DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 19:51
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,65
7.233
1,981
3,64
3,66
1,67%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

ovak, danas je bilo veselo, htio bih samo reći da je, naravno po mom mišljenju, ova vijesti dugoročno ok za dlkv, ali kratkoročno će biti veselo. Negativna očekivanja su već bila dobrim dijelom uključena u cijenu na burzi i tome je vjerujem dokaz da se netko danas ipak podmetao na bid, tako da u tom kontekstu smanjenje nominale na 10kn ne znači puno, ipak se sav taj otpis mora odraziti i na nominalu, no …. biti će volatilno.

14% glasača je glasalo protiv ulaska u EU ....

nitko ne iskljućuje manjinske dioničare, to samo oni sami sebi mogu napraviti podržavajući prijedlog o iskljućenju ili ogranićenju prava prvenstva sa s 3/4 glasova koji čine temeljni kapital zastupljen na GS društva

dakle, na samim dionićarima je odluka da li će svoj interes ostvariti kroz podržavanje prijedloga modela predstećajne nagodbe ili kroz neki drugi model pa ćak i kroz stećaj društva ako je imovina društva veća od dugova, međutim, kako DLKV ima veće dugove nego što mu vrijedi imovina onda je za oćekivati da će se ovakav prijedlog ipak prihvatiti

to znam Barbosa, ali da li ne bi za Dalekovod trebalo biti isto da ga dokapitalizira recimo nekoliko banaka ili nekoliko tisuća pojedinaca ako je ukupna količina novaca u dokapitalizaciji ista ili veća. za banke naravno nije isto, a ni za manjinske dioničare. da li se dobije nešto ako se promjeni struktura dioničara? koliko je bolje ili gore da u dionici većinu drži nekoliko banaka u odnosu na nekoliko tisuća manjinskih dioničara?

@sduvnja1
U Planu pise smanjenje nominale na 10 kuna.
Ne i da ce dokapitalizacija u gotivini biti po 10 kuna.

U pretvaranju dijela duga u kapital lijepo pise po nominali (sadasnjoj), te se zna i broj novih dionica, cca 900tisuca do 1 milujun.

Sto se mene tice, na skupstini cu definitivno biti protiv iskljucenja postojecih dionicara iz prava prvenstva.
Pa nisu nasi novci manje vrijedni od nekoga drugoga.

Mislim ako ce dokap u novcu biti imalo blizu nove nominale da im to nece proci na skupstini.
—————————————————————————

Ovo je dobra vijest-da pretvaraju dug po trenutnoj nominali,i da su banke i dužnici spremni na to,ujedno će dobiti još novih dionica po 10-15 kn,sve ukupno će biti u dobroj poziciji…
što trenutno iznosi oko ???uzimajući prosijek cijene oko 65-70 kn…

U Planu imamo slijedece:
Promjene kapitala Društva – 1) Smanjenje temeljnog kapitala radi pokrića akumuliranih gubitaka
(Nova nominala 10 kuna)
2) Povećanje temeljnog kapitala u novcu radi osiguranja financijske stabilnosti
(150+60=210M)
Cijena dokapa min 10 kn)
3) Povećanje kapitala u pravima konverzijom duga u kapital
(92,2M)
Cijena dokapa 100kn, 922.000 novih dionica

Znaci ako bi dokap u novcu bio po 10 kuna kako neki ovdje pisu, onda bi imali za 210M kuna 21M novih dionica, dok bi Ovi pod ad 3) za 92M dobili svega 920 tisuca dionica.
Znaci za 45% ucesca vrijednosti dobili bi svega 4,5% ucesca u dionicama.

Ovdje nesto debelo ne stima!!!

@lacoste
To bi znacilo svega nesto malo vise od 10 kuna.

Tada bi ukupan broj dionica bio cca 25M i ovi bi sa ulogom od 210M kuna posjedovali 85% vlasnistva.

Ovo jednostavno ne moze proci ovako, ako se uopce tako moze iscitati iz Plana.

