
ta prava u potpunosti jer će neki prodati ranije.
za one koji su ulazili na 32 prosječan ulaz bi trebao biti
(3.200+1580):258=18,53 u najgoroj varijanti,a toliki bi trebao biti i BV/nešto manji/
s obzirom da DLKV ima godišnju realizaciju od cca 1 mlrd kn ,a nakon konsolidacije bi trebalo biti i više tržišna kapitalizacija bi trebala biti
oko 500 mil kn i na 25 mil dionica to ćini cca 20 kn po dionici
ali pričati o budućoj cijeni je zaista glupo
predviđam da će se kretati između 5 i 100 u slijedečih pet godina,naravno ako ne bude stečaja
Postoji rizik da udruženi mali dioničare ovo ne odobre,a to bi bila najgora solucija tj. stečaj.
Nemam dionice DLKV,ali ga pratim.
Oprostite što vas davim sa ovom višom matematikom,ali mislim da ovaj forum treba da u prvom redu treba služiti za edukaciju onih koji manje znaju.
Ja sam bio dobar iz matematike u osnovnoj školi i sve ove kalkulacije se zasnivaju na četiri osnovne računske operacije.
U DLKV i dalje promjenljivo oblačno,sa povremenim neverama!!!!!
E jesam se usrećil s prosjekom na 40.
Bolje da sam si prst v rit porinul dok sam stisnul na “kupi DLKV”
[emo_namigusa]
Drugi krug dokapa je za sve dionicare osim onih iz prvog kruga (nexe).
Drugi krug je u roku od pet godina.
Tko od malih dionicara ce cekati pet godina?
Fondovi vjerojatno hoce, oni su svoju ulogu odigrali.
Ekipa muljatora, ne znam. Kod ovakvog korumpiranog pravosudja moguce je da sada vise nece ni vrijediti obveza o preuzimanju za Ekipu.
Tako da mislim da je za male dionicare ova i ovakva dokapitalitazija najgora varijanta.
Ako je mali dionicari sruse na glavnoj skupstini jos uvijek je vremena do kraja godine za popravni, bez stecaja. Pa i stecaj je bolji od ove pljacke.
Mali dionicari definitivno ne smiju dati razresnicu clanovima nadzornog odbora iz redova fondova na predstojecoj skupstini i tako povuci njihovu osobnu odgovornost za unistavanje tvrtke i zatraziti od Uskoka istragu o njihovoj sprezi sa bivsom Upravom u pljackanju firme.
Mozda Milicic nesto i propjeva u pritvoru.
Ipak se radi o istrazi za pronevjeru Dlkv-a u poslu sa nekretninama.
Sve mi se cini da sadasnja uprava i nadzorni odbor zele zakljuciti zavrsni cin pljacke prije nego se oglasi Uskok.
@MiniBar
Vrlo su rijetki koji su uspjeli na Dlkv-u zaraditi u zadnjih godinu dana. A ti su imali puno srece ili su vrsni tehnicki analiticari.
Mislim, kako stvari stoje da su kratkorovno popusili i ovi koji su kupovali jucer po 32 kune.
Ovdje mogu profitirati samo imatelji povlastenih informacija. Treba se samo sjetiti volumena trgovanja 20-ak dana prije nego je sluzbeno objavljeno da je Dlkv-od u predstecaju, a trgovanje se dogadjalo na dan kad je predan zahtjev Fini.
Mali Linicev je kazao da ce to istraziti, ali nekoliko mjeseci poslije – nista.
Tako je to u visokokorumpiranoj drzavi, gdje instirucije funkcioniraju po potrebi samo nekih.
@MiniBar
Vrlo su rijetki koji su uspjeli na Dlkv-u zaraditi u zadnjih godinu dana. A ti su imali puno srece ili su vrsni tehnicki analiticari.
Mislim, kako stvari stoje da su kratkorovno popusili i ovi koji su kupovali jucer po 32 kune.
Ovdje mogu profitirati samo imatelji povlastenih informacija. Treba se samo sjetiti volumena trgovanja 20-ak dana prije nego je sluzbeno objavljeno da je Dlkv-od u predstecaju, a trgovanje se dogadjalo na dan kad je predan zahtjev Fini.
Mali Linicev je kazao da ce to istraziti, ali nekoliko mjeseci poslije – nista.
Tako je to u visokokorumpiranoj drzavi, gdje instirucije funkcioniraju po potrebi samo nekih.
Drugi krug je u roku od pet godina.
