DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 26.11.2024. u 22:43
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,59
31.781
8,841
3,54
3,60
-1,10%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Jedino sto je za sada sigurno je da ne moze ici ispod predlozene nominale od 10 kuna ( a i to se moze promijeniti u ovakvoj drzavi bez ikakvih posljedica).

ma ne, ispod 10 kn neće ići…zato očekujem točno 10 kn kako je najavljeno [emo_palacg]

@lopina

sduvnja1, 06.04.2013. u 16:36
Jedino umjesto FGS ulazi Montmontaža.Mislim da je to za firmu puno bolje.To bi
trebala biti dobra vijest.

Ako je uopce tocna vijest o ulasku Montmontaze, onda ne ulazi sama nego sa Nexe.

Ne slazem se da je Montmontaza dobra vijest za Dlkv, naprotiv mislim da je cak losija od ulaska FGS-ova, i to iz dva razloga:
1) Montmontaza nije strateski ulagac, a i nisam siguran kako uopce financijski stoje. Neda mi se provjeravati njihovu financijsku krvnu sliku iz ovog drugog razloga
2) Montmontaza je debelo upetljana poslovno sa Ekipom Muljatora (stara Uprava). Bili su skupa u TLM-u. (a tu je bio i Matjaz Gorjup).
Bili su skupa u Skyofficu, gdje je Montmontaza svoj toranj iznajmila a Dlkv-od nije.

Ako je u igri dokapa u novcu prisutna Montmontaza onda je definitivno na djelu ponovni ulazak i Ekipe Muljatora (stara Uprava i Tipuric) na velika vrata, a Gorjup odradjiva posao za Ekipu Muljatora (pa oni su ga i do

Nexe, Nexus, Montmontaza, Zagreb Montaza, to sve isto..
ajme meni

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

@sduvnja1

što ako ide po 60 kn????

Po toj računici bi “spasitelji” uplatili 150 mil kuna i nakon provedene nagodbe i 2 kruga dokapitalizacije imali 34% (a ne 65%) koji bi vrijedili knjigovodstveno jednako ili manje nego su uložili!?
Sadašnji dioničari ulažu dugove (kapital 200 a dug oko 1 milijardu), a novi gotovinu. Čiji ulog bi se trebao više vrednovati.

Ne razumijem zašto kao dioničari niste poslali Hanfi i Upravi ovaj članak i zatražili da se uprava očituje. Hanfa bi morala odreagirati.

Osim toga zašto bi vam toliko više odgovaralo da dokapitalizacija bude po 60, a ne po 20 i mislite da bi ta dokapitalizacija onda uspjela?

Jer kada bi dokap išao po 60 kuna, book bi na kraju bio (ostao) na 70 kuna ali bi u drugom krugu trebali i postoječi dioničari uplatiti na 5 dionica 1 dionicu po 60 kuna. A na tržištu teško da će cijena biti tolika pa bi to propalo.
Preciznije na 10 dionica bi trebali uplatiti 2,6 dionica.
10×50=500
2,64×60=158
Prosjek za 12,6 dionica 52
Book=69 kuna, tržišna s obzirom na 900.000 dionica “nezainteresiranih” vjerovnika vrlo vjerovatno dosta ispod 50. Rekao bi negdje oko 40.
Prema tome bili bi oko 20% u minusu.

U slučaju da ide dokap po 21 kunu.
10×50=500
7,54×21=158
Prosjek za 17,54 dionica 37,5
Book=36,9 kuna, tržišna s obzirom na 900.000 dionica malo manje “nezainteresiranih” vjerovnika ali i interes investitora koji dionicama stječu pravo na sudjelovanje u 2 krugu vrlo vjerovatno oko booka. Tu ste onda negdje na 0. Ukoliko cijena klizne dolje i prije drugog kruga moguće je nešto i zaraditi.

Ovo je samo matematika na osnovu onog što je izašlo u medije i objavljene dokumentacije. Ne tvrdim, niti navijam ni za jedno ili drugo.

Nemoj misliti na m2!

Nexe, Nexus, Montmontaza, Zagreb Montaza, to sve isto..
ajme meni

[emo_palacg][emo_smijeh][emo_zacudjen]
Baš sam isto mislio kometirati. Nevjerovatno ..

