Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,65 | 2.323 | 636 | 3,64 | 3,70 | 1,09% |
tnx jomiii
kakva su očekivanja??
pristaju li na tu cijenu struje ili ne..i što se događa u slučaju da ne pristanu??
Kakve god da bile vijesti, nisu dovoljne da zaustave prodavače u pritisku. Na 1680,00 kn – 1200 komada.
tnx jomiii kakva su očekivanja?? pristaju li na tu cijenu struje ili ne..i što se događa u slučaju da ne pristanu??
pristaju na cjenu od 33 eur ———-39eura ali na trzistu je cjena preko 75eura a nijedan aluminijski kombinat nemoze poslovat pozitivno sa cjenom struje od 75-eura, ali ovde se radi o radnicima prijasnjim kojima trba uvezat radni staz i trebali bi dobit i otpremnine tako da mislim da ce se prodat aluminij tako mi kaze moj izvor
Nekih novih vijesti???
Sjednica je obično gotova u 11.30h.
Ni glasa ne čusmo
frisko sa stranica Vlade BIH!!!!
ODLUKA O ODABIRU USPJEŠNOG PONUĐAČA ZA «ALUMINIJ»
Vlada FBiH danas je Odlukom utvrdila redoslijed po kojem će Komisija za pripremu prodaje 88 posto kapitala mostarskog «Aluminija» obaviti razgovore sa uspješnim ponuđačima.
Prvorangirana obavezujuća je, prema Odluci, ponuda Konzorcija «Glencore International AG», «Feal» d.o.o & “Dalekovod” d.d.
Drugorangiranom je ocijenjena ponuda “En+Group Ltd”, a trećerangiranom ponuda “Mytilineos Holdings SA”.
Odluka obvezuje Komisiju da, na osnovu pravila tendera, započne pregovore s uspješnim ponuđačem radi zaključenja ugovora o kupoprodaji s ciljem postizanja što povoljnijih uslova, posebno po pitanju električne energije i ekologije koji su, u skladu sa zaključcima Vlade, eliminatorni za pregovore o ostalim uvjetima.
Ako ponuđač zadovolji kriterije iz ova dva pitanja, morat će ispuniti i uvjete koji se odnose na garancije za isplatu kupoprodajne cijene, investicijska ulaganja i zapošljavanje novih radnika.
Komisija je dužna, po okončanju pregovora, dostaviti Vladi FBiH usaglašeni Nacrt ugovora o kupoprodaji na konačno odobrenje.
http://www.fbihvlada.gov.ba/hrvatski/sjednica.php?sjed_id=58&col=sjed_saopcenje%5Bthumbsup%5D na ovoj slici je moj izvor ——————–mesi
ODLUKA O ODABIRU USPJEŠNOG PONUĐAČA ZA «ALUMINIJ»
Vlada FBiH danas je Odlukom utvrdila redoslijed po kojem će Komisija za pripremu prodaje 88 posto kapitala mostarskog «Aluminija» obaviti razgovore sa uspješnim ponuđačima.
Prvorangirana obavezujuća je, prema Odluci, ponuda Konzorcija «Glencore International AG», «Feal» d.o.o & “Dalekovod” d.d.
Drugorangiranom je ocijenjena ponuda “En+Group Ltd”, a trećerangiranom ponuda “Mytilineos Holdings SA”.
Odluka obvezuje Komisiju da, na osnovu pravila tendera, započne pregovore s uspješnim ponuđačem radi zaključenja ugovora o kupoprodaji s ciljem postizanja što povoljnijih uslova, posebno po pitanju električne energije i ekologije koji su, u skladu sa zaključcima Vlade, eliminatorni za pregovore o ostalim uvjetima.
Ako ponuđač zadovolji kriterije iz ova dva pitanja, morat će ispuniti i uvjete koji se odnose na garancije za isplatu kupoprodajne cijene, investicijska ulaganja i zapošljavanje novih radnika.
Komisija je dužna, po okončanju pregovora, dostaviti Vladi FBiH usaglašeni Nacrt ugovora o kupoprodaji na konačno odobrenje.
I što sada???
Čekat..čekat..do Neuma.
Nekako mi “Ćemo na fildžan kave” i sve varijacije na tu temu ne spadaju u nove vijesti
……..dan
– Vidim kako znate koliko je kWh u BiH , a znate li mozda je li isplacena dividenda
za DLKV za ovu godinu , kazali su do kraja godine ……. , već sam pitao , ali ništa … 🙂
-Hvala za bilo kakvu informaciju …… !!!!!!
http://www.biznis.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=21677&Itemid=59 svaki je božić ljep i drag i vesel a nadam se da ce nas obradovat ljepa vjest za ovaj božić.—————————————————————————————————daj bože zdravlja i radosti i koji dinar u mladosti[thumbsup]