Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,61 | 42.127 | 11,670 | 3,56 | 3,62 | -3,78% |
Koja opcija je vjerojatnija ?
ISPRAVAK ( ispričavam se zbog izostavljanja 97 mil. pretvaranja duga u kapital )
1.Dokap FGS 150 mil. + 97 mil. kn po 100 kn = 2,47 mil novih dionica
ukupo 5.337.265 dionica
FGS imaju 28,10 % i postaju većinski dioničar, a OMF tada ukupno imaju 10,83 %
2.Dokap FGS 150 mil. + 97 mil. kn kn po 75 kn = 3.293,333 novih dionica
ukupo 6.160.598 dionica
FGS imaju 32,46 % i postaju većinski dioničar, a OMF tada ukupno imaju 9,38 %
3.Dokap FGS 150 mil. kn + 97 mil. kn po 60 kn = 4,116,667 novih dionica
ukupo 6.983.932 dionica
FGS imaju 35,80 % i postaju većinski dioničar, a OMF tada ukupno imaju 8,28 %
4.Dokap FGS 150 mil. kn po 50 kn = 4,940.000 novih dionica
ukupo 7.807.265
FGS imaju 38,43 % i postaju većinski dioničar, a OMF dtada ukupno imaju 7,52 %
Po meni je najverojatnija prva opcija ili nešto između prve i druge opcije, ali bliže prvoj opciji. Ključno je da FGS za 150 miliona dobiju preko 25 % udjela i postanu većinski dioničar, a isto tako bitna je činjenica da OMF imaju novac i zašto bi dozvolili da im netko ispred nosa za siću smanji udjele, kada isto tako oni mogu dokapitalizirati Dalekovod nakon promjene limita ulaganja OMF.
Udjel OMF u Dalekovodu trenutno je 20,16 % i kako oni kažu spremni su na dodatno ulaganje kapitala u Dalekovod. Dokapitalizacijom od strane FGS od 150 mil. i pretvaranjem duga od 97 mil. u kapital po nominali, udjel OMF pada na 10,83 % što mi zvuči jako loše za OMF, a puni su ko brod.
Trenutni BV od cca 78,81 kn nakon pretvaranja duga od 97 mil. kn u kapital i dokapa od 150 mil. kn po nominali, raste na 88,62 kn a bilanca izgleda puno bolje i firma posluje bez teškoća.
cijena dokapitalizacije 18,xx
da nisi malo pretjerao?
U utorak će se doznati konačni iznos duga, a u ožujku plan B
….. jasno je da banke ne prihvaćaju poznati Dalekovodov plan. No, Dalekovod ima vremena do 20. travnja za postizanje sporazuma s vjerovnicoma pred Finom. ….
Plan samog Dalekovoda, pokazalo se to “u hodu”, nije održiv bez priličnih korekcija iz razloga što na isti način, te sa istom imovinom više nije moguće zatvoriti praktički dvostruko veće obveze. Dalekovodova Uprava je u svojem planu navela da obveze iznose 1,5 milijardi kuna na dan 30. rujna 2012. Povjerenik Mladen Janeška pomrsio je konce: inzistirao je da se obveze ažuriraju na dan pokretanja postupka u prosincu. Tako je isplivalo da obveze iznose oko 3,2 milijardi, od čega su 1,1 milijardi one po osnovi sudužništava. Jasno je i da dvostruko veći iznos nije nastao u tom kratkom razdobolju od niti tri mjeseca. …. Banke imaju natpolovičnu većinu, oko 53 posto….
Bakica, lopina i ostali članovi sindikata imaju novca da plate ovu “jako upućenu” novinarku da iznosi gluposti i tobože provjerene inforamcije, a svakom tko ima imalo mozga jasno je da namjeno izvrće cijelu priču, pogoto u dijelu kako su dogovanja narasla na 3,2 mlr. za 2 mjeseca. Tko zna možda je ona upravo bakicaaa
Sve je to isti lik, samo ne znam otkuda mu više volje…prekjučer 42 kn, jučer 47 kn, danas 52 kn sutra… kolege, nastavite niz [emo_smijeh]
Lopina je pogriješio za pune 2 kune. 20 kuna, a ne 18!