Nemoj misliti na m2!

@daloborop
Jesu li vasi izracuni za Dlkv d.d. ili za Dlkv Grupu.

Na primjer koji je prihod Dlkv d.d. -a a koliko Dlkv Grupe?
i tako dalje.

Koliki je neto dug Dlkv d.d. u odnosu na Ebitda, a koliki Dlkv-ih tvrtki kceri.
Uzmimo na primjer Dlkv Projekt i Dlkv Proizvodnju koje odlicno stoje.
Nazalost njihov pozitivan utjecaj nije mogao anulirati negativni utjecaj Matice.
Usporedite nejonsolidirani FI sa konsolidiranim FI Dlkv- a pa ce te vidjeti da su tvrtke kceri Dalekovoda zbirno cak u prosloj godini imale dobit od 40M.

Predstecaj je za Dlkv d.d. a ne za Dlkv Grupu.
Dlkv TIM Topusko je povukao Predstecaj (nema vise razloga za to), Dlkv Doboj je isplatio zadnje dvije place, pa i on ide dalje.
Vjetroelektrane su pozitivne i u prosloj godini donijele 4M dobiti.
Kako li su se samo Banke osigurale kroz Predstecajnu kroz nekoliko clanaka da se naplate kad bude prodaja portfelja.
Skyoffice je pusiona, i to se zna odavno. Montmontaza je svoj toranj iznajmila, a Dlkv? Jeli to slucajno, neznanje ili namjerno ?

@sduvnja1
Ja sam sve radio isključivo na podacima iz predstečajnog plana. Vrlo pojednostavljeno. Za ozbiljne analize grupe pod uvijetom da je sve što piše i istina trebalo bi malo više vremena. Ne mislm ja da je Dlkv loša tvrtka (bila?) i izgubljen slučaj ali imali ste situaciju da je grupa ljudi praktično novcem tvrtke kupovala firmu i vladala njom godinama na skriveni način. Sve se otkrilo i nikom ništa, Hanfa im je stavila soli na rep. Ovo nije ništa drugačije nego afera Spice i Podravka. Što je još bolje ostavili su im vremena da kapitaliziraju svoj lopovluk jer je postupak Hanfe trajao godinama, a ista ekipa je nastavila voditi firmu i nakon toga.
Vi ne mislete da se sad ovdje radi o novom preuzimanju Dalekovoda? Zar mislite da ce biti ostavljen da ga kontroliraju i “vode” mali dioničari? Sve ovo se događa samo sa jednim razlogom, dosadašnji “gazde” su dobili po prstima i ulazi neka nova ekipa (ili prepakovana stara?) Banke tome samo daju podršku jer i one ne vole firmu bez gazde, a i država i politika ima svoje interese. Da Dalekovod ništa ne vrijedi nebi se oko njega “mučili” i “spašavali” ga. Samo je pitanje kako će u svemu proći postojeći dioničari. Bojim se ne baš dobro.
Zar nitko ovdje nije bio na predstečajnom ročištu? Zar nitko od vjerovnika koji postaju dioničari nije pitao po koliko će se obračunavati dionice “spasiteljima” ako su njima računali po 100 a onda ih odmah smanji na 10.
Zar je tako teško bilo kontaktirati Hanfu i poslati im izjavu u kojoj netko najavljuje kupovinu 65% firme.
Koliko se mali dioničari brinu za svoju imovinu čudi me da im dionice išta vrijede. (nije ovo sam problem DLKV)

Nemoj misliti na m2!

Da sebe malo ispravim:
“Samo je pitanje kako će u svemu proći postojeći dioničari. Bojim se ne baš dobro.”

Bitno je reči i u odnosu na što i na koji vremenski period. Tj. oni koji su kupovali dionicu po puno višim cijenama sigurno gube i dugoročno, ali moramo krenuti od onog što imamo danas. Danas je dionica 50 kuna. I u odnosu na tu cijenu i uz sudjelovanje u dokapitalizaciji dugoročno bi to mogao biti i plus.

