DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 14:25
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,61
42.127
11,670
3,56
3,62
-3,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

@Twixer
Za ovaj pasus:
Nikada i nicim se ne smije ograniciti pravo pojedinaca ili medija da iznose pozitivna ili negativna misljenja o dionicama. Medutim svime i svacime se mora sprijeciti da pojedinci koji dodju u posjed inside informacija ostvare dobit na burzi. Ja se ne sjecam da je itko ikada odgovarao zbog insider tradinga na ZSE. Ja se jos ne sjecam da je iti jedan insider ili politicar odgovarao zbog davanja neistinitih ili dvosmislnih izjava, ili sakrivanja bitnih cinjenica. Sto je sve rezultiralo financijskim gubitcima ulagaca.

Nevjerojatno je da politicari koji udavise narod pricama o investicijama nisu napravili gotovo nista da poprave transparentnost i sigurnost na jedinom trzistu kapitala u Hrvatskoj. Izgleda da ogroma vecina vidi ZSE kao jos jednu kladionicu u kvartu, a organizirana, transparentna i sigurna burza je upravo najefikasniji nacin privlacenja investicija.

evo odličan iliti 5 (pet).

jedna stvar mi nije jasna u vezi financijske situacije ove firme.

3,2 milijarde kuna duga….

da su od drugog svjetskog rata pa do sad tih 1000 radnika lezali doma i dobivali placu… i ne radili nista….

ne bi trosak bio 3,2 milijarde kuna.

U utorak će se doznati konačni iznos duga, a u ožujku plan B

….. jasno je da banke ne prihvaćaju poznati Dalekovodov plan. No, Dalekovod ima vremena do 20. travnja za postizanje sporazuma s vjerovnicoma pred Finom. ….
Plan samog Dalekovoda, pokazalo se to “u hodu”, nije održiv bez priličnih korekcija iz razloga što na isti način, te sa istom imovinom više nije moguće zatvoriti praktički dvostruko veće obveze. Dalekovodova Uprava je u svojem planu navela da obveze iznose 1,5 milijardi kuna na dan 30. rujna 2012. Povjerenik Mladen Janeška pomrsio je konce: inzistirao je da se obveze ažuriraju na dan pokretanja postupka u prosincu. Tako je isplivalo da obveze iznose oko 3,2 milijardi, od čega su 1,1 milijardi one po osnovi sudužništava. Jasno je i da dvostruko veći iznos nije nastao u tom kratkom razdobolju od niti tri mjeseca. …. Banke imaju natpolovičnu većinu, oko 53 posto….

Uvijek se vrti isti iznos dugovanja, samo je pitanje kako se kreativnim knjigovodstvom prikazuje. Sve je to zapetljao Gorjup sa predstečajem Dlkv d.d. a ne Dlkv Grupe.

Prije je bilo:
Financijski vjerovnici 900M
Ostali vjerovnici 384M
Ukupno obveze društva Dlkv d.d. 1.279M
plus izvanbilančno
Garancije i akreditivi 512M
Sudužništvo Sky Office 281M
Ostala sudužništva (VE,..) 243M
Vanbilančne obveze za kamate 24M
pa je onda
Ukupno dug i garancije = 2.340M
Pa kad su Banke uvalile ovih cca 1.100M kuna izvanbilančnog duga i garancija, sjetio se Gorjup i svojih potraživanja povezanih tvrtki u iznosu od cca 900M
Pa tako dođosmo do ukupnih potraživanja prema Dlkv d.d. (ne Dlkv Grupi) od 3.240M kuna.

Znači vrte se više manje iste cifre, samo je pitanje kako ih kreativno knjigovodstvo vodi i kakve će posljedice imati na konačni plan restrukturiranja i dokapitalizaciju.

da bacim malo matematike…

10 tisuca kuna mjesecno sto je dobra placa.. puta 1000 radnika…

to je 10 milijuna kuna mjesecno.. puta 12 mjeseci… 120 milijuna kuna godisnje za place….

e sad… malo sam pogrijesio… ne bi mogli lezati doma od drugog svjetskog rata…

ali 30 godina bi mogli.