Prije toga treba prodati što veći broj po što višoj cijeni, zato se i radi ova “loptica skočica”,
Sada već spominju i ožujak i plan B, a u ožujku će preći na plan C (kapitulacija)! Što duže traje – manje vrijedi!
tomislave, ne lupetaj o fgs kad nemaš pojma, ostavi svoje priče za hanfu. imaš pozdrav iz hanfe od g. Ivana Mučnjaka, kaže da si mu jako zanimljiv.
Poruci tome gospodinu da nije placen za surfanje netom i cituckanje foruma.Jedino genije poput njega moze pomislit da lopina moze manipulirat trzistem.Neka se gospodin te trule institucije koja zivi na grbaci hrvatskih poreznih obveznika uhvati u kostac s pravim problemima.Na dalekovodu ih ima koliko hoces.Poces od manipulacija i kriminala stare uprave,a s novom je manipulacija jos veca.
Evo ja ću se gđi bakici ispričati. Naime dotična još od 200 – 250 kuna na ovoj dionici ima katastrofične prognoze i čitavo vrijeme ne da je u pravu nego ni sama valjda nije očekivala koliko će biti u pravu. Mene je u viša navrata iziritirala no zbog njenih sam se prognoza zamislio pa sam glavom mućnuo i većine se DLKV riješio, čak i bez nekog gubitka. Na žalost ostavio sam 80 komada, kao za uspomenu a na kraju će ispasti da su stvarno uspomena. Na jednom jednu dobru firmu i budalaštinu moju koja je dijelom zahvaljući bakici ograničena na 10ak tisuća kuna. Hvala bakice dužan sam ti janjetinu…[emo_namigusa]
Bravo crnaguja,
B.a.k.i.c.a i slicni rade vrlo dobar posao na burzi jer upozoravaju na rizike, nepravilnosti i pump&dump sheme. Zahvaljujuci njima burza je sigurnije mjesto za ulaganje i upravo zahvaljujuci njima broj investitora na ZSE nije dozivio veci pad. Zbog pasivnog regulatora i politke, koja nikada nije prepoznala znacaj trzista kapitala, oni ostaju kao jedini financijski detektivi (Kao sto rece Jim Chainos) koji donekle uspjevaju sprijeciti da se ZSE pretvori u poligon za sisanje ovaca.
Koliko se ja sjecam B.a.k.i.c.a je upozoravala na probleme sa ovom dionicom jos od 330 kuna, odnosno od pumpanja dionice DLKV pricom o izlistavanju na Warsavskoj burzi. Naravno od izlistavanja nije bilo nista, i masa malih investira je dozivjela veliki financijski gubitak.
Nikada i nicim se ne smije ograniciti pravo pojedinaca ili medija da iznose pozitivna ili negativna misljenja o dionicama. Medutim svime i svacime se mora sprijeciti da pojedinci koji dodju u posjed inside informacija ostvare dobit na burzi. Ja se ne sjecam da je itko ikada odgovarao zbog insider tradinga na ZSE. Ja se jos ne sjecam da je iti jedan insider ili politicar odgovarao zbog davanja neistinitih ili dvosmislnih izjava, ili sakrivanja bitnih cinjenica. Sto je sve rezultiralo financijskim gubitcima ulagaca.
Nevjerojatno je da politicari koji udavise narod pricama o investicijama nisu napravili gotovo nista da poprave transparentnost i sigurnost na jedinom trzistu kapitala u Hrvatskoj. Izgleda da ogroma vecina vidi ZSE kao jos jednu kladionicu u kvartu, a organizirana, transparentna i sigurna burza je upravo najefikasniji nacin privlacenja investicija.