Isto tako da ne mislite da je ovo nešto novo, pa cijela privatizacija je odigrana na isti način. Pola firmi u hrvatskoj je “preuzimano” na taj način. Za primjer imate Belje (da se ne vraćamo baš u 90te) Tvrtka je dovedena u veliki gubitak i dugove, pa se pojavi spasitelj koji je kupuje za 1 kunu i dokapitalizira dugom. Za 270 mil i 1 kunu postaje vlasnik 2/3 firme koja nakon šti i dalje radi sa gubitkom (akumulirani gubitak je oko 50 kuna po dionici) vrijedi po dionici još uvijek 3x više nego ju je većinski platio kad podijelimo 270 mil kuna pretvorenih potraživanja koje je sam sebi oprostio (nije oprostio nego si je nelegalno naštampao još dionica ) sa brojem dionica koji ima. Eeeee, i kad su se neki dioničari na Belju počeli buniti i tužiti večina ih nije podržala pa su izvisili (kao i na LRH) a sad se to događa na Dalekovodu, a sutra negdje dalje.

Nemoj misliti na m2!

@daliborop
U potpunosti se slazem u Vasa dva prethodna posta.

Tragom restrukturiranja DLKV prošli tjedan otpustio 63 radnika…

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Dokapitalizacija:
od 10 kn do pojma nemam koliko
ali ovo mora proći na skupštini
treba 75% prisutnih glasova to odobriti,od sadašnjih 2,85mil pravo glasa ima ne više od 2 mil dionica,na sjednicu vjerovatno neće doći barem trećina
recimo da na sjednici bude polovina od 1,4 mil glasova,četvrtina od toga je 350
tisuća glasova
da li udruga malih dioničara može skupiti toliko glasaća,koji bi trebali zastupati interese malih dioničara
nije li došlo vrijeme da mali dioničari brane svoje interese
dokapitalizacija da,ali po kojoj cijeni bitno je pitanje,što veća to bolje
a mali dioničari se u DLKV tretiraju kao da i ne postoje,a najveći broj
dionica je u rukama malih
ulazak u EU bi trebalo prisiliti sve sudionike na minimalno poštivanje zakona

Da li će mali dioničari prisilite banke i potencijalne preuzimatelje na dokapitalizaciju po što većoj cijeni.Linića i cjelokupnu vladu vaši interesi
kaoi malih dioničara ne interesiraju.Cjelokupna vlada ima manje uloženo
novaca u dionice nego ja Lopina,a spadam u berek investitore.Oni nas neće
čuvati,mi se moramo sami čuvati!

U DLKV će teći med i mlijeko onima koji uspiju dokapitalizirati po malim cjenama,a može poteći i sadašnjim dioničarima ako se za to izbore/naravno da je 50 neka okvirna sadašnja cijena/.Zaboravite ATH i slićne tričarije.

Sada je sve u rukama malih dionicara. Oni imaju cca 50% dionica. Od toga treba oduzeti dionice koje posjeduje Ekipa Muljatora koji nemaju pravo glasa. Isto tako u interesu malih dionicara nece glasati i dionicari koji su povezani sa Ekipom Muljatora.
Fondovi koji rade u interesu banaka ce vjerovatno glasati za dokap u novcu po bilo kojoj cijeni, ali oni su jedini organizirani.

Za razliku od Fondova mali dionicari su razjedinjeni i isprepadani. Medjutim kod njih se radi o njihovim, a ne tudjim novcima, pa bi mogli s vremenom na isto stajaliste glede prihvatljive cijene dokapa za vecinu malih dionicara.

Ovdje takodjer treba voditi racuna, ako se mali dionicari organiziraju, da je vjerojatna manipulacija i laziranje glasovanja na Glavnoj skupstini.

Ne podcjenjujte snagu Ekipe Muljatora u ovom procesu restrukturiranja i preuzimanja. Ipak su oni povezani i sa bivsom vlasti i sadasnjom vlasti, a Regulatori rade samo ono sto im se kaze od strane vlasti, dok je sadasnja Uprava samo produzena ruka stare Uprave.

Nadam se da se mali dionicari nece predati tako lako i da ce na Skupstini biti veselo.
Ipak se radi o njihovim novcima, za razliku od Fondova i Drzave.

New Report

Close