Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,65 | 2.323 | 636 | 3,64 | 3,70 | 1,09% |
Dokapitalizacija je u pravilu po nominali.
Mislim da je ovdje nerazumno očekivati više jer su dugovi veći od kapitala.
tako je, nova nominala je 10 kn, dokap po nominali i to je to!
[/quote]
Nominala ne znači apsolutno ništa. Ima više primjera, npr CEBA, nema više nominalu (bila je 400), znači može dokapitalizacija i po kunu, a išla je iznad tržišne cijene, 200kn.
Ako su makli nominalu zašto onda nisu po recimo 50-100 kn… Zato jer to ne bi prihvatili ostali dioničari.
“Uprava Dalekovoda je preko Zagrebačke burze obavijestila da podržava plan financijskog restrukturiranja kojim vjerovnici predlažu sklapanje predstečajne nagodbe, pa je Fini dostavila pozitivno mišljenje.”
Što tu piše, VJEROVNICI predlažu plan (a uprava nema izbora nego prihvatiti što god ovi predložili), znači banke i ostali koji tu imaju utučene milijune od prije po ko zna kojim cijenama (znači ne netko mali koga se može muljati). Oni zamjenjuju svoje dionice na VLASTITI prijedlog po 100 kn, i onda smatrate da predlažu da nekome drugome omoguće kupnju dionica po 10 kn [emo_smijeh]
Ajde, da im je prijedlog predstečajne pisao netko iz vlade, možda bi povjerovao u taj scenarij, ovako vjerujem da su se oni iz banaka dobro pobrinuli kako će predložiti predstečajnu i zaštititi svoje novostečene dionice po 100 kn, a time i moje stečene po 50.
Znači, po mojoj logici, vjerovnici nisu predložili da to bude ispod cijene po kojoj su oni “kupili” dionice zamjenom svojih potraživanja, a to je 100 kn.
Neka me netko slobodno razuvjeri nekim argumentom.
Sto su napravili s ovom firmom to nije normalno. Kakva pusiona. Ovdje treba doci na skupstinu i glasati protiv ovoga pa ako treba neka ide i u stecaj.Pa kad gubimo neka svi gubimo,a ne ovako opet male dionicare izlevatilo.
@bisakovi
Dokapitalizacija je u pravilu po nominali.
Prije skoro dvije godine kad su Fondovi vrsili dokap Dlkv-a po 245 kuna nominala je bila 100 kuna.
Ne mora nužno biti 10 kuna i ne može ispod 10 kuna,ali zar Vi doista mislite da će vjerovnici dati više od 10 kuna????!!!!!!
Nije im dosta gubitaka!!!!
Za društvo čiji su dugovi veći od kapitala?????
Pozdrav
@EUoptimist
Što tu piše, VJEROVNICI predlažu plan (a uprava nema izbora nego prihvatiti što god ovi predložili), znači banke i ostali koji tu imaju utučene milijune od prije po ko zna kojim cijenama (znači ne netko mali koga se može muljati). Oni zamjenjuju svoje dionice na VLASTITI prijedlog po 100 kn, i onda smatrate da predlažu da nekome drugome omoguće kupnju dionica po 10 kn.
Znači, po mojoj logici, vjerovnici nisu predložili da to bude ispod cijene po kojoj su oni “kupili” dionice zamjenom svojih potraživanja, a to je 100 kn.
Takvo je i moje mišljenje.
Ali, šta ako se nekome namješta. Možda se namješta bivšoj Upravi sa ostatkom Ekipe Muljatora (Miličić, Skansi, Tipurić).
U ovako neurednoj državi, ništa me nebi iznenadilo.
@Frankie
Sto su napravili s ovom firmom to nije normalno. Kakva pusiona. Ovdje treba doci na skupstinu i glasati protiv ovoga pa ako treba neka ide i u stecaj.Pa kad gubimo neka svi gubimo,a ne ovako opet male dionicare izlevatilo.
@bisakovi
Ne mora nužno biti 10 kuna i ne može ispod 10 kuna,ali zar Vi doista mislite da će vjerovnici dati više od 10 kuna????!!!!!!
Pozdrav
Ja sam se već izjasnio: Ako je dokap u novcu imalo blizu predložene nominale od 10 kuna, na Skupštini sam protiv.
Koja je logika postojećih dioničara da prihvate da sa svojih 100% vlasništva padnu na 15%. Bolje stečaj. Kad je bal, nek je Maskenbal.
@bisakovi
Koliko tvrtki uspješno posluje sa dugovima većim od kapitala?. Mnogo.
Pa i nakon restrukturiranja i reprogramiranja duga Kapital će mu biti nešto manji od Kapitala.
Vjerojatno ti je bio lapsus. Možda si mislio: Gubitak iznad Kapitala.
…Koja je logika postojećih dioničara da prihvate da sa svojih 100% vlasništva padnu na 15%. Bolje stečaj. Kad je bal, nek je Maskenbal.
Upravo tako.Na igrice odgovorit stecajem jer drzim da je svima dosta ovakvih sranja na ovoj burzi gdje se po svaku cijenu zeli oderat,prevarit,istisnit,prevest zedne preko vode male dionicare. Imali smo dosta primjera gdje smo svi mogli reagirat,ali nismo.Ja na ovome pushim 180 kilo kuna,a veliki tko zna koliko desetaka ili stotina miliona pa da vidimo tko ce se sladje smijat.
@Frankie
@bisakovi
Pozdrav
Ja sam se već izjasnio: Ako je dokap u novcu imalo blizu predložene nominale od 10 kuna, na Skupštini sam protiv.
Koja je logika postojećih dioničara da prihvate da sa svojih 100% vlasništva padnu na 15%. Bolje stečaj. Kad je bal, nek je Maskenbal.
kao ima alternativa bajci zvanoj dalekovod? 3,2 miljarde duga? Kao, dioničari će bolje proći u stečaju? o ćemu ti pričaš? nažalost mali dioničari tu nemaju pravo glasa i da dobro si rekao, postojećim dioničarima će glas pasti na 0,15 do 0,25. Barem sam ja tako shvatio prijedlog. Gubitak je tu fini, ali opet, negdje dobiješ negdje izgubiš…Sretno svima.
Da bi dokap prošao mora se izglasati na skupštini. I to nekoliko odluka.
Konačnu riječ imaju postojeći vlasnici, dioničari.
Mali dioničari ovdje drže cca 50% vlasništva. Ako maknemo Skansija, Glada, Tipurica i ostale iz Ekipe Muljatora, koji usput i nemaju pravo glasa, još uvijek ostaje 35% glasova, što je respektabilan broj, A da im prođe prijedlog na skupštini moraju skupiti 75% glasova.
Ova Skupština će biti vesela.
@lanica
kao ima alternativa bajci zvanoj dalekovod? 3,2 miljarde duga?
Neto dug je 1,2 milijarde kuna. I to isto piše u Planu. Jamstva, garancije i sudužništva su oko milijardu i dug unutar Dalekovod Grupe je oko jedne milijarde.
@bisakovi
Koliko tvrtki uspješno posluje sa dugovima većim od kapitala?. Mnogo.
Pa i nakon restrukturiranja i reprogramiranja duga Kapital će mu biti nešto manji od Kapitala.
Vjerojatno ti je bio lapsus. Možda si mislio: Gubitak iznad Kapitala.
Moj lapsus. Pa i nakon restrukturiranja i reprogramiranja duga Kapital će mu biti nešto manji od Duga.