Evo ja ću se gđi bakici ispričati. Naime dotična još od 200 – 250 kuna na ovoj dionici ima katastrofične prognoze i čitavo vrijeme ne da je u pravu nego ni sama valjda nije očekivala koliko će biti u pravu. Mene je u viša navrata iziritirala no zbog njenih sam se prognoza zamislio pa sam glavom mućnuo i većine se DLKV riješio, čak i bez nekog gubitka. Na žalost ostavio sam 80 komada, kao za uspomenu a na kraju će ispasti da su stvarno uspomena. Na jednom jednu dobru firmu i budalaštinu moju koja je dijelom zahvaljući bakici ograničena na 10ak tisuća kuna. Hvala bakice dužan sam ti janjetinu…[emo_namigusa]

Bravo crnaguja,

B.a.k.i.c.a i slicni rade vrlo dobar posao na burzi jer upozoravaju na rizike, nepravilnosti i pump&dump sheme. Zahvaljujuci njima burza je sigurnije mjesto za ulaganje i upravo zahvaljujuci njima broj investitora na ZSE nije dozivio veci pad. Zbog pasivnog regulatora i politke, koja nikada nije prepoznala znacaj trzista kapitala, oni ostaju kao jedini financijski detektivi (Kao sto rece Jim Chainos) koji donekle uspjevaju sprijeciti da se ZSE pretvori u poligon za sisanje ovaca.

Koliko se ja sjecam B.a.k.i.c.a je upozoravala na probleme sa ovom dionicom jos od 330 kuna, odnosno od pumpanja dionice DLKV pricom o izlistavanju na Warsavskoj burzi. Naravno od izlistavanja nije bilo nista, i masa malih investira je dozivjela veliki financijski gubitak.

Nikada i nicim se ne smije ograniciti pravo pojedinaca ili medija da iznose pozitivna ili negativna misljenja o dionicama. Medutim svime i svacime se mora sprijeciti da pojedinci koji dodju u posjed inside informacija ostvare dobit na burzi. Ja se ne sjecam da je itko ikada odgovarao zbog insider tradinga na ZSE. Ja se jos ne sjecam da je iti jedan insider ili politicar odgovarao zbog davanja neistinitih ili dvosmislnih izjava, ili sakrivanja bitnih cinjenica. Sto je sve rezultiralo financijskim gubitcima ulagaca.

Nevjerojatno je da politicari koji udavise narod pricama o investicijama nisu napravili gotovo nista da poprave transparentnost i sigurnost na jedinom trzistu kapitala u Hrvatskoj. Izgleda da ogroma vecina vidi ZSE kao jos jednu kladionicu u kvartu, a organizirana, transparentna i sigurna burza je upravo najefikasniji nacin privlacenja investicija.
[/quote]

Ti si nadaren za pollitičara i iznosiš jedan stav uz prešućivanje bitne činjenice, a to je bakicaa i ini “dobrotvori dovronamjerno” upozoravaju samo kad se cijena ruši i zakucava, a kada se cijena diže nema ih nigdje.

U cijelom tekstu ne vidim ništa novog ni dodatno negativnog…nagodbe će biti jer banke si nemogu dozvoliti da DLKV propadne…sad dal u utorak ili za 15-ak dana, skoro pa svejedno…čemu se tu javljaju zlosretni neimatelji dionica i raduju se potencijalnoj tuđuj nesreći?!

Nikad više 2007-08 na ZSE:(

U cijelom tekstu ne vidim ništa novog ni dodatno negativnog…nagodbe će biti jer banke si nemogu dozvoliti da DLKV propadne…sad dal u utorak ili za 15-ak dana, skoro pa svejedno…čemu se tu javljaju zlosretni neimatelji dionica i raduju se potencijalnoj tuđuj nesreći?!

…a kako ne vidiš ništa novog…još 19.veljače je bilo govora da će biti postignuta nagodba,sad je neće biti niti 26.veljače,već se govori o nacrtu novog prijedloga,i planu B te sredini ožujka…a ako ni plan B ne uspije,onda imamo plan C u travnju kad je kraj…

…dakle,vidljivo je da konačni dogovor jedva da ima obrise,a kamo li konačna stajališta…

…vrijeme teče i nije na strani Dalekovoda,ovdje ako se ne umiješa država, plan C,a to je stečaj je neizbježan…

…naravno da ovakva situacija pogoduje kojekakvim špekulantima koji su lako vidljivi na ovom forumu u vidu brojnih vidljivih i nevidljivih multinickova i koji se kao strašno bore za uspješnu sudbinu Dalekovoda,i strašno kao mrze ptice zlosutnice…

…samo sve mi se čini da je i martovskim igrama došao kraj…[emo_zloban][emo_namigusa]

Udjel OMF u Dalekovodu trenutno je 20,16 % i kako oni kažu spremni su na dodatno ulaganje kapitala u Dalekovod. Dokapitalizacijom od strane FGS od 150 mil. i pretvaranjem duga od 97 mil. u kapital po nominali, udjel OMF pada na 10,83 % što mi zvuči jako loše za OMF, a puni su ko brod.