Po ovome bi jedan dio Vjerovnika bio debelo ostecen u Predstecajnoj Nagodbi pa bi definitivno bilo bezbroj tuzbi ostecenih vjerovnika.

Zato sam misljenja da ce sav dokap ici min po staroj nominali od 100 kuna, pa bi imali cca 3M novih dionica koje bi davale nesto vise od 50% vlasnistva.

RAUL-"tko zna koliko će se od toga sliti na burzu? sjećam se kod Ingre koja je bila na 20 kn kod pretvaranja duga u dionice pa je pala na 4 kn. dokle bi mogao DLKV pasti kad počne prodaja novih dionica?"

Pa kolega, to analogijom kaze…s 20 na 4 je siti kao s 50 na 10..dakel DLKV je sada 50 i biti ce ga koliko hoces po 10. ovdje je bar sve kristalno jasno..na zalost postojecih malih dionicara.
Ja sam slicni kalvariju prosao na IGh..pa sam nekako prezivio,ali da je ovdje zona sumraka, to svakako jest.

Crni oblaci nadvijaju se nad DLKV, ne vjerujem ipak da će na 10 kn (ali nikad ne reci nikad), no na 20-30 kn vjerujem da će se trgovati.
Ne mogu shvatiti da su se ljudi danas gurali na bidu na 60 kn..pa na 55 kn…pa na 50 kn….sutra valjda na 45 kn…pa vjerojatno na 40 kn …pa….???
Tko baš želi u DLKV sačekajte bar ovaj tjedan da se cijena iznivelira prema cijeni dokapa jer SADA plaćati na burzi 50 kn nema nikakkve logike!

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Medjutim u ovoj i ovakvoj visoko koruptivnoj drzavi je sve moguce.

Nije li obveza Uprave i/ili Banaka da u Predstecajnom Planu restrukturiranja kazu i cijenu dokapa u novcu ako su vec dali cijenu dokapa pretvaranjem dijela duga u kapital.

Mislim da se ovo sve radi namjerno kako bi se moglo muljati na burzi, i to sve vjerojatno uz suglasnost ovakve Hanfe.
Mozda i odredjene osobe iz Hanfe takodjer muljaju, pa bi Uskok trebao provjeriti kakva je uloga Hanfe u svom tom muljanju, jer jednostavno nije moguce da je Hanfa tako nesposobna.
Nitko ne moze biti toliko nesposoban.

Nije li obveza Uprave i/ili Banaka da u Predstecajnom Planu restrukturiranja kazu i cijenu dokapa u novcu ako su vec dali cijenu dokapa pretvaranjem dijela duga u kapital.

Mislim da se ovo sve radi namjerno kako bi se moglo muljati na burzi, i to sve vjerojatno uz suglasnost ovakve Hanfe.
Mozda i odredjene osobe iz Hanfe takodjer muljaju, pa bi Uskok trebao provjeriti kakva je uloga Hanfe u svom tom muljanju, jer jednostavno nije moguce da je Hanfa tako nesposobna.
Nitko ne moze biti toliko nesposoban.

zar nije to na stranici 106?

14% glasača je glasalo protiv ulaska u EU ....

@lacoste
To bi znacilo svega nesto malo vise od 10 kuna.

Tada bi ukupan broj dionica bio cca 25M i ovi bi sa ulogom od 210M kuna posjedovali 85% vlasnistva.

Ovo jednostavno ne moze proci ovako, ako se uopce tako moze iscitati iz Plana.

Po ovome bi jedan dio Vjerovnika bio debelo ostecen u Predstecajnoj Nagodbi pa bi definitivno bilo bezbroj tuzbi ostecenih vjerovnika.

Zato sam misljenja da ce sav dokap ici min po staroj nominali od 100 kuna, pa bi imali cca 3M novih dionica koje bi davale nesto vise od 50% vlasnistva.

po 100 KN u kešu dokap![emo_namigusa]
kolega sduvnja, jel Vi to ozbiljno?

A možda ide po 30?

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

Plan restrukturiranja Dalekovoda predviđa i dokapitalizaciju

New Report

Close