Ali je preporuka da se izvrši što prije i to tek nakon što se FGS registrira sa svojih 15 mil.dionica.A onda je on gazda,što znači da je i ne mora ni biti. Na Skupštini bi trebalo utvrditi dan kada kreće druga dokapitalizacija,čak bi se mogla provoditi istovremeno.Ionako se preporučaju da se može napraviti što ranije i tu nebi trebalo biti nikakvih problema.Naravno ako je ponuda korektna.
A cijenu dionice ne možemo predvidjeti,jer ako inseideri znaju ili očekuju dobar rasplet dionica će ići još niže,a što bude manje šanse na uspjeh ove operacije cijena dionice može i na više.
Pila naopako,i uobičajena stvar na našem tržištu kapitala.
U DLKV i dalje oblačno,sa velikim padalinama!!!!Samo voda,med i mlijeko tek
u budućnosti!!!!!!
@sduvnjak1
Pa tek sam 20% u minusu za niti mesec dana, di ćeš lepše…
Bolje nategneš luk – dalje leti strelica!
[emo_namigusa]
Hm, ja samo čekam. Dalekovod će se prodavati i za 3 kune. Samo treba biti strpljiv. Činjenica jest da su postojeći dioničari nasamareni, no tko im je kriv kad čekaju da dionica skoči do 1000 kuna i to firmi koja je i dalje u problemima.
Iz Dalekovoda bježe svi ljudi koji iole nešto znaju raditi, tako da ostat će samo “dugmići”.
NIsam dugo komentirao na ovoj temi, mnogi su pobjegli kao i Frankie, živo me interesira da li je uspio naplatiti se u sudskom postupku protiv DLKV.
Najgori dužnik je MRTAV dužnik. Dalekovod još diše, no smrt je sve bliža. U Hrvatskoj sve puca od investicija.
Inače, na čelu Dalekovoda nisu ljudi koji znaju ugovoriti poslove, nego uzmi ono što je još ostalo i idemo dalje. U isto se uvjeravam iz dana u dan i divim njihovoj nesposobnosti. Žalosno je da imamo tako kvalitetne menadžere koji ne znaju firmu zaštititi od strane konkurencije, eventualno proširiti volumen poslovanja, dignuti promet ponovno na 2,5 milijardi kuna. Kada je zadnji puta Dalekovod imao natječaj za zapošljavanje stručnog kadra koji ima neke reference i iskustvo?…..Obzirom da postojeći kadar ne može dignuti firmu na noge, smatram da bi u tom slučaju isti trebalo promijeniti i to od glave. Toliko se u Europi ulaže u prijenos i distribuciju EL. EN., a Dalekovoda nigdje.
Pokoj mu duši!
Jedno pitanje,tko kupuje ove količine koje se prodaju, dali je došlo do promjena u TOP-10???
Tkome se isplati kupovati po ovim cijenama ,i što ta osoba zna ,a mi neznamo,???
Ove količine ne kupuju mali ?????
Ja kupujem 🙂 i vjerujem u ovu firmu koja ima ugovorene poslove samo u Norveskoj
100mil E .Fondovi ce kupovati nakon prvog kruga dokapa za sto bolju poziciju u drugom krugu .
Ova cijena je nerealna s obzirom na dobit i poslove koji su pozitivni .
Nemam ga ni ja puno . A iskreno nebi htjeo gledati niti jednu dionicu u svom portfelju i bicu najsretniji kad izađem . Jer ova nasa burza je totalno nerealna .
…NIsam dugo komentirao na ovoj temi, mnogi su pobjegli kao i Frankie, živo me interesira da li je uspio naplatiti se u sudskom postupku protiv DLKV…
Tu sam ja ni jednu dionicu nisam prodao od kupnje do danas. Sve ide svojim tokom. Dionica i firma me kao takve nikad nisu interesirale,a cijena na burzi mi je skroz nebitna.
Ovdje se radi o zakljucnom zakucavanju u pljacki koji su proveli stara Uprava sa pobocnicima (Milicic, Skansi, Tipuric, Glad iz Telegre i tajni partner Curkovic) uz znanje i podrsku clanova nadzornog odbora iz redova mirovinskih fondova, a koji provodi sadasnja Uprava.
I sve to ce amenovati sadasnji ministar Linic.
Ako to jos amenuju mali dionicari na glavnoj skupstini, onda nista bolje od minorne cijene nisu ni zasluzili.
Ovo im je zadnja prilika za pokazati da svoje novce nisu pokrali kao neki i da svoj novac cijene.
Clanovi Nadzornog odbora iz redova mirovinskih fondova ne smiju na glavnoj skupstini dobiti razrjesnicu.
Poslije je kasno za plakanje.