Trenutni BV od cca 78,81 kn nakon pretvaranja duga od 97 mil. kn u kapital i dokapa od 150 mil. kn po nominali, raste na 88,62 kn a bilanca izgleda puno bolje i firma posluje bez teškoća.

Baš će vam FGSovi povećati BV.
Vidi CEBA sa 480 makon dokapitalizacije 260,zadnja cijena 71/ja kupio/jednu dionicu
VIDI BOBA BV oko 70 prije dokapitalizacije,dokapitalizacija po 14 sadašnji BV 33
Vidi INGRA_dokapitalizacija po 20, sa BV cca70 strmopizdile se na BV mislim 38 sadašnjiBV nakon dvogodišnje agonije i velikih gubitaka BV 20,najniža cijena dionice 2,80 ,a INGRA je ipak u daleko povoljnijem položaju s obzirom da je
likvidacijska imovina veća od dugova.
Ingrizacija DLKV neminovnost.Ipak postoji nada ,a to je da uz dokaptalizaciju
i po 20 kn broj dionica od 15 mil dionica omogućava da OMF mogu kupovati,a samim time i obraniti cijenu od 20 kn jer je MCAP tada preko minimalnih 300 mil kn.

U DLKV nakon tehničkog odbijanca slijedi fundamentalni zabijanac.
Samostalni trejderi,koji niste članovi sindikata,Bananarama,Bakica koja vas je trebala mlatiti sa daskom,a ne samo upozoravati i ja smo vam prijatelji.

….. jasno je da banke ne prihvaćaju poznati Dalekovodov plan. No, Dalekovod ima vremena do 20. travnja za postizanje sporazuma s vjerovnicoma pred Finom. ….
Plan samog Dalekovoda, pokazalo se to “u hodu”, nije održiv bez priličnih korekcija iz razloga što na isti način, te sa istom imovinom više nije moguće zatvoriti praktički dvostruko veće obveze. Dalekovodova Uprava je u svojem planu navela da obveze iznose 1,5 milijardi kuna na dan 30. rujna 2012. Povjerenik Mladen Janeška pomrsio je konce: inzistirao je da se obveze ažuriraju na dan pokretanja postupka u prosincu. Tako je isplivalo da obveze iznose oko 3,2 milijardi, od čega su 1,1 milijardi one po osnovi sudužništava. Jasno je i da dvostruko veći iznos nije nastao u tom kratkom razdobolju od niti tri mjeseca. …. Banke imaju natpolovičnu većinu, oko 53 posto….

ovo nije ni malo dobro, zapravo zvuči puno lošije od do sada poznatih informacija i baca novo sjetlo, zapravo pomrčinu, na cijelu situaciju!!! [emo_zacudjen]

J…. dionicu i burzu na kojoj nekakav novinarčić može svojim neprovjerenim nagađanjima utjecati na cijenu dionice…

Nikad više 2007-08 na ZSE:(

ovo nije ni malo dobro, zapravo zvuči puno lošije od do sada poznatih informacija i baca novo sjetlo, zapravo pomrčinu, na cijelu situaciju!!! [emo_zacudjen]
[/quote]

Ovo je totalna katastrofa jer se čak i podacima u predstečajnoj nagodbi prikazuju krivi podaci i smanjuju dugovi.
Ispostavljaju se računi bez krćmara.
Kompenzacije i prebijanje dugova će dodatno pogoršati bilancu je će se dugovi
smanjiti apsolutno u odnosu na potraživanja,a kako je na te dugove već predviđen diskont od 30% i više i diskont će biti manji.To će biti kap u moru
u odnosu na obveze od 3,2 mlrd.kn,ali mogu znaćajno smanjiti kapital i BV.

Recimo da ta stavka bude 30 mil kn,to bi bilo 1% na dug,ali velikih 15% na kapital od 200 mil kn/od 145 do 230/.

U DLKV samo krv,znoj i suze!

Kad se dogovaraju samo dvije banke to je već problem! A zamisli kada se dogovaraju vjerovnici za koje je trebalo dva sata da se samo pročitaju koliki je to tek problem. Ovo će se otegnuti sve do ljetne letargije na burzi, a jao si ga onda Vama!

New Report

Close